Om te beginnen wil ik even stellen dat ik ben die ik ben, was die ik was en zal zijn die ik zijn zal. Dat dat dus duidelijk is.
Verder noem ik de dingen bij hun naam, vat de koe bij de horens en bak geen zoete broodjes om de mensen honing om de mond te smeren. Verre van dat. Ik bedien mij van een directe, gespierde taal en doe niet aan nuancering of subtiliteit want dat is voor watjes. Nee, mijn stijl is recht voor z’n raap en ik speel keihard op de man of vrouw, zonder respect of mededogen. Dat er mensen zijn die dat tegen de borst stuit of zich daardoor gekwetst voelen en me een botte, agressieve boerenlul met ADHD zonder fatsoen of manieren vinden, die als een olifant met een botte bijl op de porseleinkast inhakt, zal me aan me reet roesten. Die lui moeten dan maar oprotten naar de Noordpool of de Sahara, daar is het lekker rustig. Of aan het gas gaan. Opgeruimd staat netjes. Dat dat dus maar even duidelijk is.

Nu dan – beter laat dan nooit – het eigenlijke onderwerp van dit stukje, namelijk de Partij voor de Dieren. Aan dit mongolenclubje van de godsdienstwaanzinnige truthola Marianne Thieme erger ik me al jaren de tyfus.
En waarom? Hierom: ze besteden daar veel te veel aandacht aan het welzijn van inferieure kutbeesten als koeien, varkens, herten en dergelijke, maar hoe vaak hoor je ze over Konijnen? Precies: zelden of nooit! En dat is een regelrecht schandaal!
Want Het Konijn is klein en zacht en aaibaar en beweegt Z’n neusje de hele tijd op een schattige manier, kom daar bij een koe maar eens om! Bovendien is Het Konijn de intelligentste van alle dieren want je kan Hem geen trucjes leren als op commando een pootje geven of een stok apporteren. Hij zou het wel kunnen als Hij zou willen maar Hij weigert een slaaf van de mens te worden! Het Konijn is een trots, edel en raszuiver dier dat Zijn vrijheid liefheeft en Zich voor niemands karretje laat spannen! Een ethisch hoogstaand dier ook.
Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Zijn ingewanden heel goed in staat zijn om dierlijk voedsel te verteren, maar Hij kiest bewust voor een vegetarisch dieet. Vergelijk dat eens met een dolfijn die er niet voor terugdeinst dagelijks tientallen onschuldige vissen levend op te vreten, zonder verdoving!

Daarom eis ik een verbod op het houden van Konijnen om welke redenen dan ook. Met onmiddellijke ingang! Konijnen horen in het bos en niet in een te kleine kooi waar Ze voortdurend geterroriseerd worden door etterige kleine kinderen. Laat alle Konijnen direct vrij! En als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks! Laat dat duidelijk zijn! Dit is nu al de zoveelste keer dat ik het over duidelijkheid heb, maar dat is de kracht van de herhaling. Waardoor alles duidelijk wordt. Dit dus even voor alle duidelijkheid.

Weg met de Partij voor de Dieren, Leve Het Konijn!


7 reacties

Nummer 22 · 23 november 2018 op 17:19

Bij de konijnen af die partij! De PVV daar schijt ik op. Paryij voor de vissen. Leve het konijn, de cavia, de marmot ook! PvdD.. partij voor de dromedarissen? Het lkeven van een luis is okk zwaar. Krabben helpt niet

Suus · 9 december 2018 op 18:35

Mee eens. Gefeliciteerd!

Nummer 22 · 10 december 2018 op 07:06

Ze komt terug. Wie MT.. wordt het weer mieren geklet, gewauwel over het wantsen welzijn in de tuin en op iedere slak zout leggen, schijlijster en angsthazen hebben ook rechten. Koeiedag zeg.. haai there en vergeet ook nooit dat een luis in de pels ook subsidie moet hebben voor de aanschaf van zonnepanelen. Over haasje over springen dat verboden moet worden, maar te zwijgen. De haring met uit wordt vergeten enda’s nu ook jammer voor de schimmels en bacteriën zij worden vergeten zoals altijd. Dus Marianne T. waar heb jij last van gehad de afgelopen maanden? Struisvogel politieje afwezigheid en betaald! Leve de democratie!, toetert de snoeshaan!, wipkip en…. PvdD

Mien · 10 december 2018 op 15:24

Ik vind het wel een lekker dier, eh ding, eh mooie vrouw. Het oog moet ook wat. ?

Nummer 22 · 10 december 2018 op 19:44

Zuurpruimenkunnen best lekker zijn maar er zijn grenzen, net zoals een grasland omheind kan zijn met schrikdraad. Er tegen pissen kan wel eens en schrik actie geven en MT pist graag in de 2e kamer en dat schrikt ook de slapers direct wakker. *mevrouw de voorzitter, voorzitter ik vraag de geachte afgevaardigen extra aandacht voor de pissebedden van deze samenleving, de torren en ik bedoel niet de vibrator mocht 1 van de kamerleden daar denken een opmerking over te maken. voorzitter ik vraag de kamer ook om aandacht voor de vegetarische eten schijtlijsters die het moeilijk hebben deze koude periodes.
Voorzitter, mevrouw T. slaap zeker op een pisse bed van de firma AUW Ping uit China?

Stilte, orde in dit huis. orde, orde.

Chris · 12 december 2018 op 13:38

Voor het eerst sinds jaren weer eens op columnx geweest. Ik denk, ik kijk even naar de column van de maand. En ik denk, ergens zijn er dus mensen geweest, meer dan een, die gezamenlijk hebben bedacht dat dit het beste is dat er in november is geschreven. Klopt dat?

I-Pat · 16 januari 2019 op 15:30

Dat klopt.. En dat is ook het beste van november.

Geef een reactie