“Ze komt, ze komt… .” Het is alsof kleine kinderen het over de Sint hebben. Ik heb het over iemand anders. Beide personen hebben gemeen dat ze graag komen, maar daar houdt meteen elke gelijkenis op. Okay, misschien dat ze allebei even oud zijn, maar meer niet. Of dat ze allebei van kleine kinderen….oh nee dat is die andere idool, die idool die nu waarschijnlijk niet eens de eerste ronde doorkomt bij dat populaire programma en het onderspit moet delven tegen Herman-the-dancer op de ‘Idols blooper dvd’. Ze komt dus, Madonna! Voor veel fans een wens die uitkomt en voor veel fans een reden voor een extra bijbaan. Fans tetteren al vroeg in mijn oren. Dit had ik te danken aan mijn opmerking: “Nee joh, ik ga wel met je mee om 5.00 uur, dan kan ik de kaarten halen als jij later naar werk moet,” in de hoop dat mijn vriendin had gezegd, dat mijn voorstel superlief was, maar dat ik op mijn vrije dag best nog wel in mijn bedje kon blijven, zei ik dit. Superlief vond ze het, maar het tweede gedeelte van mijn ‘wens’ bleef uit.

Cliché’s vliegen om me oren “Madonna is zó vernieuwend elke keer!” Ja ja, Madonna is zo vernieuwend dat ze als eerste artiest expliciet laat merken dat ze hoopt op een halfvolle Arena. De kaarten zijn namelijk 96 en 98 Euro. Daar kun je vier albums van kopen (van Madonna, als je nog fan bent na dit ‘visitekaartje’) of 20 door mij gebrande versies (want daar dwingt ze ons toe!). Gelukkig zijn de slechtste kaarten ‘slechts’ 66 Euro.

We moeten een daad stellen. Ikzelf heb al de grootste daad verricht door niet te gaan. Die-hard fans kunnen een speldenprik uit delen door de goedkoopste kaarten aan te schaffen. Ten eerste voelt ze dat natuurlijk keihard in haar portemonnee en ten tweede moet dat er verdomd ongezellig uitzien daar in de Arena. “Hello Amsterd…damn!! What the heck” iedereen schreeuwt terug vanaf ring 2. Van het concert is bijna niets te zien, want die kaarten waren spotgoedkoop en daar ging het om!

Mijn opdracht was om vijf kaarten te halen à 98 Euro PLUS reserveringskosten. Waarom reserveringskosten? Ik heb nog nooit bij een restaurant reserveringskosten betaald, nadat ik belde dat ik om 20.00 uur een tafeltje wilde! Of zitten er straks misschien allemaal mannetjes voorafgaand aan het concert in het stadion, met hun hand op je stoel, je plaats te ‘bewaken’?

De kaartverkoop start. Ik ben bijna aan de beurt. Mijn vriendin wilde de beste plekken, maar ik wil een punt maken. 66 Euro, om het Madonna keihard te laten voelen?! 98 Euro, om mijn vriendin blij maken? Om mijn vriendin een fijn gevoel te geven. 66, 98, 66, 98…ik ben zwak, ik geef eraan toe, die show moet je vanaf de beste plekken zien…

Categorieën: Media

2 reacties

Chantal · 29 april 2006 op 12:44

[quote]Ja ja, Madonna is zo vernieuwend dat ze als eerste artiest expliciet laat merken dat ze hoopt op een halfvolle Arena. [/quote]

Leuke column! En heb je de kaarten weten te bemachtigen??

DriekOplopers · 30 april 2006 op 10:27

:laugh: :laugh: :laugh:

Mooi beschreven hoe je aan het eind toch door de knieën gaat! Leuk!

Driek

Geef een reactie

Avatar plaatshouder