Nederland was wel weer toe aan een feestje. Het interbellum tussen (inter)nationale voetbalevenementen werd wat groot. Voetbal is en blijft tenslotte oorlog, niet? Er was verder ook niets ter compensatie. Nederland schitterde toch enigszins door ramp en tegenspoed. Twee koninklijke begrafenissen, de val en wederopstanding van het twijfelachtige Kabinet Balkenende I & II, met een glansrol voor maestro der misère, Hans Hoogervorst.

Nederland vertoonde PMD symptomen. Poldermodel Depressie.
V&D filialen die haar deur op slot doen, liquidatie gevoelige Nederlanders, het kaartje voor de trein dat aan het loket een halve euro stijgt. Prettig ook voor rolstoelend Nederland. (Probeer vanuit je karretje maar eens te pinnen.)
Onze Koninklijke Luchtvaart Maatschappij die een fusie aanging met Air France, waarmee het laatste beetje trots dat Nederland bezat, ineens een wrange nasmaak van Boursin met knoflook gaf.

Een kleine nationale opleving was er toen Arjan Erkel uit de holen van Dagestan tevoorschijn kwam. Iets dat bij mij in de kiem gesmoord werd toen hij voetbalanalyses bij Barend en van Dorp ging geven. Van arts- naar spel zonder grenzen. Het is een kleine stap.

Les Pays Bas deed ook een klein vreugdedansje bij de geboorte van prinses Amalia.
Het zwakte snel af toen de geruchten de kop op staken dat Amalia ‘een beetje’ op een mongooltje leek. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niets tegen mongooltjes, integendeel. Mongooltjes zijn héle lieve mensen. Ik heb zelfs alle cd’s van Frans Bauer.

Nederland wil dus nog even doorfeesten. Ze wil de gladiatoren verwelkomen als zij door de poorten van de See Buy Fly Arena vol trots hun bokaal tonen. Schiphol zal te klein zijn.
Onder het genot van een toastje, rijkelijk besmeerd met Boursin en goede Franse champagne, worden de helden gejonast.

Morgen weten we meer….


7 reacties

Li · 29 juni 2004 op 20:13

Deze column scoort weer Martijn!
Zondag heb ik kaarten. Niet voor het EK maar voor een musical. Mijn ‘mannschaft’ gaat niet mee als Nederland de finale speelt:-x

Dus ben je jarig? Word je ziek? Van plan om te overlijden? 😕
Dat komt zondag even niet uit want Nederland kan kampioen worden. Wacht maar tot maandag…

Li

sally · 29 juni 2004 op 21:53

[quote]Nederland was wel weer toe aan een feestje[/quote]
En zo is het.
Vandaar de overdreven uitbundigheid!
Maar WEL gezellig!
Je hebt het perfect uiteengezet.
leuk om te lezen
groeten Sally

viking · 30 juni 2004 op 08:52

Tja, ik had wel gezegd dat ik niet mee zou doen aan dat gecomplimenteer op CX maar ja, ik ben nu toch hier…

[quote]Morgen weten we meer….[/quote]
Schrijf je dan verder?

Ma3anne · 30 juni 2004 op 10:34

Van mij mag jij een plaatsje in een landelijk dagblad krijgen als columnist. En dan elke dag één graag. Hij is weer vurrukkuluk!

Mosje · 30 juni 2004 op 10:59

Ach ja, geef het volk brood en spelen………

Louise · 30 juni 2004 op 11:34

Deze column schreeuwt om een vervolg!
Vanavond laat lijkt mij een uiterst geschikt moment daarvoor 😉

Irma · 30 juni 2004 op 16:02

Goeie column weer!!!

Alleen de titel ga ik even freudiaans verkrachten: ik lees ‘m als ‘voetbal depressie’.

Als zelfs de inkomsten dalen, omdat er tijdens geplande optredens een belangrijke voetbalwedstrijd gespeeld wordt, dan kruip ik beter tijdens deze weken even in een hol onder de grond en ga leven van de wormen die de aardkloot rijk is. Ik weet in ieder geval zeker dat die aardbewoners geen TV kijken…. 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder