Afgelopen zaterdag waren er weer 400.000 mensen op de been tijdens de Dance Parade.
Drommen mensen die feestend en dansend achter 40 trucks aan hosten. Op de hoek van het Heemraadsplein heb ik het glimlachend aangezien. Ondanks dat al die decibellen met house, techno of hoe die muziek ook mag heten, niet echt aan mij besteed zijn, kan ik er wel van genieten. Persoonlijk leef ik nog in het tijdperk van Frank Zappa e.d., maar ik denk dat je met dit soort happenings een soort olympische gedachte moet hebben, meedoen, gezien worden en kijken is het parool. 400.000 mensen, en wat overheerst in de media: dat er circa 60 mensen zijn gearresteerd! Nu is dit aantal op deze massa niet om van achterover te slaan, tenslotte hebben zij lopen wildplassen, alcohol genuttigd in het openbaar, niet vriendelijk gekeken naar de politie en vast nog wel wat andere zwaar criminele activiteiten ontplooid. Dat er b.v. een kind van twee jaar in de buggy naast een truck meegenomen werd, ter hoogte van de boxen, daar zag ik geen enkele politie agent op reageren, terwijl dit op mij zeer misdadig overkwam.
Gezien het aantal arrestaties kunnen we er ook wel van uit gaan dat zij lid zijn van een criminele organisatie. Nu had de heer Ivo Opstelten burgemeester te Rotterdam, zich onder aanvoering van enkele kleine christelijke partijen zich zo gek laten maken dat alles wat maar iets verder zou gaan als erotisch direct uit de stoet gehaald zou worden en bekeurd. Dit was aan de politie inzet wel te merken ook, zelden zie je in een stad als Rotterdam zoveel blauw op straat en zelden komt het ook zo intimiderend over.
Bij de gemiddelde wedstrijd van Feyenoord komen er 1/8 van het aantal mensen. Voor, tijdens en na de wedstrijd zijn er dan altijd wel een stelletje malloten die de stad of omstanders molesteren, helaas zijn onze blauwe jongens dan niet in staat om minimaal 450 arrestaties te verrichten.

Gelukkig was er ook nog wat te lachen met de wagen van de Ex Porn Stars die leuk tegengas gaven aan de politiek met hun lijst www.clittenunie.nl. Dit maakte wagen nr. 11, waar heel neonazi Nederland achter aan liep wat mij betreft weer goed.
De laatste wagen uit de stoet was van de gemeente Rotterdam, aan alle kanten was de leus `Rotterdam Durft` te lezen, gezien het aantal beperkingen dat van te voren al was aangekondigd kan je eigenlijk wel zeggen dat Rotterdam NIET meer durft.
Kan de Rotterdamse politiek mij uit leggen wat het gevaar is van een gebodypainte dame, waarom een slijterij minder gevaarlijk is dan een coffeeshop, waarom een bordeel wel naast of in de nabijheid van een school mag zitten en waarom mag een neonazi partij openlijk demonstreren, ook nog onder bescherming van de politie.

Over een ding kunnen we ons nu al verheugen, de Dance Parade was dit jaar voor de elfde keer, menig politicus houd het zo lang niet uit en dus kijken we vol vreugde weer uit naar de volgende verkiezingen en de volgende Dance Parade.

Nistal


1 reactie

DreamOn · 16 augustus 2007 op 22:44

Ik heb deze discussie ook gevolgd en vond de argumenten om bloot te verbieden op straat erg zwak: omdat er ook kinderen rondlopen en mensen die het aanstootgevend vinden, al dat bloot. Nou, blijf dan lekker thuis!

Voor mij hoeft het ook niet hoor, zo’n parade, dus zal ik niet gaan kijken, maar laat andere mensen dat lekker zelf uitmaken.
Bovendien hebben ze in politiek Nederland wel belangrijker dingen om over na te denken, lijkt mij…
Goede column.
Groetjes DO.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder