De 55-jarige René chat regelmatig op de online app ‘Pet Sematary’ met kinderen die aldaar virtueel hun overleden huisdier bezoeken. Binnen deze omgeving, waar kinderen troost bij elkaar vinden filtert René er vilein, bij voorkeur, jongens tussenuit met wie hij na een paar chatsessies offline kan afspreken.

In het dagelijks leven heeft hij zo meerdere keren ‘beet’ gehad. Hij reist altijd naar zijn uitverkorenen toe en vraagt hen vooraf om thuis aan te geven dat ze buiten gaan spelen. Na zijn ‘spelletjes’ indoctrineert René de kinderen op een dermate wijze dat zij het wel uit hun hoofd laten om achteraf uit de school te klappen.

In de flat waar René leeft, wonen ook zijn zus en zwager met hun 10-jarige zoontje Tobias. Wat René echter niet weet, is dat zijn zwager (en rechercheur) Rick belast is met zijn opsporing.
Andersom weet Rick niet dat hij te maken heeft met René als dader.
Wel weet Rick maar al te goed dat zijn zoon wegens afwijkend gedrag op schooladvies onder behandeling staat van een kinderpsychologe. René heeft in dat opzicht ook zijn stempel gezet op Tobias nadat die vorig jaar bij hem had gelogeerd.

Vandaag chat Rick onder zijn nickname ‘Luuk’ met René op ‘Pet Sematary’ zonder elkaars ware identiteit te kennen. Ze spreken met elkaar af om de hoek van hun flat. ‘Lekker dichtbij een keer’. Denkt René hardop. ‘In de doorgang achter de struikgrens ziet niemand jou’. Zegt hij wijzend naar de spiegel.
Diezelfde woensdagmiddag om 14:00u staat René op de hoek van zijn flat te wachten op ‘Luuk’.
Rick wandelt omgelopen vanachter zijn flat op hem af.
‘Hey, Rick?’ Zegt René nerveus, waarna hij in meerdere richtingen wil weglopen. Rick telt razendsnel één plus één op, grijpt blind zijn pistool vanachter uit zijn broek en stevent daarmee met gestrekte armen op René af. Beelden van zijn zoontje flitsen daarbij zijn hoofd binnen…

——————–

Cast: Mits juist geregisseerd kun je alles uit een goed getypecaste acteur halen, maar internationaal gezien gaat mijn voorkeur uit naar William H. Macy (bekend uit o.a. Fargo) in de rol van René.

 

 


9 reacties

Yfs · 14 mei 2015 op 09:35

Heb William H. Macy even gegoogeld, en ja hoor, ik zag meteen voor me hoe deze als René met een grijns naar zichzelf wees in de spiegel.

Knap om in slechts vier alinea’s een dergelijk onderwerp kort en vooral duidelijk te omschrijven. Het inlevingsvermogen van de lezer wordt vanaf “den beginne” getriggered.

Het zijn “beelden” die blijven hangen!

De titel in het Nederlands ( Dierenkerkhof) had ( voor mij) ook mooi geweest, maar ik ben nu eenmaal een zeur als het over titels gaat! 😉

Mooi gedaan Pierken :yes:

Mien · 14 mei 2015 op 10:55

Mooi script voor een crimi. Zou goed als pilot kunnen dienen voor een nieuwe serie. De rol van de rechercheur: Jeff Bridges. Titel serie: Minnesota mysteries

Mosje · 14 mei 2015 op 12:11

Actueel onderwerp zou ik denken. Het zou mooi zijn als er in het vervolg plaats is voor onverwachtse invalshoeken

g.van stipdonk · 14 mei 2015 op 17:30

Doet me een beetje denken aan Mysterious skin, het verhaal over twee jongens die in hun jeugd worden misbruikt door hun honkbalcoach en daardoor getraumatiseerd raken. Een psychologische thriller in de dop.

Esther Suzanna · 14 mei 2015 op 21:21

Ik ga niet naar deze film. Gewoon door het Thema.. Wél knap gedaan. 🙂 Het laatste stukje leest lastig. Dat ‘Rick’ opeens chat is verwarrend…

Pierken · 15 mei 2015 op 01:26

Allen dank voor het reageren!

@Yfs: Thnks. Je vraagt niet nogal wat met een goeie titel 😉 Die schieten mij meestal willekeurig tijdens het schrijfproces te binnen. Mijn beeld bij deze kan inderdaad wat te ver doordacht liggen. Daarbij denk ik niet dat een app die ‘Dierenkerkhof’ heet eerder gedownload zal worden. De meeste apps hebben sowieso een Engelse naam.

@Mien: Jeff Bridges, mmh, kan. Alleen zie ik hem niet zo rap als vader van een tienjarige zoon. Maar qua type ga ik helemaal met je mee.

@Mosje: Persoonlijk ben ik al tevreden met de onverwachtse invalshoeken en ideeën binnen deze 300 woorden, dus laat ik het hierbij.

@g.van stipdonk: Intrigerende film! Heb ‘m gezien. En eenzelfde nasmaak kan ik mij voorstellen.

@Esther Suzanna: Wellicht heb ik met die overgang teveel gevraagd van jouw fantasie binnen Rick’s speurtocht. Of ging het te snel. Simpel gezegd is de recherche dus toch op het spoor gekomen van René’s activiteiten op de ‘Pet Sematary’ app. Dus gaat Rick daar naar hem op zoek.

Mien · 15 mei 2015 op 10:05

Frances Hannon & Mark Coulier inhuren!

arta · 19 mei 2015 op 09:03

Heftig actueel onderwerp.

In driehonderd woorden de lezer aan de hand meenemen tot aan de eindscène: Knap!

Pierken · 21 mei 2015 op 23:10

Thnks arta! Dit onbegrijpelijke misbruik is m.i. van alledag.
Kleine correctie, 3e alinea : stempel ‘gezet’ moet zijn ‘gedrukt’.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder