Mijn hele leven lang heb ik nooit op mijn eetgedrag hoeven te letten. Nooit heb ik iets moeten laten staan omdat ik anders dik werd, de enige reden waarom ik iets moest laten staan was omdat andere mensen ook wel eens iets wilde eten. Toch stond ik vorige week voor de lol op de weegschaal en wat bleek, ik was in de afgelopen 2 jaar zeker 1,5-2 kilo aangekomen. De noodtoestand was uitgeroepen en ik begreep dat er iets moest veranderen, dadelijk eindig ik nog als een dik verreke. Ik ging gezond eten, meer salades en fruit en dat soort standaard bedoelingen. Ik ben altijd tegen lijnen geweest dus ik zal niet minder gaan eten, misschien wel anders.

Nu voelde ik me kerngezond en kocht ik gister zo’n pak Yomild bij de plaatselijke supermarkt. Yomild is zo’n afgeleide van melk wat schijnbaar heel gezond voor je is omdat je dan voedingsstoffen binnenkrijgt die je anders te weinig binnenkrijgt. Gezien wat ik gewoonlijk allemaal eet lijkt het mij onwaarschijnlijk dat ik ergens te weinig van binnenkrijg maarja, het pak in de supermarkt zal wel gelijk hebben.

Dus ik tevreden met mijn Yomild naar huis gegaan en heerlijk een glas ingeschonken met de Limoen-variant. Nadat ik dit heerlijks naar binnen had gewerkt begon ik het pak te lezen. Dagenlang had ik gezwoegd om een fantastische lijn te krijgen en dan flikken ze me dit. Ik las ‘met rechtsdraaiend melkzuur’, en besefte dat al mijn moeite voor niets was. Nu zou ik doodgaan, omdat ik een verkeerde kant opdraaiende melkzuur had gedronken. de boodschap ‘zonder kleurstoffen’ verzachte de pijn maar van de wetenschap dat ik nog een week te leven had werd mijn humeur niet beter.

Nogmaals tuurde ik in mijn nieuw ingeschonken glas Yomild (het moest toch op en ik ging toch al dood) en merkte dat hij helemaal niet draaide. Ik dacht dat het misschien zo snel draaide dat ik het niet kon zien dus ik ging nadenken. Hoe kon ik mijzelf van deze snel dood behoeden?

Ik besloot een lepel te pakken en linksom in mijn glas te gaan roeren. Dat zou het vast wel neutraliseren dus het was een geniale oplossing. Snel dronk ik het glas leeg voordat het melkzuur weer rechtsom ging draaien en ik was genezen.

Vandaag zal ik een brief naar de producent van Yomild schrijven met daarin het verzoek deze moordende drank uit het assortiment te halen. Tevens zal ik een brief schrijven naar G. Bush om te vertellen dat ik een geniale manier heb om de terroristen uit te roeien. Geef ze allemaal Yomild en ze zijn binnenkort allemaal dood. Zo heeft G. Bush een geheim wapen erbij, de productie van Yomild hoeft niet stil gelegd te worden en de nederlandse bevolking zal blijven bestaan. Ik noem dit gewoon een win-win-situatie…

Categorieën: Gezondheidszorg

12 reacties

KawaSutra · 26 augustus 2005 op 22:31

[quote]Nu zou ik doodgaan, omdat ik een verkeerde kant opdraaiende melkzuur had gedronken.[/quote]
Grappig verhaal, maar waar heb je die ‘wijsheid’ vandaan?

KingArthur · 27 augustus 2005 op 04:29

Yep! Kan er weinig aan toevoegen. Gezondheidszorgs? Kan hem niet terugvinden in je tekst. Toch heeft de schrijfwijze wat. Het nodigt uit tot meer. Laat ik een volgende afwachten.

WritersBlocq · 27 augustus 2005 op 10:56

[quote]Gezien wat ik gewoonlijk allemaal eet lijkt het mij onwaarschijnlijk dat ik ergens te weinig van binnenkrijg maarja, het pak in de supermarkt zal wel gelijk hebben.[/quote]
Humor heb je, lekker schrijven kun je ook, ik vind het een leuke column.

Louise · 27 augustus 2005 op 12:21

Het blijft aantrekkelijk om dat rechtsdraaiende voedsel op de hak te nemen. Wie het verzonnen heeft weet ik niet, maar als er al gedraaid wordt, dan is het allang gebeurd. In de maag draait er niets meer.
Wat je column betreft; juist het stuk vóór de yoghurt vond ik komisch geschreven 😀

Shitonya · 27 augustus 2005 op 12:45

ghehe

prikkels · 27 augustus 2005 op 14:11

Ik hoop dat je de terroriserende aanval van rechtsdraaiend melkzuur hebt overleefd en je in het vervolg nog wel een keer bedenkt of je mee moet hobbelen in het geweld van “als je dit of dat niet eet, drink, ademt, spoelt, dan ga je hartstikke dood”. Nou ja dat doet iedereen toch op een gegeven moment. Dat is nou het leuke van geboren worden. De enige zekerheid die je hebt, is dat je doodgaat. 😮

Dus laat je weegschaal, dieet en aanverwante artikelen lekker staan and life live. Enjoy.

mrcrash · 27 augustus 2005 op 14:23

De gezondheidsbrigade slaat overal toe.

Vind je column overigens een popie gehalte hebben. Deed me niet zoveel.

Trukie · 27 augustus 2005 op 16:56

Het klotst nog na in mijn buik.
Leuk stukje. Soms iets te veel aangedikt. maar dat zal wel door dat rechtsdraaien komen. Linksom klontert de boel niet zo snel.

Hoe kom je aan het adres van Bush?

Li · 27 augustus 2005 op 23:25

Tja, je zou er het zuur van krijgen.

Li

Ma3anne · 27 augustus 2005 op 23:41

[quote]de enige reden waarom ik iets moest laten staan was omdat andere mensen ook wel eens iets wilde eten.[/quote]
😀

Dees · 28 augustus 2005 op 11:01

Geinig!

Avalon · 28 augustus 2005 op 19:27

tja sorry, dat is nou eenmaal mijn schrijfstijl…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder