In plaats van een column vol negatieve lettertjes wordt het de hoogste tijd om eens een aantal pluimen uit te delen.

Allereerst wil ik graag een pluim uitdelen aan de Nederlandse supporters in Portugal. Ik las dat ze na het verlies van woensdag gezellig met de Portugezen een feestje aan het vieren waren. Kon dat altijd maar. Dan zijn we misschien in Nederland meteen van het probleem af dat er te weinig politie is. Dan wil ik ook nog een pluim uitdelen aan Dick Advocaat. Iemand die met een dermate hoogbejaard elftal bij de beste vier van Europa hoort, moet wel een wereldtrainer zijn. Even ter verduidelijking:
De Boer, Bosvelt en van Hooydonk 34;
Van der Sar en Cocu 33;
Stam, Davids, Overmars en Reiziger 31;
Van Bronckhorst en Makaay 29.
Gelukkig is Seedorf nog een jonkie: 28. Daar kunnen we dus nog minstens vier jaar van genieten.

Saddam Hoessein heeft al meerdere complimenten verdiend. Ten eerste omdat hij mijn geografie wat opgekrikt heeft. Ik dacht namelijk al jaren dat Koeweit een onafhankelijke monarchie onder leiding van een emir was. Saddam heeft dat voor me gecorrigeerd. Hij zegt dat Koeweit Irakees grondgebied is.
Of zou hij zelf in de war zijn? Hij vroeg de rechter namelijk ook al om hem aan te spreken als de president van de Irakese Republiek.

Dan nog een compliment voor de naïviteit van de Belgen. Zij waren, begrijpelijk, moe van het Dutroux proces. Nu bleek er in België een Franse boswachter rond te lopen die zo mogelijk nog erger blijkt dan Dutroux. Deze man vermoordde volgens eigen zeggen 8 mensen. Zijn vrouw houdt het op 9. De Belgen verwijten de Fransen dat deze niet aan hen doorgegeven hebben dat deze man gevaarlijk was. Dan hadden ze namelijk maatregelen kunnen nemen. Ik vraag me af wat voor maatregelen. Na het doorspitten van het huis van Dutroux hebben de Belgen zelfs nooit de twee meisjes kunnen vinden die daar gevangen zaten.

Dan een kentering in de Nederlandse taal en het compliment hiervoor gaat naar een aantal tankstations. In mijn jeugd hoorde ik regelmatig roepen dat alleen de zon en de lucht gratis waren, maar nu las ik dat je ook al voor het laatste moet betalen. Nu de zon nog!


3 reacties

Mosje · 8 juli 2004 op 20:05

Weer eens wat nieuws! Pluimen uitdelen in een column. Meestal worden zaken bekritiseerd.

Wat die zon betreft. Ik zin op een manier om de zon te verkopen. Ben er al bijna uit.
Maar jij krijgt korting hoor….

Dees · 9 juli 2004 op 18:15

😉 en natuurlijk een pluim voor deze column…

ik vond em leuk.

Li · 9 juli 2004 op 22:43

Voor een huis met een tuin aan de zonzijde betaal je meer. Dus indirect wordt er al voor de zon betaald!

Leuk gevonden Josina 🙂

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder