De rechter vermaakt zich uitstekend. Vooral omdat de linker doet alsof er niets aan de hand is. Het middenstuk daarentegen is in deze de katalysator. Of is het katelisator? Moeilijk woord, vindt ook de rechter. Het publiek speelt kermis op de tribune. Gewoon voor de buhne eigenlijk. Of is het bühne? En dan ook nog eens met een hoofdletter. Pretletter, denkt de linker dan. We gaan stemmen. Wie stemt voor de linker en wie voor de rechter? Het middenstuk schuddebuikt. Zo hard dat haar rug pijn doet. Straling is haar conclusie. Blauw. Jomanda vreest het ergste. En dan moet de feitelijke uitspraak nog plaats vinden. Het is wachten op de jury. Die maakt echter een flinke uitglijder. Op het pretparket.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

1 reactie

Nummer 22 · 27 december 2019 op 10:25

ik ( zonder hoofdletter) denk aan pretparket leggers en wel het populair teruggekeerde visgraat motief. De parketleggers fileren het FSC hout vakkundig gelijk vishandelaren met hun mobiele kibbeling schol, mossel bak, frituur installaties oo markten in ons land. Let wel, er zijn van die gebakken vis mobielen die voor een parket staan om de geblindoekte Vrouwe Justitia niet te willen zien. De weegschaal voor het vis is ook maar een blinde gok ‘ mag het iets meer zijn?, het is iets minder?’ Ik heb nooit gehoord ‘ precies het juiste gewicht in dit bakje!, met of zonder saus, hier eten of meenemen?’.
Aardige mevrouw, meneer van deze Vishandel Koelewijn ( behoeft geen vis) uit Gratenburg,..ik neem het mee , ben parketlegger en visgraat expert!

Mien, u voert met woorden en zinnen mijn hersenen. Waarvoor dank!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder