Met verwondering heb ik vorig weekend naar schaatsen gekeken. Ik bedoel de schaatspakken. Die zijn tegenwoordig allemaal erg aerodynamisch. Elke honderdste van een seconde telt. Het verschil tussen een gouden plak en een vijfde plaats. Maar er zijn grenzen. En die grenzen werden vorige week overschreden. En dan heb ik het niet over het nieuwste wereldrecord van Sven Kramer. Letterlijk alles is te zien in de schaatspakken van tegenwoordig. Hoe is de schaatser geschapen, is hij linksdragend of misschien opgewonden, omdat hij langs de kant een lekker hapje ziet.

“Wat ging er door je heen?”, vraagt de interviewer. “Ik had nog wat recht te zetten van gisteren en ik denk dat het zo wel geslaagd is”, zei de Fries na afloop. Ik wil het allemaal niet weten.

Maar ook bij de schaatster zit je met het schaamrood op je kaken te kijken. Was je blij dat de leggings eindelijk uit de mode waren, krijg je dit. Van mij hoeft het allemaal niet. Er mag nog wat te raden overblijven. En er zitten ook kinderen naar schaatsen te kijken, hè.

De tv heeft eveneens zijn verantwoordelijkheid. Moet het nou echt zo close in beeld gebracht worden? Je kunt de schaatser m/v toch ook vanaf de middel in beeld brengen. En dan het begeleidende commentaar. “Hij geeft alles”. Nou ja, zoveel hoeft ook weer niet.

Volgend seizoen introduceert de sponsor waarschijnlijk weer nieuwe pakken. Ik zie de presentatie al voor me. “Dit is nog strakker om het lichaam en dus nog aerodynamischer.” Arme schaatsers! Ik hoop niet dat ze veel media-aandacht krijgen.

Een beetje waardigheid mag toch wel. Ik zou zeggen dan maar een seconde of twee langzamer en geen gouden plak. Ik ga niet voor l.l schaatsen.

Categorieën: Sport

5 reacties

datmensinkenia · 21 februari 2007 op 18:24

Ach, dat eindeloze rondjesmaken is ook zo ogenloofelijk saai. Ben blij dat er eindelijk iets is waarvan ik niet onmiddelijk in slaap val.

Maar goed geschreven en een plezier om te lezen.

Ma3anne · 21 februari 2007 op 19:13

Sjonge, waar jij al op let! Daar kijk ik nou nooit naar. Het gaat immers om de prestaties! 🙄 😉

Mag ik effe vragen: Ben jij linksbuite- of rechtsbuitedragend?

DreamOn · 21 februari 2007 op 20:54

Wel lachen, jouw column. 😀
Ik denk dat ik ook maar zo’n schaatspakkie ga kopen. Voor mij maakt het niet uit: ik draag niet links en niet rechts!

O nee, bij schaatsters komt bij jou ook het schaamrood op de kaken, schrijf je..tja
Dan toch maar in burka’s schaatsen volgend jaar! 😀

@Ma3anne: 😆 linksbuite natuurlijk!

SIMBA · 22 februari 2007 op 08:52

Ik baal dat ik niet gekeken heb!

pally · 23 februari 2007 op 12:01

Gunst, dat boeit me nou totaal niet! Ik weet toch wel wat er onder zit. Er zijn maar twee soorten. Waarbij de ene variant soms ligt, soms staat. Ach…niks om je druk over te maken toch?

groet van Pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder