Dit verhaal speelt zich af in een wereld van chaos, wanorde en ‘zoals het  virus waait, waait het politieke jasje’.

We zien de wereld door onze ogen en geven commentaar vanuit onze beleving, t ervarenen willen meegaan – bewust of onbewust- mee willen gaan met de verspreiding op de digitale snelweg en het wereldwijde web,

Wat is waar en wat zijn leugens?, dit ‘schuurt’ de

waarheid op de zoektocht naar zelfbescherming en die van onze dierbaren.

We zijn gebiologeerd door een blik opengetrokken virus experts, door een haastig gevormde Covid-19 outbreak management team maar staren we ook naar een gebarentolk. Helaas ze tolkt niet meer. Zorg en andere hulpverleners worden nu “onze helden ‘ genoemd alsof ze dat voor deze overgewaaide virus niet waren. En nu, mogen we naar buiten, elkaar ontmoeten en moeten we de anderhalvemeterpolitie (bron: Onze Taal -2020/ 5) niet te dichtbij laten komen. Kuchschermen, mondkapjes, handgel en het bij voorkeur pinnend betalen. Mondkapjes niet medisch want medisch zijn voor de zorgverleners.

En zie een nieuwe industrie ontstaat! Betrouwbare producenten en (ik noem dat zo) de ratten die zich tegoed doen aan de onwetendheid van hun prooi; eerst betalen dan leveren wij. Maar er komt niets! Zelf mondkapjes maken dus!

Raamvisite (bron: Onze Taal-2020/5) bezoek terwijl je buiten voor het raam blijft staan om besmetting te voorkomen, tsja daar hebben de sexwerkers achter hun raam niets aan. Ook deze bedrijfstak heeft de inkomsten zien dalen vermoed ik. Ik denk direct aan een mop dat ik u niet wilt onthouden

(een beetje humor willen we toch niet vergeten): Klopt een Wallen bezoeker op het raam en vraagt aan de schaars geklede vrouw op een stoel ‘ Wat kost ‘t’ Vijfenzeventig euro meneer’. Zegt de man ;’ Dat is goedkoop voor dubbel glas!’ Waarmee ik maar wil schrijven dat de perceptie op een vraag, de vragensteller tevreden stelt of juist niet.

Dit verhaal over de pandemie, de verwarrende live presentaties door onze minister president en gevolg, de langzaam oeverloze tafelgesprekken, de ‘ betweters’ zal als een zomermaandenlang durende periode ons bezighouden. Thuis of waar u naar toe mag gaan.

De straatschaamte gaat vanzelf voorbij… ooit


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

4 reacties

van Gellekom · 4 juni 2020 op 08:20

Na onze succesverkopen over lijken: Vitamine D, Vitamine C, en Reservatrol hebben we nu het vernieuwde K2 vitamineconcept tegen Corona. 5 halen, 6 betalen en nooit het einde behalen

van Gellekom · 28 juli 2020 op 09:52

Van harte, Ruud, met de uitverkiezing. Terecht!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder