Hallo wij zijn Karen en Marcel. Wij volgenden het nieuwe talent van Feyenoord.

Zijn naam is Ravi Mohanlal.Hij is bij velen niet onbekend.De pas 18 jarige Hagenaar is profspeler in de hoofdselectie van Fc Feyenoord-Rotterdam.Met maar liefst een contract voor 3-jaar en een optie voor nog 2 jaar.Mohanlal komt uit voor Jong Feyenoord,onder de 23 jaar en voor het Nederlands Elftal onder de 20 jaar. Voorheen speelde hij o.a. voor HFC ADO Den Haag en was hij enkele weken verhuurd aan Sparta Rotterdam.
De 18 jarige prof was ruim vier maanden geleden toegetreden tot het BVO team van de Rotterdammers,en is nu uitgegroeit tot een vaste kracht.Zijn spelpositie is centraal op het middenveld en doordat hij tweebenig is ook vaak inzetbaar als linker-en rechterverdediger.Ook zijn mentaliteit laat het nodige op zich wachten.De Hindoestaanse voetballer is weleens vaker in opspraak geweest met de leiding.Hij zegt dan ook: “Geschillen en een eigen mening horen in de voetbalwereld,ik ga mij niet anders voordoen dan ik ben”. Mohanlal zelf was in het verleden aanvaller,maar doordat er plaatsen vrij waren bleek een middenveld positie hem ook aan te spreken.Hij is er zelf nogal vrij nuchter over: “Het heeft gewoon goed uitgepakt,geweldig” ,aldus de jonge prof.
Hij heeft dan ook diverse onderscheidingen en titels gekregen.Zo heeft hij de titel: Eerste Hindoestaanse Profspeler in Europa” op zijn naam staan.Op de KNVB lijst bekroond op nummer 3 tot het beste jeugdtalent van het jaar,dit samen met de overige kandidaten Robben en Schneijder.Ook Guinnes Book heeft enkele stukken overgenomen in hun record’s.

De Hindoestaanse speler heeft dan ook een speciale kijk op het voetbal en de bezigheden daarnaast.Hij is ook actief in een Hindoestaanse Scholieren Vereniging Satya (www.infosatya.org).Daar zit hij in het bestuur.Ook bij www.zorgvoordieren.nl ,het WNF en het Aids fonds staat Ravi Mohanlal niet onbekend.Met donaties,actie’s en steunbetuigingen is hij uitgegroeid tot het boegbeeld van deze organisatie’s. Zijn doel is dan ook om de maatschappelijke sfeer aanzienlijk te verbeteren en te verhogen.
In de Hindoestaanse en Surinaamse bevolkingsgroep staat hij voor de jeugd en ouderen als “het voorbeeld”.Wij vroegen hier concreet op door.Het antwoord was dan ook erg gericht,namelijk: “Je word nu gezien als symbool, en iedereen kijkt tegen je op.Ik probeer ook de jeugd van mijn bevolkingsgroep te stimuleren”.Over de ouderen is hij erg positief. “De ouderen onder ons zijn erg trots op wat een mede-hindoestaan heeft bereikt.Zei steunen mij dan ook volledig.Natuurlijk heb je mensen die jaloers zijn”, aldus Mohanlal.

Ook de media heeft hem niet tekort geschoten.Om van een lokale krant over te springen naar het Algemeen Dagblad en het Haagsche Courant is dan ook geen overbodige luxe voor de vedette.Ondertussen is hij te zien en te horen geweest op o.a. : Infothuis TV,SBS6,Natraj TV,Yorin,TV West,TV Rijnmond en nog vele andere lokale omroepen.Ook de radio en magazines volgden hem.Zo hebben Radio Rijnmond,Radio Amor,Radio West,Sangam Fm,Haagstad Radio,Ujala Fm,Yorin Fm,Radio 3 Fm en bladen zoals o.a. de Hindorama,Kidsweek,FOXkids V8 Magazine diverse artikels en reportage’s afgenomen.De internetpagina’s zijn ook erg goed bezocht.Zo heeft hij ook een eigen fansite, namelijk: www.ravimohanlal.nl.

De toekomst ziet er dan ook rozekleurig uit.Met rugnummer 8 slaat hij zich door alles heen en voelt zich dan ook thuis tussen de lichtmasten van De Kuip Rotterdam.Mogelijk zal de prof volgend jaar zijn kunsten in het buitenland vertonen.Maar momenteel zal hij nog op de Nederlandse velden rondlopen.

Wij wensen Ravi Mohanlal en de hele Feyenoord Selectie veel succes.

Categorieën: Sport

1 reactie

Flans · 22 december 2009 op 15:47

Na het lezen van de column ben ik eens gaan kijken hoe het nu staat met Ravi. Stuitte op deze internetsite. http://www.opgelicht.nl/index.php?id=323 Gaat niet zo goed dus…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder