Veel inwoners van Friesland zijn trots op hun provincie.
Dat is gek, want het stikt van de Friezen in deze door God vergeten uithoek en iedereen weet dat een Fries uiterst onsympathiek is. Met hun eigen malle brabbeltaal en de dubbele plaatsnamen op de ANWB borden zijn Friezen nog slechter geïntegreerd dan een criminele Marokkaan in Amsterdam Oost. Volgens een aantal separatisten die zich in een soort ETA hebben verenigd zou Friesland zich moeten afscheiden van Nederland. Op zich een goed plan, maar ik heb liever dat alleen het Friese volk zou opdonderen zodat wij Friesland nog kunnen gebruiken voor het opslaan van kernafval of zo.

De veruit meest irritante Fries is weerman Piet Paulusma.
Omdat ik van mening ben dat je niets aan het weer kunt veranderen kijk ik nooit naar de weerberichten en meestal weet ik die tijdverspilling prima te omzeilen. SBS6 is voor hun weerbericht echter begonnen met een ‘shock and awe’ offensief, op de meest onverwachte momenten knallen ze die gek van Paulusma op de televisie. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen bij deze zender te kort om zelfmoord te plegen, anders was Nederland één grote spookstad geworden.

Zijn filmpjes schiet Paulusma altijd op locatie, meestal in Friesland zodat wij hem in zijn natuurlijke habitat kunnen aanschouwen. Hij staat dan tussen een roedel rednecks uit het Friese achterland op een dorpskermis z’n weerpraatje te houden. Als alle Friezen zo lelijk zijn als de wausen die zich rond Piet scharen is genocide niet eens zo’n slechte optie. De weerman met de beroerde garderobe ratelt met een accent om van te gruwen over het kutweer dat we altijd hebben en heeft niet door dat duizenden mensen hem op dat moment dood wensen. Natuurlijk mag je de brenger van het slechte nieuws niet dood maken maar voor Piet Paulusma kan misschien wel een uitzondering worden gemaakt.

Aan het eind van zijn weerbetoog sluit Paulusma altijd af met een soort oerkreet die luidkeels door de Friese fans wordt herhaald. Mij is verteld dat dit zoiets als “tot morgen” moet betekenen, omdat het Fries onverstaanbaar is kan het ook een leus zijn die de totale vernietiging van Nederland predikt. Je kunt Friezen nooit helemaal vertrouwen. Ze doen altijd wel of ze hartstikke dom zijn maar zo stupide als zij zich gedragen is geen enkele vorm van het menselijke ras. Misschien is Piet Paulusma wel de aanvoerder van een ondersoortvariant op de Homo sapiens en willen deze Friezen de mensheid uitroeien.

Ik vertrouw het niet.

Categorieën: Media

22 reacties

Eddy Kielema · 10 oktober 2005 op 17:02

[quote]Met hun eigen malle brabbeltaal en de dubbele plaatsnamen op de ANWB borden zijn Friezen nog slechter geïntegreerd dan een criminele Marokkaan in Amsterdam Oost. [/quote]
Een erg leuke ‘over the top’ column!

KingArthur · 10 oktober 2005 op 17:10

Inderdaad over the top. Hoezo paranoia? Heb er hier en daar ook om kunnen lachen. Toch kan ik me voorstellen dat er bepaalde beroepsgroepen met meer dan gemiddelde interesse naar het weerbericht kijken/luisteren. Of het uitkomt is natuurlijk altijd weer een andere vraag.

Rasses, welkom hier.

Wesley · 10 oktober 2005 op 18:35

Leuke schrijfstijl en inhoudelijk zeer zeker een goed punt. Ik beschouw Friesland (Limburg stiekem nog wel een beetje meer) altijd als een soort reserve Nederland. Handig voor als we, zoals in de column geopperd, we nog wat afval kwijt moeten.

Bakema_NL · 10 oktober 2005 op 18:45

Hahahaha, lekkere zeik(weer) column.

Wright · 10 oktober 2005 op 19:10

Ik wacht even op de reactie van Raindog. (Kan nooit lang duren) 😛

*zoekt vast dekking modus

Raindog · 10 oktober 2005 op 19:21

Deze column is te schaamteloos voor woorden. Ik vind dat de column aanzet tot haat en de alom aanwezige spanningen en polarisatie in de samenleving nog verder op scherp zet. Ik wil dat het kabinet zich hier mee gaat bemoeien en zal Joop Atsma vragen kamervragen te gaan richten aan minister Donner over deze kwestie. Al zullen verdomme ook alle grondwetsartikelen moeten worden aangepast, in een tolerante en multiculti samenleving zoals de nederlandse kunnen dit soort uitingen absoluut niet worden toegestaan. Net zoals niet elke moslim een Mohammed B. is, is evenmin elke fries een Piet Paulusma! Ik zal me er hoogstpersoonlijk voor inspannen dat jouw recht op vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt tot vier nauwe toiletmuren waarbinnen je je bagger voortaan kunt schijten en zeilvakanties aan de friese meren zullen er voor jou dan niet meer inzitten, zelfs niet op een TBS-boot. Spotten met friezen is heiligschennis en dat zullen wij niet accepteren. Hou de gordijntjes van je armetierig randstedelijk flatje voortaan maar gesloten. En mocht je wel eens bange blik door de ramen willen gooien, hoop dan maar dat je me niet vanuit een snel naderende cockpit zult zien zwaaien terwijl ik mijn strijdkreet “OANT MOOAAAAARRRN!!” uitschreeuw en daarmee mijn laatste woorden.

Oh, dit nog even:
Van harte welkom! :laugh:

Kees Schilder · 10 oktober 2005 op 19:29

[quote]De veruit meest irritante Fries is weerman Piet Paulusma.[/quote]

Wat je verder ook schrijft in de toekpmst.deze is vanwege,de beschrijving van die mislukte zaadlozing Piet paulusma nu al de beste.
Zal Outsider wel met mij eens zijn 😀

[quote]Misschien is Piet Paulusma wel de aanvoerder van een ondersoortvariant op de Homo sapiens [/quote]
Geweldig! maar laat sapiens er maar af.

Ik hoop oprecht dat je hier veel gaat schrijven.Je doet het steengoed.I love it

sally · 10 oktober 2005 op 21:10

Geweldig, de reaktie van Raindog!

Evenals de column, waar ik al een paar keer van genoten heb toen ie in de wacht stond.

:laugh:
Heerlijk!
Maar waag het niet iets dergelijks over Drenten te schrijven.
Welkom.

Maurits · 10 oktober 2005 op 21:26

Heb je een bui op je hoofd gehad die Piet niet voorspeld had? Of heeft hij je vriendinnetje afgepikt? Of ben je gewoon Groninger?

Trukie · 10 oktober 2005 op 21:53

Ik ben ben benieuwd hoe vurig je wordt als je iemand wel bewondert 😛

KawaSutra · 10 oktober 2005 op 22:54

Ik vind um leuk………Piet, bedoel ik. 😀

Geertje · 10 oktober 2005 op 23:24

Jasses…eh Rasses, welkom op ColumnX! 😀

wendy77 · 11 oktober 2005 op 09:04

Leuke schrijfstijl!

Wright · 11 oktober 2005 op 10:40

[quote]Ik vertrouw het niet.[/quote]
Na het lezen van je column en de daarop volgende reactie van Raindog, deel ik je wantrouwen. 😛

Outsider · 11 oktober 2005 op 11:40

Als ik het zo lees, koestert de heer (of is het een mevrouw?) Rasses geen warme gevoelens van genegenheid voor de Friezen. Aangezien ik zelf een Fries ben, zal iedereen wel verwachten dat ik nu diep beledigd ben. Niet in het minst. Als ik naar Omroep Friesland kijk, trekken mijzelf ook vaak de tenen krom in de schoenen.
Overigens heb ik geen hekel aan Piet Paulusma. Ik kan maar één bekende Nederlander noemen aan wie ik een godsgruwelijke hekel heb en dat is Jan Mulder van Barend en Van Dorp. Dat boze, verontwaardige en stronteigenwijze toontje van die man, daar word ik niet goed van.

Kees Schilder · 11 oktober 2005 op 12:07

Ben ik niet met je eens Outsider. Ik mag Jan erg graag.Vooral zijn subtiele humor 😀

melady · 11 oktober 2005 op 12:35

Oh…je bent een rascolumnist….gezien je website. Mooi hoor en welkm hier.

Mosje · 11 oktober 2005 op 14:44

Het weer dat Paulusma voorspelt? Daar sta ik helemaal achter.
😛

Raindog · 11 oktober 2005 op 22:52

Ik wil toch nog even iets onder deze column zeggen naar aanleiding van mijn eerdere reactie.
Eigenlijk zijn de ware Friezen hele vredelievende mensen hoor! Het ware Friesland is namelijk vrede zeg maar. Dat we daar even geen misverstanden over krijgen, dat het even niet verkeerd uitgelegd wordt enzo. Dat vind ik namelijk zo ontzettend vervelend.

Proest…… :laugh:

Dees · 12 oktober 2005 op 09:41

Als Rassese Groningse vind ik deze column geweldig. Ook al toen ik hem op nieuwerevu.nl las trouwens.

Outsider · 12 oktober 2005 op 10:39

[quote]Als Rassese Groningse vind ik deze column geweldig[/quote]

Vreemd dat je vindt dat ik van de site moet worden
verwijderd wegens mijn opmerking aan het adres van Shitonya bij Depri, maar dat je dit stuk geweldig vind. Dit stuk druipt van de hatelijkheid en er worden mensen doodgewenst.
Jij meet dus met twee maten.
Het is me hier heel vaak opgevallen, dat hoe meer iemand wordt beledigd en afgezeikt in een column, hoe mooier men het vindt. Blijkbaar mag in een reactie niets gezegd worden, maar in een column wel. Is dat niet wat hypocriet?
Niet dat ik me beledigd voel door deze column, maar ik geniet er ook niet van. Ik vind er niet veel aan.

Chantal · 12 oktober 2005 op 15:23

Vind deze column super!

Piet Paulusma :hammer: vreselijke man 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder