Wij o zo beschaafde mensen in de westerse wereld, halen keer op keer onze schouders op als er doden vallen in Irak en Afghanistan. Alsof een mensenleven in dat deel van de wereld geen waarde heeft. Vrijwel dagelijks worden er onschuldige Palestijnen gedood in de bezette gebieden, maar dit deel van de beschaafde wereld blijft onverschillig. Amerikaanse agressie wordt nooit veroordeeld. Israël mag doden en moorden, maar niemand die de bezetter een halt toeroept. Als Amerika met één bombardement honderd onschuldige Irakezen doodt, heet dat mooi vacuüm verpakt ‘collateral damage’. Als opstandelingen in Irak en Palestina de wapens opnemen vechten tegen hun bezetter heet dat terreur?! Als Amerika op 11 september 2001 wordt aangevallen door Al-Qaida noemt men dat in Den Haag eensgezind een aanval op het Vrije Westen. Als Amerika Irak binnenvalt onder valse voorwendselen, en Irak bezet heet dat vrijheid en democratie. Welkom in het beschaafde deel van de wereld!

Weet u, het fenomeen terrorisme is van alle tijden, maar het komt nu wel akelig dichtbij. Jarenlang heeft Europa en met name Nederland terroristen gesteund en gefaciliteerd om elders dood en verderf te zaaien. Nu wordt de hand gebeten, die het terrorisme jarenlang heeft gevoed. Nederland heeft voor de aanslagen van 11 september 2001 niets maar dan ook niets ondernomen tegen terroristische groeperingen. Pas na de aanslagen heeft Nederland maatregelen genomen tegen het bloeddorstige fenomeen.

Het zijn uitgerekend de ‘klootzakken’ (excusez-moi), die wij onze politieke leiders noemen, die onze levens op het spel zetten. Zij vormen in wezen het grootste gevaar voor onze veiligheid. Zij steunen Bush en zijn oorlogsindustrie. De neoconservatieven in de VS en de zionisten in Israël. Bush is de kruiwagen van Osama bin Laden. Blair het wiel, Berlusconi en Jan Peter Balkenende de handvatten. Osama heeft maar weinig kracht nodig om ‘de kruiwagen des doods’ voort te duwen. Hij krijgt genoeg steun van Bush en vrinden.

Nu heeft Osama zijn explosieve taal ook in het kloppende hart van Londen laten horen. Alleen de achterliggende politieke boodschap is aan dovemansoren besteed, lijkt wel. Het Al Qaida-monster wordt gevoed door Amerikaanse en Israëlische agressie en landen zoals Engeland en Nederland die hen daarin onvoorwaardelijk steunen. Het leger van Osama zal alleen maar groter en sterker worden, omdat onze politieke leiders ons eeuwig blijven voorliegen.

Het is slechts een kwestie van tijd dat Rome, Amsterdam of Kopenhagen doelwit worden van aanslagen. In een recent uitgelekte memo (te lezen op downingstreetmemo.com) staat zwart op wit dat Irak geen enkele bedreiging vormde voor het westen. Noord-Korea is in feite een veel grotere bedreiging. Wat denkt u van Israël? Dat land beschikt over een groot aantal kernwapens. Toch wordt het bestaan ervan glashard ontkend. Vraagt u het Mordechai Vanunu!

De plegers van de aanslagen van New York, Madrid, en Londen zijn niet tegen onze manier van leven. Het is geen aanval op het vrije -en democratische westen, maar de prijs van bezetting voor Irak, Afghanistan en Palestina. De prijs van een onrechtvaardigheid buitenlands beleid, dat armoede in stand houdt. De prijs van vergelding voor de moorddadige praktijken van de CIA (Criminal Intelligence Agency). Zowel Saddam Hoessein als het kopstuk van Al Qaida waren bondgenoten van de VS tijdens de Koude Oorlog.

De Al-Qaidiaanse orgie van geweld bevat niet alleen een boodschap met springlading, maar een duidelijk politiek statement. Stop de dubbele moraal en selectieve verontwaardiging!! Schat mensenlevens op gelijke waarde en stop het bloedvergieten in het Midden-Oosten. Dan stopt het bloedvergieten in New York, Madrid, Londen en hopelijk ook in Amsterdam. Het westen en vooral wij in Nederland moeten ons goed van bewust zijn, dat ons handelen in het Midden-Oosten consequenties heeft voor onze nationale veiligheid.

“Wie niet horen wil moet maar voelen”, is de lijfspreuk van Al-Qaida. En juist daarom vrees ik dat er geen einde komt aan terroristische aanslagen. Harder aanpakken en straffen zal niet helpen, de oorzaken liggen vele malen dieper. De ‘jihadisten’ staan al met één been in het graf en kijken de dood recht in de ogen. Wij mensen zijn bang voor de dood. Dat maakt ons zwak. Wij zijn een makkelijk doelwit voor radicale elementen, wij zijn een zwakke schakel. Wij dragen levens.

Rechtsgeleerde Afshin Ellian slaat de plank gruwelijk mis. Terroristen deinzen nergens voor terug. Strenge veiligheidsmaatregelen tegen terroristen raken vooral de gewone burger. Wij moeten onze vrijheid en burgerrechten inleveren. Zo worden democratieën dictatoriale bolwerken. Dat is wat Bush en zijn godsdienstfanaten in het Witte Huis willen, en Osama en zijn mannen graag zien gebeuren. Het blijft hopelijk bij een gedeelde wens.

Een ander geluid, het geluid van ‘Occidentalisme’, dat radicale moslims een islamitisch kalifaat willen stichten in Europa heeft weinig draagvlak in de islamitische wereld. Het is een onjuiste voorstelling van zaken. Het is vooral koren op de molen van de zionistische propaganda en rechtse klieken die een gemeenschappelijke vijand zien in de islam. Het is een afleidingsmanoeuvre om de politieke werkelijkheid te camoufleren.

Osama bin Laden bewijst moslims geen dienst met zijn aanslagen, maar de man moet wel serieus worden genomen. Er is geen enkele connectie dat Irak betrokken is geweest bij de aanslagen op de Twin Towers. Nu zijn er talloze connecties dat Irak het decor is geworden van Al Qaida’s strijd tegen de Amerikanen. Als wij, burgers van dit land, niet in actie komen tegen onze leiders, dan wordt Nederland het volgende slachtoffer van terreur. U bent gewaarschuwd!

Nog een ding wil ik u meegeven. Een mooie uitspraak van Voltaire: “De overlevenden is men eerbied verschuldigd, de doden alleen de waarheid.”

Scepsis

http://www.dejongejournalist.nl


19 reacties

Mosje · 12 juli 2005 op 13:16

Zet eens een nieuwe plaat op Scepsis. Deze blijft steken.

Dees · 12 juli 2005 op 13:31

Het grappige is dat je steeds harder probeert en steeds minder bereikt.

Als ik jou lees, wil ik een stembiljet met een rood hokje waarop ik Sjors Dobbeljoe Bush kan aankruizen.

Als je met je woorden iets wilt bereiken, zul je toch écht veel minder met jezelf(ingenomenheid) en meer met je lezer aan de slag moeten. Er zijn verschillende manieren om ‘de waarheid’ te spreken, maar jij slaagt er keer op keer in juist die manier te kiezen die instant allergische reacties opwekt. Je bijt in je eigen hand, zogezegd. Misschien dat je door die blinde vlek niet meer ziet waar je je tanden nou eigenlijk inzet.

emaessen · 12 juli 2005 op 13:43

Het gebruikelijke verhaal in een ander jasje. Die “maatregelen” zijn overtrokken en zinloos. Grappig trouwens dat je het over Palestina hebt; ik denk daarbij aan Israel.

Eerlijk gezegd heb ik het eind niet gehaald, het begon me te irriteren.

Raindog · 12 juli 2005 op 14:50

[i][b]’Liefs uit Londen'[/b][/i]

Gisteren betitelde onze onafhankelijke rechtbank de heer Mohammed B., medeburger en hobbyfundamentalist, tevens moordenaar en lid van de Hofstadhobbyclub (‘voor al uw rituele moorden en slachtpartijen’), als een hypocriet.
Vandaag een stukje ouderwetse onvervalste propaganda waar Al Jazeera nog weer een puntje aan kan zuigen.

(Verbeeld ik het me of word je krampachtiger in je schrijven? Ik constateer in ieder geval meer onjuistheden dan normaal. Of misschien zijn ze deze keer gewoon wel minder zorgvuldig toegedekt. Volgende keer dus even beter om denken als ik zo vrij mag zijn je een tip te geven.)

Een ieder die een ander geluid wil horen, een andere werkelijkheid, misschien wel de feitelijke, in ieder geval een andere waardeschatting van de feiten sinds Londen, beveel ik de column van Sylvain Ephimenco in Trouw van [url=http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/columnisten/artikelen/1120799022831.html]afgelopen zaterdag[/url] méér dan van harte aan. Als u die moeite neemt, getroost u dan meteen de moeite om zijn column van [url=http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/columnisten/artikelen/1121061820035.html]vandaag[/url] te lezen. Een verhelderende blik voor mensen die liever niet bang (willen) zijn.

[i]’I’ll close my eyes and sleep to the sound of London rain. So keep me in your bed all day. Nothing heals me like you do. Nothing falls like London rain. Nothing heals me like you do.'[/i]

Bakema_NL · 12 juli 2005 op 16:16

Tja, het is een manier om dingen te bekijken……niet de mijne in ieder geval. Begrip voor terroristen kom op zeg. Hoe je het ook wendt of keert, terroristen brengen hun eigen zaak, en mensen, meer schade toe dan dat ze wat bereiken. Zij hebben als doel om zoveel mogelijk dood en verderf (angst) te zaaien onder onschuldige burgers. Ja, er vallen slachtoffers onder burgers als gevolg van aanvallen van Amerika, maar het is niet hun doel om maar zoveel mogelijk burgers af te slachten, het doel is om die uiteraard zoveel mogelijk te ontzien, anders waren er nog veel en veel meer slachtoffers. Toch een nogal cruciaal verschil. Maar natuurlijk mogen wij dat niet zo zien.
Wie niet horen wil moet inderdaad maar voelen en zo zullen dit soort aanslagen de gehele toestand alleen nog maar verergeren.
Ik lever met alle liefde wat vrijheid op om dit soort imbecielen aan te kunnen pakken, heb ik helemaal geen moeite mee, wij zijn al veel te lang een soort vrije haven geweest voor weet ik veel wat voor zaken allemaal, perk het maar eens een beetje in.

Kees Schilder · 12 juli 2005 op 17:36

Het wordt hoog tijd dat Den Here J.Chr. weer eens op aarde komt nederdalen. Als hij snel is pikt hij nog net de eerste aflevering van het seizoen van GTST mee.
Jezus, als ik nog meer van zulk slap gelul moet aanhoren als in deze column begin ik alsnog met een priesteropleiding

bert · 12 juli 2005 op 18:57

Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik ben met alle reacties die ik hierboven gelezen hebt. Als politieke onbenul begon ik die onzin bijna te geloven. Ik wordt bijna ziek van mezelf dat ik er eigenlijk niet iets meer van begrijp. Maar ja, wereldpolitiek is voor mij te complex om het goed te doorzien.

KawaSutra · 12 juli 2005 op 19:38

Zeg wat je denkt maar één alinea is toch wel voldoende?

Domicela · 12 juli 2005 op 21:49

Mag ik me aansluiten bij Kees (en de rest) en dan alsnog naar de nonnen?

Scepsis · 13 juli 2005 op 00:03

Soms is het helaas nodig om plaatjes grijs te draaien. Voordat mensen begrijpen waar de muziek over gaat. Mijn vermoedens, mijn analyses worden keer op keer bevestigd, en ik ben daar niet zo blij mee. Weinigen die willen begrijpen dat ons handelen consequenties heeft. Nederland gaat niet vrijuit. Nederland maakt deel uit van een globaliserende wereld. De problemen elders komen steeds dichterbij. U kunt uw kop in het zand steken maar dat zal niet baten. Zolang Nederland Amerika en Israel onvoorwaardelijk steunt, dan zal dat z’n weerslag hebben op de Nederlandse samenleving. Nederland huisvest al decennia terroristen/ slapende cellen. Het beangstigt mij dat mensen niet willen beseffen hoe reeel het gevaar is. Heb toch medelijden met u zelf als het leven u lief is. Denk toch even zelfstandig en kritisch na. Hol een keer niet achter officiele lezingen van regeringen aan. Zolang Nederlanders hun schouders ophalen voor het leed, dat Amerika en Israel aanrichten onder onschuldige burgers in het MO en de Nederlandse regering de twee landen onvoorwaardelijk steunt, vrees ik voor U en mijn veiligheid. Ik kan u maar niet vaak genoeg waarschuwen. Ik ben geen schoolmeester of predikant. Ik hou van dit land. Ik ben hier geboren en ik wil met iedereen door een deur. Ik ben geen vijand maar een ‘vriend’. Ik heb het beste met u voor, maar u wilt maar niet luisteren. Waarom toch niet?
Wie niet horen wil, zal de consequenties moeten aanvaarden. Nogmaals u bent gewaarschuwd. U kunt mij voor gek verklaren, maar de tijd zal het leren. Mijn taak als burger is om u aan het denken te zetten. Het aardse leven is mij net zo lief als u. 😮

Bakema_NL · 13 juli 2005 op 00:11

Scepsis, je bent een dwaas. Ik denk nochthans zelfstandig en kritisch na. En ik moet de consequenties aanvaarden? Aanvaard ze dan zelf ook maar “vriend”, want de zaken zullen er niet beter voor je op worden als die cellen, die er zeker zijn, actief gaan worden, dan kon je nog wel eens van een koude Hollandse kermis gaan thuiskomen. Ik kots op types zoals jij en laat me er echt niet door afschrikken, integendeel zelfs.

Gegroet “vriend”. 🙂

Scepsis · 13 juli 2005 op 00:25

Ik wil de consequenties juist niet aanvaarden, daarom doe ik zoveel moeite om mensen te waarschuwen. Je mag me een dwaas vinden, maar ik
ben wijs genoeg om jouw op de gevaren te wijzen, die voor jou en voor mij op de loer liggen. Je denkt dat je kritisch bent, maar je bent het niet. Probeer je eens te verplaatsen in een ander. Voor jou zal dat ongetwijfeld meer moeite kosten als je niet de zaken met elkaar kunt vergelijken omdat je slechts over één culturele bagage beschikt. Het is niet lullig bedoeld, maar dat zorgt wel dat je een groot gedeelte van de puzzel mist om te begrijpen waarom mensen willen sterven voor hun idealen aan de andere kant van de wereld. Je hoeft het niet goed te keuren, maar probeer het eens te begrijpen. Leren begrijpen is de beste methode van terrorisme bestrijden als een idioot op er loshakken zoals Bush zal een averechtse werking hebben. De wereld is vele malen onveiliger geworden door een idoot als Bush.

Bakema_NL · 13 juli 2005 op 00:46

Genoeg verplaatst, genoeg begrip getoond. Ik wil en ga me niet verplaatsen in “de ander”, die “ander” bevalt me namelijk niet en dat is een conclusie die ik getrokken heb voor mezelf en niet door de media of een Bush. De averechtse werking komt van 2 kanten, dus als “jullie” dat echt willen, zo zij het dan, vroeg of laat ging het er toch op uitdraaien, mij verbaast het niet en wat mij betreft mag het komen ook. En houdt toch eens op met Bush overal de schuld van te geven, je geeft hem eigenlijk veel te veel eer voor iemand die je veracht.

Troy · 13 juli 2005 op 01:36

Ik heb hier erg weinig verstand van om eerlijk te zijn. Spreek politiek en iets in mijn hoofd veranderd de woorden in een vreemde taal die ik niet begrijp. Maar ik kom er tenminste wel eerlijk voor uit… 😳

Martijn · 13 juli 2005 op 06:32

@Scepsis.

Een PolderNietschze lijkt onbedoeld opgestaan.
De nieuwe ‘Übermensch’ wordt niet bij monde van de massa vermoord, maar staan een potje met zijn alle tegen één grote spiegel te blaten. God is dood. (“God is dood! – Wij hebben hem gedood, jullie en ik!”).

[quote]“Probeer je eens te verplaatsen in een ander.”[/quote]
Zou dat ook de ‘lijfspreuk’ van een zelfmoordcommando zijn?

Maar het klopt! Nét dat laatste stukje empathie missen we met zijn allen. Misschien moet ik me ook meer verplaatsen in ander. En ach, waarom ook niet? Verplaatsen in de ander is namelijk een goed iets. Maar om onenigheden nu met een dialoog op te lossen, dát gaat natuurlijk wat ver.

Pff, (in)doctrine (evenals Semtex) vormen toch een prima basis van ‘een Prettig Gesprek’?
Dat behoeft toch geen dialoog?

Waarom elkaar met een dialoog proberen overtuigen als er stokken en stenen zijn?

Ouderwets eigenlijk die nieuwe tijden …

Ik ga naar buiten met een peuk en een kop koffie. Even wakker worden in een wereld die nog slaapt.
Ik hoor de vogels al fluiten.

Wist je dat vogels helemaal geen godsdiensten nodig hebben om de hemel te bereiken…

Ma3anne · 13 juli 2005 op 07:32

Zondagochtend heb ik ademloos naar een Boeddhist zitten kijken en luisteren. De eenvoud waarmee hij uitlegde hoe kwaad enkel met goed te bestrijden is, was wonderbaarlijk en enorm leerzaam.
Denk maar even aan Gandhi, dan snap je wat ik bedoel, Scepsis.

Jouw manier van schrijven jaagt mensen tegen je in het harnas en je waarschuwingen verwaaien in de wind. Dat kan niet je bedoeling zijn. Je plaatst je mijlenver boven de lezer en onderschat hem/haar.
Jammer, erg jammer. Want je hebt best iets te vertellen!

Outsider · 13 juli 2005 op 08:13

[quote]Mijn taak als burger is om u aan het denken te zetten. [/quote]

Beseft Scepsis zelf wel wat een verwaande uitspraak dit is?

emaessen · 14 juli 2005 op 01:05

Na veel gepieker over hoe dit soort akefietjes wel beschaafd aangepakt kunnen worden, kwam ik voor mezelf tot de conclusie dat ene Ayaan Hirsi Ali helemaal niet zo gek bezig is. Door misstanden binnen bepaalde culturen rond te tamtammen, voorkom je dat ze hier veel sympathie krijgen en zulks geheel en al zonder uzi.

Ugh! Wie volgt?

Scepsis · 14 juli 2005 op 10:53

Ayaan Hirsi Ali is zelf een fundamentalist, die niet voor rede vatbaar is. Zij is net zo extreem in haar polariserende opvattingen als de mensen die zij denkt te bestrijden. Met het verleden van Ayaan Hirsi Ali had mevrouw kunnen weten dat haar ‘vriend’ Theo van Gogh gevaar liep. U als Nederlander kunt dat niet zien maar zij als ex-moslima en vooral een uit Somalie weet hoe radicale elementen denken en handelen. Dat kunt u van mij aannemen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder