Ik wilde altijd zwanger worden voor mijn 30e. Helaas die vlieger ging niet op wegens het ontbreken van een betrouwbare zaaddonor. Ik wilde altijd zwanger worden voor mijn 35e. Ook die vlieger ging niet op wegens het ontbreken van een gezond lichaam. Ik wilde altijd zwanger worden voor mijn 40e dan? En de steeds harder tikkende tijdbom stond even stil. Eindelijk, ik ben zwanger. Dolgelukkig, maar jammer dat er dadelijk weer een oud wijf bij de kleuterschool staat. Dolgelukkig is ook mijn moeder, die al jaren tegen iedereen riep dat ze eerder achter een rollator zou lopen dan achter een kinderwagen. Ook die druk is van de ketel. Mijn man is ook dolgelukkig, zij het dat hij zwangere vrouwen niet zo aantrekkelijk vindt. De woordjes ‘niet zo’ vallen ook ‘niet zo’ goed in de aarde bij mijn gierende hormonen. Hij is meteen gewaarschuwd voor de resterende weken, die voor hem waarschijnlijk zullen tellen als tropenjaren.

Eindelijk heb ik de grote tieten waar ik mijn hele leven van gedroomd heb en nu vind ik ze niet eens leuk, laat staan mooi. Ik heb tintelende tepels en de blauwe aders tekenen een keurige gedetailleerde landkaart op mijn borsten, zodat mijn man ze nu ineens wel weet te vinden. Helaas voor hem: ze doen pijn, dus dat betekent: kijken en niet aankomen! Mijn keurig weg gelaserde haren op ongewenste oppervlakken, keren door de hormonen in een rap tempo terug. Dat vind ik weer ‘niet zo’ mooi. Evenals mijn onduidelijk ogende buikje. Ik hoor de mensen denken: ‘is ze gewoon vet of is ze zwanger?’ Ik heb mijn buikje de eerste paar dagen ingehouden, maar dat houd je niet lang vol.

Het toenemend aantal hormonen zorgt voor nog meer kwalen. Mijn blaas bezeikt me keer op keer. Hij geeft aan dat ie vol is, maar er komen maar 3 miezerige, niet noemenswaardige druppeltjes uit. Ik heb last van obstipatie doordat de hormonen ervoor zorgen dat mijn darmspieren minder goed werken. Hierdoor laat ik ze geregeld vliegen, wat mijn man wel leuk vindt, omdat hij zich nou 9 maanden lang niet hoeft te schamen voor zijn eigen sterk geurende knallers. Mijn recent aangeschafte zomerkleding heb ik welgeteld 2 keer kunnen dragen, doordat mijn opgeblazen darmen iedere knoop en rits lieten ontploffen zodra ik ging zitten. Het kan trouwens ook aan de kroketten liggen. Als het aan mij ligt, gaat de frituurpan iedere dag aan.

Al met al kan ik door de hormonen nog niet echt genieten van mijn eerste weken in de zwangerschap. Totdat ik mijn eerste echo’s krijg en een prachtig smoelentrekkende baby, na 10 minuten te hebben dwarsgelegen, toch echt in beeld verschijnt. 13 Weken oud en alles al d’r op en d’r aan. Het klinkt misschien cliché, emotioneel of overdreven, maar ik vind het een wereldwondertje. Onze kleine smurf, zoals ie tijdelijk heet, maakt ineens alles goed in mijn leven. Mijn lichaam is nog lang niet gezond, maar toch heb ik de gok gewaagd. Het was nu of nooit. Hoe gemotiveerd ik ook was om beter te worden, nu vecht ik nog drie keer harder.

Ondanks alle pijn en zwangerschapskwaaltjes weet ik nu al: you’re worth fighting for! En terwijl ik deze laatste regel type, voel ik het eerste levensteken van kleine smurf, alsof ie wil zeggen: als je dat maar weet! En met vloeiende tranen, veroorzaakt door de stijgende hormoonspiegel, leg ik met alle trots mijn handen beschermend op mijn prachtige zwangere buik. Ik ben zwanger! Wat een heerlijk gevoel!

Categorieën: Algemeen

25 reacties

Anne · 21 juli 2006 op 07:40

Erg leuk stukje!
Vast geschreven door een..eh..zwangere vrouw.
Maar dat weet ik niet zeker. 😛

pepe · 21 juli 2006 op 08:14

En weer heb ik geen idee wie hier de schrijver is. Maar wel een leuk verhaal.
En het kan ook best door een man geschreven zijn.

Martijn · 21 juli 2006 op 09:43

:dunno: 😕 …….. 🙄 💡 😀 [img]http://smile.smilies.nl/488.gif[/img] [img]http://smile.smilies.nl/475.gif[/img] [img]http://smile.smilies.nl/382.gif[/img] [img]http://smile.smilies.nl/503.gif[/img] :kiss:

melady · 21 juli 2006 op 09:54

Leuk geschreven en volgens mij is dit een ‘oudje’ genaamd Pleuro!

