Na een flinke heisessie, waarbij de het zand me om de oren vloog, heeft ons woonhuis hakken gekregen. De palen staan nog los, dus fundamenteel gezien hebben we nog niets gewonnen, geestelijk staat de stand echter op 7-0.
Het huis èn de muur zijn immers blijven staan; het heimachientje heeft de strijd gewonnen. Wanneer de avond valt en het donker wordt, besluit ik de holle buispalen te markeren. Licht nieuwsgierig schijn ik voorzichtig met een zaklantaarn naar beneden, de paal in. Nu pas zie ik hoe diep de palen ècht zijn geslagen.

Om ongelukken te voorkomen, heb ik bovenop de palen een omgekeerde emmer geplaatst, met daarbovenop een stoeptegel. Met twee harige dames van het formaat chihuahua in huis neem ik geen enkel risico. Ik ben nu eenmaal een angsthaas en geen professioneel hengelaar.

Wanneer ik de verdere bouwafspraken doorneem word ik een beetje moe. Morgenvroeg komt de betonwagen, voor het storten van de werkvloer. En overmorgen komen de betonvlechters, die het ijzerwerk op de werkvloer zullen bevestigen. Daarmee is de laatste bouwlaag voor de constrcutievloer gemaakt. Overigens melden deze bouwmannen zich stipt tussen half zeven en zeven uur ’s morgens. De dagen zijn dus lang, en dat ligt niet alleen aan het seizoen.

Nog even doorbijten. Over-over-overmorgen komt de constructievloer. Dat betekent, dat ik volgende week kan indoorskeeleren.

Categorieën: Vervolg verhalen

Odette

Overtuigd twijfelaar. Boetseert woordjes tot sprekende beelden.

8 reacties

Mien · 5 juli 2011 op 08:23

.
Wel nog even zorgen voor een mooie afwerking van de vloer.
Met een [b][u][url=http://www.youtube.com/watch?v=og0o6h6oJNU]mooi muziekje[/url][/u][/b] erbij.

Mien Chi Ha Ha

[img align=left]http://www.list-company.com/upload/2008/12/27/03/1230379000355727.gif[/img]

LouisP · 5 juli 2011 op 08:45

Om ongelukken te voorkomen, heb ik bovenop de palen een omgekeerde emmer geplaatst, met daarbovenop een stoeptegel. Met twee harige dames van het formaat chihuahua in huis neem ik geen enkel risico. Ik ben nu eenmaal een angsthaas en geen professoneel hengelaar.

Grappig én angstig!

de het zand in 1ste zin!

Ontwikkeling · 5 juli 2011 op 09:41

de en het in eerste zin (bij het zand) zijn idd storend. Sorry….

Even off topic…. dat beton da vliegt werkelijk prachtig op skeelers èn op de step.
#tried #checked #done 🙂

Ontwikkeling · 5 juli 2011 op 09:42

Mien,

Wat een heerlijk muziekje en wat een heerlijke hond ;-))
Alleen het mutsje (pardon sombrero) ontbreekt nog :hammer:

Harrie · 5 juli 2011 op 10:13

Heissessie ja die ken ik wel. Ik word er altijd een beetje misselijk van. Meestal ligt dat aan de samenstelling van paddo’s.

phoebe · 5 juli 2011 op 14:38

Indoorskeeleren!! Lijkt me super leuk!!

sylvia1 · 6 juli 2011 op 09:59

Mooi! De columns lijken een andere stijl te krijgen nu ook in het bouwproces meer vaart komt. Meer actie en minder zorgen 😀

Mup · 7 juli 2011 op 15:05

Neus heeft me de reactie al uit het toetsenbord gehaald:-)

Groet Mup

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder