Daar stond ze aan de bar, ik had haar een tijd niet meer gezien, ze stond strategisch bij de tap, ik kon niet om haar heen, en voor een pilsje moet je af en toe wat toegeven. Ha, Godspeed, hoe gaat het met jouw? En je familie? Etc,etc,etc,. Ze was erg nieuwsgierig aangelegd, ze wou alles van me weten, nog iemand gescheiden? Nee hoor, maar hoe gaat eigenlijk het met jullie?? Ik had namelijk uit betrouwbare bron vernomen dat haar man, zijn lul wel eens ergens anders liet grazen, met name in de pauzes en na de optredens van de band waar hij bij speelde.

Nou het gaat heel goed, waarna ik met een lichte knik van mijn hoofd alleen maar “Oh ja? “ kon uitbrengen. Ze merkte aan mijn iets verstarde houding dat ik iets wist wat zij ook wel zou willen weten.

Hoezo, heb je wat gehoord?
Ja hoor, maar als jij zegt dat alles goed is dan geloof ik dat.
Waar is manlief?
Die is vanavond thuis om op de kleine te passen, hij is al zoveel weg met optredens van de band, dat ik nu eens weg mag.
Wat heb je dan gehoord, vraagt ze opnieuw.?
Nou, dat doet niet ter zake, want het is blijkbaar niet waar.
Wat had je dan gehoord, zeg het maar, ik kan wel wat verdragen.
Nou, ik wil me er eigenlijk niet mee bemoeien, maar ik heb nog al eens last met mijn eerlijkheid en wil je dus liever niet vertellen wat ik gehoord heb.
Vertel nu maar, ik kan het wel hebben.
Nou, ik begrijp eigenlijk niet, dat jij het nog niet weet terwijl ik het al 3 maanden geleden gehoord heb uit betrouwbare bron, en dat nu dit verhaal uit 6de hand al wordt doorverteld. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat het hele dorp het weet behalve jijzelf.
Nu heb je mij toch wel heel benieuwd gemaakt, wat ik dan wel nog niet zou weten.

Nu je zo blijft aandringen wil ik het je wel vertellen, het komt ja niet vaak voor dat ik jouw ook eens een nieuwtje kan vertellen.
Zeg het nu maar, en probeer me maar te shocken.

Je man gaat vreemd, ik bedoel niet echt vreemd want hij kent de dame in kwestie al een tijd, en tijdens optredens in het land zorgt zij ervoor dat de opgebouwde spanning wordt ontladen.
😮
Mijn gesprekspartner viel stil, ik moet geloof ik even naar huis en even met mijn man gaan praten.
😕
Ze zijn nog steeds bij elkaar, alleen manlief praat niet meer met mij omdat ik de boodschapper was. Hij speelt ook niet meer in de band, maar wandelt nu met zijn familie door het dorp.

Er gaat niks boven het leven op een dorp, hier kan geen soap tegen op, en je kunt zelf mee regisseren, als daar je behoefte aan hebt.

Godspeed
:pint:

Categorieën: Liefde

5 reacties

R@@F · 20 februari 2003 op 12:05

Bestuh Confreâhre,

Eâh zèn tèden in duh geschiedenis dat mensen die dit soâht acties deden Judas genoemd weâhrden. Mâh zoveâh wil ik niet gaan. Dat regiseâhren van jou zou ik mâh latuh voâh eâh echt huwlèken nâh duh klotuh gaan. En peâhrsoânlèk denk ik dat je hâh zelf wilduh neuken en daâhrom dat zâugenaamduh slechtuh nieuws bracht met als reden, jou breduh schoudeâh als steun aan tuh bieden.
Bè jou in dat (ons) dôhp kan dat miesien, mâh als je zo un actie in duh Haag zou flikken, wôhdt je publiekelèk vastgebonden op duh Haagse markt en anaal genomen doâh tram 6. Mâh veâhrdeâh weiâh un lachei column. Ga zo doâh.
ToT Onzin
R@@F

(maak mâh dollen met je hoâh)

Godspeed · 20 februari 2003 op 12:26

Achteraf is deze aanpassing in de verhaallijn die in deze dorpse soap liep positief ontvangen. Maar het klopt, de meeste mensen kijken de andere kant op en wachten tot de bom barst.

Nu heb ik mischien uit relatiebemiddelings technisch oogpunt, de partijen weer tot elkaar gebracht. En ik heb niet eens een factuur gestuurd.

En ze leven nu nog steeds gelukkig. Het voorval uit mijn verhaal is 2 jaar geleden gebeurt, en we lachen er nog steeds om als ze samen met hun nageslacht door het dorp wandelen.

Godspeed,
:pint:
relatie therapeut

Wentelteef · 20 februari 2003 op 14:37

Hallo Godspeed,
Het was heel leuk om je column te lezen. Dat vind mijn M.Man ook.
dag, Wentelteef

Mercurius · 20 februari 2003 op 15:28

Als Mercurius, de boodschapper van God uit de Romeinse mythologie, moet ik je mededelen van ‘boven’ dat ze erg trots op je zijn Godspeed( snelle dienaar van God), dat jij deze zware taak op je hebt genomen.

Ciao, Mercurius 😀

Yannick · 20 februari 2003 op 20:40

Ja zo werkt dat in kleine dorpjes he.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder