Liefde, de rare obsessie…
Je kan zovaak tegen jezelf zeggen: blijf realistisch! Hij is niet perfect, de perfecte man bestaat niet. Maar door een of ander wonderbaarlijk natuurlijk proces sluit je je af voor zijn slechte eigenschappen. Dit wonderbaarlijk natuurlijk proces, ook wel liefde genoemd is iets wat als goed en bijzonder gezien wordt en bovendien iets wat iedereen nodig heeft.
Laten we nu eens naar de andere kant kijken van liefde. Het is eigenlijk gewoon bedrog. Als hij iets zegt is het geweldig en de mindere dingen die hij zegt weet je snel uit je hoofd te verdringen. En na 3 maanden als de verliefdheid er eenmaal een beetje af is, moet je erachter komen dat hij toch niet zo geweldig is als hij voorkomt. Deze signalen waren er natuurlijk ook al 3 maanden geleden maar toen ving je ze niet op door de liefde. Dus liefde het wonderbaarlijke natuurlijke proces, wat zo goed en bijzonder is, is eigenlijk gewoon puur bedrog.

Laat je je pakken of niet? Als je in zijn ogen kijkt..Als je bij hem bent.. Als je samen douchet…Als de liefde je eenmaal heeft, wat dan? Nou dan ben je geblesseerd door hem. Je denkt alleen aan hem, wilt 24/7 bij hem zijn. Ziet je vrienden minder, concentreert je minder op je werk. Je hebt met grove woorden gewoon voor een tijdje scheit aan de wereld. Je loopt overal te kleffen, van in bed tot aan de supermarkt. Je denkt dat je de tijd van je leven hebt. Maar meestal als je er een jaar later aan terug denkt, ben je minder blij.

Dus liefde, is puur bedrog en bovendien slecht voor je sociale leven.

Categorieën: Liefde

5 reacties

Troy · 12 juni 2007 op 15:41

Ik neem aan dat je nog vrijgezel bent 😀

Je conclusie is wel héél kort door de bocht. Echt, de liefde is niet alleen maar kommer en kwel. Mocht je een leuk boek over de liefde willen lezen, dan kan ik je Lessen in liefde van Alain de Botton aanraden.

Mosje · 12 juni 2007 op 15:48

[quote]Dus liefde, is puur bedrog en bovendien slecht voor je sociale leven.[/quote]Eindelijk iemand die het met me eens is. Heel goed stukje.
Wil je met me trouwen?
Als je bovendien nog een hekel hebt aan Almere, ga ik nog van je houden ook.

lagarto · 12 juni 2007 op 19:07

Clover,
Leuk beschreven en je hebt ook gelijk, maar er is toch echt ook een andere zijde aan deze medaille.
geloof mij nou maar, tís echt waar!
groeten

KawaSutra · 12 juni 2007 op 21:53

Misschien ben je nu weer even genezen maar er komt een dag dat je obsessie weer de overhand krijgt. Alleen ben je dan wat waakzamer, heb je net even wat meer oog voor dat wat echt belangrijk is. Met vallen en opstaan moet je het leren, maar je krijgt nooit een garantie.

Mup · 13 juni 2007 op 17:40

Mosje 😆 dat moet wel echte liefde worden. Heel erg eens met Troy,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder