Of wel hoe het CDA graait, de VVD liegt en D66 meelult.
Er moet een hogere macht zijn. Het kan gewoon niet anders en daarom moest arme Jan Petertje voor straf in bed blijven. Natuurlijk wens ook ik hem een voorspoedig herstel maar het mag duidelijk zijn dat ik hem niet gemist heb. Deze regering is zo waardeloos dat ik het liefst zou zien dat ze allemaal thuis zouden blijven. Ze lullen allemaal maar wat. De werkeloosheid groeit. En we moeten langer blijven werken. Lijkt mij dat er steeds meer jongeren aan de zijlijn blijven staan. Zo kan je de werkeloosheid niet aanpakken. Iedere zak ziet toch dat als oude rotten in het zadel blijven de jongeren nooit een kans krijgen op werk.
Ik kan er met mijn pet niet bij dat brandweerlieden 10 jaar langer moeten blijven werken. Dan wordt er ook nog bijgezegd dat ze de ladder niet meer ophoeven. Wat gaan die dan doen?
Tien jaar lang komen er oude mannen bij die geen nachtdiensten meer doen, geen gevaarlijke klusjes doen?
Ook leuk voor de politiemensen. Die mogen vijf jaar langer boeven vangen. Denkt u eens in. Vijf jaar langer werken, maar ook nog eens 4 uur extra per week zonder dat daar loon tegenover staat want de werkweek gaat van 36 naar 40 uur. Die mafkezen in den Haag is zeker ontgaan dat de slavernij allang is afgeschaft! Al die banen blijven bezet door oude agenten terwijl de schoolverlaters die graag in het politiepak zouden willen geen kans krijgen. De brandweer en politie gaan vergrijzen. Dat kan niet en dat mag niet.
Ondertussen wordt ook nog eens een aanslag gepleegd op de ziekten kosten voorzieningen. Je mag zelf gaan bijsluiten. Ziet u de armen onder ons een verzekering sluiten voor tandheelkundige hulp? Nee, daar hebben die mensen geen ruimte voor. Dus is het terug naar vooroorlogse toestanden, slechte gezondheid en slechte gebitjes. Een mooie no-claim regeling voor die ziektekosten regeling. Leuk als je goed gezond bent. Maar wat nu als je gewoon de dokter nodig hebt?
Dan ben je niet alleen ziek maar ook nog eens financieel de lul.
Het openbaar vervoer is onder de heer Balkenende ook al haast tot paard en wagen gereduceerd. Alleen de totaal uit de klauw gelopen HSL en Betuwelijn komen tot stand.
Leuk de HSL doet alleen Rotterdam en Amsterdam aan. Wanneer gaat de gemiddelde Rotterdammer naar Amsterdam? Niet toch? En aan de goederenlijn Rotterdam-Zevenaar heeft de gemiddelde burger ook al niets. Gewoon een bus in de polder en een tram in de stad. Daar heb je als burger iets aan.
Ik hoop op een hete herfst. De vakbeweging kan ons nog redden. Niet met ludieke acties, maar met harde acties. De arrogantie van dit kabinet is te groot voor speelse acties.
Na een paar kleine prikacties jankt de werkgevers organisatie al moord en brand. Let maar op hoe snel ze weer achter de rug van de rechters zullen wegkruipen. Deze rechters zullen dan ongetwijfeld geheel onafhankelijk de kant van de regering kiezen. Regering ga naar huis. Sodemieter op en laat ons als volk nog eens kiezen.


5 reacties

Bakema_NL · 22 september 2004 op 11:18

Jongeren langs de zijlijn? Dat zie je verkeerd denk ik, want veel bedrijven zien die oudere, dure, werknemers liever gaan en zetten er juist een jongere voor in de plaats, dat scheelt weer geld. En ze zijn nog lekker jong ook, dus kunnen ze makkelijk die uren meer gaan draaien……..de vraag is of die jongeren daar nou op zitten te wachten.

Irma · 22 september 2004 op 19:55

Goed statement!

En Bakema; daar zou wel ‘iets’ van waar kunnen zijn, maar laten ze dan tenminste eens beginnen met de welwillende jongeren (en dat zijn er heel wat) aan de baan te helpen die ze zich graag wensen en die de oudgediende graag aan een ander over laat! En dan kunnen we wel weer eens verder praten!

Bakema_NL · 22 september 2004 op 20:46

De baan die ze graag willen………..en hier heb je een punt. De meerderheid van de mensen hebben waarschijnlijk niet de baan die ze willen. Want je hebt vaak niks te willen. Alles moet maar op een presenteerblaadje aangereikt worden lijkt het wel. Als je geen werk krijgt in de hoek waar je voor geleerd hebt heb je gewoon pech gehad, dan zul je wat anders moeten gaan doen. Als het bedrijf waar ik werk failliet gaat zal ik wat anders moeten gaan doen. Is een baan al bezet zal ik wat anders moeten gaan zoeken. Maar ja, dan verdien je vaak wat minder en dan is het dus makkelijker om je klauw op te houden. Welwillendheid zal best wel, maar er worden nogal wat voorwaarden aan gesteld vaak.

Ma3anne · 23 september 2004 op 08:38

Het positieve van het hele verhaal vind ik, dat een groot deel van Nederland en de vakbonden nu eindelijk wakker worden. De verborgen armoede die al jaren in dit land heerst, is volledig genegeerd en van solidaire gevoelens met de minder bedeelden was minstens een decennium lang geen sprake.
Er zijn heel wat mensen kapotgepolderd, waar niemand zich druk om maakte. O.a. ik, zei de gek.

Nee, ik ben niet in Amsterdam op 2 oktober. Ik heb hoop ik mijn armste jaren nu eindelijk achter me, hoop ik, na jarenlang vechten voor mijn hachie en het schip een aantal malen te hebben zien zinken als alleenstaande moeder, die haar eigen financiele boontjes probeerde te doppen en daarmee de armoedegrens al jaren geleden overschreden is. Als zelfstandige, freelancende alleenstaande moeder, val je al snel buiten allerlei regeltjes van subsidies of eenvoudige ziekenfondsverzekering of uitkering.

Breek me de bek niet open. Dan zul je zien, dat echte armoede terug te vinden is in het gebit. Ik mis intussen 8 kiezen, die gered hadden kunnen worden als ik geld had gehad. Nu was een extractie de meest betaalbare oplossing en geld voor protheses had ik niet, mijn eigen risico in de particuliere ziektekostenverzekering zo hoog, dat ik belangrijke onderzoeken niet heb kunnen laten doen, wilde ik mijn gezin nog een dak boven het hoofd en eten kunnen bieden.

Nee, niemand heeft me geloofd de afgelopen jaren, op een enkeling na die het van dichtbij meemaakte.

Ja, wees maar eens solidair op 2 oktober. Ik zal jullie deze steun in dank afnemen.

Hans · 28 september 2004 op 23:04

kapotgepolderd wat een geweldig woord haha. En als alle ouwe lullen zoals ik 5 tot toen jaar langer moeten blijven zouder er dan meer plaatsjes voor de jongeren bij komen. Forget it Bakema forget it. Als dat waar is wil ik wel wat langer door werken

Geef een reactie

Avatar plaatshouder