Naomi · 21 juli 2006 op 09:58

Dit is zeker geschreven door een man. Toch? 😉

Li · 21 juli 2006 op 10:49

Als het Mercurius is dan ben ik blijer dan blij.

Li

Chantal · 21 juli 2006 op 10:56

Ik heb geen idee wie dit geschreven heeft 😕 wel een leuke column en als je echt zwanger bent: gefeliciteerd! 🙂

Mosje · 21 juli 2006 op 11:01

Ik denk hetzelfde als Li. Het zou wel bij de konijnen af zijn.
😛

pepe · 21 juli 2006 op 11:16

Als het Mercurius is dan zeker van harte gefeliciteerd. Ook voor de papa natuurlijk.

Ik twijfel nog wel hoor, want zo oud is Mercurius toch nog niet?

archangel · 21 juli 2006 op 12:47

Pleuro heeft al kinderen. Mercurius roept leeftijdsgewijs wat vraagtekens op, hoewel ze ouder is dan ik, voor zover ik me kan herinneren. Ze is zeker nog geen 40, maar 35 zou kunnen (en dat is niet in tegenspraak met wat er in de column geschreven wordt)… ik ga voor Mercurius, ook stilistisch gezien.

KawaSutra · 21 juli 2006 op 13:20

Ik volg de stand van de planeten en dan kom ik ook uit op Mercurius.
Zitten we nu in het jaar van het konijn? 😀

Eddy Kielema · 21 juli 2006 op 14:13

Dat kan niet missen: Mercurius!

melady · 21 juli 2006 op 14:47

Dan ga ik eigenlijk ook wel voor dat konijntje…

Mercurius · 21 juli 2006 op 16:51

Goh zeg, wist niet dat dit zo’n inkoppertje was! Ja, hij is inderdaad van mij. Dat hebben alle ‘oudjes’ hier goed geraden. Ben nu 35, nog net geen 40.

Toen mijn konijn eenmaal het groene licht kreeg, was ik snel bevrucht. 😛 Had niet anders van hem verwacht. 😀

(writersblock, bedankt voor dit leuke idee. het zette me weer aan het schrijven)

ciao Mercurius

WritersBlocq · 21 juli 2006 op 18:28

[img]http://www.trendystores.be/pictures/product_140/TS-IMP-10182_1011.jpg[/img]
:kiss::kiss: hier een natte klefkus van het blocqje! ONWIJS gefelicitaart, zo krijgen Jeroen’s kleintjes er spelemaatjes bij. He-le-maal top, en meer dan dat!!
Liefs voor jullie twee-en-een-halfjes, Pauline.

P.S.: ik heb nog een veel beter idee: Je blijft gewoon vaak schrijven 😀

Ma3anne · 21 juli 2006 op 18:53

Geweldig nieuws! Gefeliciteerd Mercurius en Casperio! Dat het maar een lief lampeitje mag worden.:kiss:
[img]http://members.lycos.nl/linedancer31/hpbimg/babykonijn.gif[/img]

pepe · 21 juli 2006 op 19:05

Supergaaftofgeweldig die gezinsuitbreiding, maar ook dat het jou weer tot schrijven bracht.
[img]http://www.knittersreview.com/images/yarns/plymouth_baby_alpaca_brush_swatch.jpg[/img]
Ik ben vast aan het breien 😉

Mosje · 21 juli 2006 op 19:43

Gadverdamme. Sokjes, een konijnenpakje, breien. Vrouwen zijn ook allemaal hetzelfde. Een mens is nog niet geboren of het valt al ten prooi aan vrouwwezens waarvan de hormoonspiegel begint te steigeren als ze lezen over de zwangerschap van een ander.
Stelletje truttebollen.
😎

Ma3anne · 21 juli 2006 op 21:42

@Mosje: en al zouden WB, Peep en ik het serieus menen, die zoetigheid, wat dan nog?
Niet zo neerbuigend hè, pas op! 😛

sally · 22 juli 2006 op 00:09

Wat een mooi stukje Mercurius. En gefeliciteerd!

groet Sally

Dees · 22 juli 2006 op 10:18

Gefeliciteerd met jullie kleine smurf! En de volgende keer wil ik meeraden, ja.. 😀 😉

Chantal · 22 juli 2006 op 10:35

Hee wat leuk! Gefeliciteerd!! :kiss:

Eddy Kielema · 22 juli 2006 op 11:03

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een klein beetje vals heb gespeeld, omdat ik uit zéér betrouwbare bron al van de zwangerschap had vernomen. Maar ik wist niet dat er een column op stapel stond, maar ja, 1+1=2, hè! 🙂 Van harte natuurlijk!!!

pepe · 22 juli 2006 op 21:23

Eddy in deze column krijg je 1+1=3 😉

Mup · 26 juli 2006 op 00:48

Geweldig! Ook van overzees gefeliciteerd, oftewel Pa bien! Waar hormonen al niet goed voor zijn, ze zetten je an het schrijven!!! Volhouden, al zal dat moeilijk worden als de kleine er straks weer is… 😛

Ayo Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder