Al weken, zo niet maanden, ben ik aan het twijfelen. En gezien het feit dat ik met mijn geboorte het sterrenbeeld Weegschaal heb meegekregen, wik en weeg ik meer dan de gemiddelde mens. Gek word ik er af en toe van. Helaas is het wie ik ben, en in niets ben ik dan ook beter dan twijfelen. Het komt door jou. Al sinds het begin van onze relatie is dat ons liedje. Een stukje zoetsappigheid waarop wij samen konden wegdromen, niet denkend aan morgen maar aan de rest van ons leven, dat morgen beginnen zou. We hielden elkaar vast alsof we elkaar nooit meer los konden laten en verdronken verliefd in elkaars ogen.

BAM!! De roze wolk valt met donderend geraas naar beneden en dat onderste uit de kan dat ik er altijd uit wilde halen was al maanden weg. Ben ik gedesillusioneerd door mijn hoop? Komt het door mijn positiviteit dat ik nu pas durf in te zien dat we eigenlijk niet bij elkaar passen? Een Alpha en Omega van de onderste plank, niet de bovenste. Een Romeo en Juliet geschreven door Arnon Grunberg in plaats van door Shakespeare.

Langzaam maar zeker ben jij je gaan gedragen als Eva terwijl ik zoveel behoefte heb aan Adam. Ik wil met jou Ying & Yang zijn, niet Yang & Ying. Onze rollen zijn omgekeerd en als wij twee wilde dieren zouden zijn in de natuur zouden wij niet overleven omdat wat wij hebben, de rollen die wij spelen in onze relatie, niet natuurlijk zijn. Ik wil iemand die mij kan beschermen van het kwade en tegelijkertijd iemand die af en toe ook kwaad op mij kan worden. Ik wil niet op handen gedragen worden want ik ben niet perfect, hoe graag ik het ook zou willen zijn. En doordat jij je zo perfect gedraagt, doordat je altijd zo perfect lief bent, doordat je nooit eens ruzie met me maakt ben jij ook niet perfect. Verre van zelfs. Wat moet ik doen om jou aan je verstand te brengen dat ik af en toe ruzie maken wil! Ik wil verlangen naar jouw liefde en er niet door overspoeld worden tot ik verdrink.

Ik moet een besluit nemen, maar ergens durf ik niet. Want ik ben toch van je gaan houden, en dat geef je niet zomaar op. Ik wil je niet kwetsen want je bent zo ontzettend lief. Ik wil je geen pijn doen want ik weet dat je er slecht mee om zult kunnen gaan. Ik kan jou niet veranderen, maar ik kan je ook nog niet laten gaan.

Jouw liefde maakt me stapelgek. De liefde die ik op mijn manier nog voor je voel zorgt dat ik jouw hart niet wil en kan breken. Ergens is liefde dus perfect, het is maar net hoe je het bekijkt.

Categorieën: Liefde

14 reacties

Kuin · 28 februari 2011 op 13:12

Liefde is ook: je weerbarstige gevoelens in een column stoppen.

En dat heb je keurig gedaan. Ik zou me daarom maar niet te druk maken.

Mosje · 28 februari 2011 op 13:40

Al maanden aan het twijfelen? Dumpen die hap.

trawant · 28 februari 2011 op 16:40

Het is ook nóóit goed hè.
Ben je voor de verandering eens geen paternalistische vrouwonvriendelijke macho, krijg je de zak omdat je te lief en te begrijpend bent.

Wass will dass weib?

Een geweldadige botterik ?
Maar ja daar kan ze dan haar gevóel weer niet bij kwijt..Tja..
Wel leuk geschreven hoor Phoebe.. 😉

phoebe · 28 februari 2011 op 16:43

Neeee… 😀 Dass weib will een man die lief is, maar af en toe een beetje tegengas geeft…. niet gelijk eentje die slaat hoor.. :stom:

PS. hij krijgt niet de zak hoor :lach:

trawant · 28 februari 2011 op 20:31

Gelukkig ..!
Wees maar zuunig op ‘m.. 🙂

sylvia1 · 1 maart 2011 op 09:00

Ik kreeg bij het lezen sterk het gevoel dat ik een soortgelijke column, met dezelfde strekking, pas nog heb gelezen. En inderdaad, Door jouw ogen, jouw vorige column, vind ik hier wel erg veel op lijken…

phoebe · 1 maart 2011 op 09:26

Klopt… waar het hart vol van is…
sorry als je dit vervelend vond..

DreamOn · 1 maart 2011 op 22:45

Heb je hem ook deze column(s) laten lezen?
Ik ben het wel met mosje eens: als je zó twijfelt, al maandenlang, dan moet er wel iets gebeuren. Dumpen vind ik wel erg rigoureus, helemaal als hij wel een goeie vent is, dan verdient hij het ook niet om zomaar gedumpt te worden. Therapietje misschien?

Ferrara · 1 maart 2011 op 22:48

Als ik jouw lief was en ik zou dit lezen, zou ik stevig met je in gesprek gaan. Maar jouw lief is zo ontzettend lief dat doet hij/zij vast niet.

Shitonya · 2 maart 2011 op 00:43

Hoeveel je ook van hem houdt, dit gaat je uiteindelijk niet enkel ietwat irriteren, maar dit gaat je heel erg ergeren en haten. Totdat je iemand tegenkomt die wel het pittige bezit wat je nodig hebt. Niemand houdt van te lieve en meegaande mannen, hoe je gevoel ook moge zijn. Liever iemand die iets te hard is dan te zacht.

phoebe · 2 maart 2011 op 10:27

Hij ziet het in en heeft beloofd er aan te werken.. en ik ook trouwens, want de manier waarop ik me erger aan zijn gedrag komt door het gevoel wat ik erbij krijg, en niet door hem….
We gaan er samen aan werken want in feite willen we samen 100 worden…

pally · 2 maart 2011 op 10:42

Ach gut, Phoebe, het blijven altijd en met iedereen bergen en dalen, hoor! Alleen is het ene landschap van de liefde interessanter en uitdagender dan het andere. En iemand veranderen lukt echt nooit. Moet je ook niet willen, denk ik. Succes, leuk geschreven.

groet van Pally

phoebe · 2 maart 2011 op 11:10

Nee ik ben erachter dat ik niet hem moet veranderen maar mezelf en de manier waarop ik dingen zie en op dingen reageer. Als hij wil veranderen in het kader van zelfontwikkeling zal ik dat toe juichen en aanmoedigen..

sylvia1 · 2 maart 2011 op 21:11

Phoebe, je hoeft geen sorry te zeggen joh! En je ziet aan de reacties dat het een boeiend thema is…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder