Een droomjob. Heineken zoekt betaalde bierproevers. Denk aan Heineken en je peinst over verstoorde smaakpapillen, drenzende pijn in je harses, libidoverlies, plezierbier en bovenal kwaliteit. Voor werken bij Heineken geldt precies hetzelfde: “We doen het met lol en nemen alleen genoegen met kwaliteit. Want een mooi merk behandel je met zorg. Net als een loopbaan. Werkgever Heineken vraagt én biedt 100% inzet voor succes. Wij zíjn bier. (…) Het is gezelligheid, vermaak en tegelijk hard werken om bij de besten te blijven horen, ook onderling. Maar altijd eerlijk, respectvol, schuimend recht door zee!” Heerlijke opstelling, heldere visie. Kortom, lekker Heineken.

“Wat doe jij voor zinvols in het leven?” Heerlijk antwoord: “Ik ben bier!” Prachtige aanvulling op een troosteloos CV. Het wordt je groen, wit, zwart maar vooral geel voor de ogen. Brouwer Heineken is dus op zoek naar veertig gemotiveerde medewerkers om bier te proeven. De uitverkorenen moeten zich drie keer per week gedurende twee uur ter beschikking stellen om pils te testen. Voor zes uur gratis innemen kom je natuurlijk je bedstee niet uit maar Heineken biedt geïnteresseerden, naast gratis drank, een aantrekkelijk salaris (setje afgekeurde glazen) en kosteloze taxiritjes van en naar de brouwerij onder het motto: 100% Bob 0% op.

Doet denken aan die stokoude grap waarbij de directeuren van Heineken, Grolsch en Bavaria in een desolate kroeg zitten en iets te drinken bestellen. De man van Heineken bestelt een Heineken, die van Grolsch een Grolsch en die van Bavaria een Coca Cola. Als de anderen dan ietwat verward kijken, oreert de man van Bavaria triomfantelijk: “Als jullie geen bier consumeren doe ik het ook niet!” Het leuke van bier kopen is feitelijk dat je nooit hoeft te kijken van welk jaar het is. Overigens, waarom zouden we alcohol drinken als in ons land wereldberoemd en lekker Heineken uit de tap stroomt.

In Amerika heeft men een oplossing gevonden voor drinkende zwervers die graag op straat lustig en dorstig kantelen. In veel staten is dat verboden zodat een paar borderliners aan het brainstormen is geslagen. De uitkomst: het biervest met Pepsi’s beeldmerk. Een plastic reservoir die als een schort voor de buik wordt gehangen. Met een slang kan men dan de schuimende inhoud nuttigen. Men kan zelfs een coldpack rond het tankje hangen waardoor het tijdens tropische dagen toch koel genieten is. Wellicht ook iets voor lijsttrekkers: een dranktank i.p.v. een denktank. Voor politieke zwervers. Tenslotte wisselde ook James Bond zijn Martini in voor Heineken.

Een wereldvinding dus! Elk AA-clubje, dat dankzij de gemaakte afspraakjes, alleen nog maar spiritus drinkt, gaat voor de kwantumkorting. Een nog forsere bierbuik zien ze als toegevoegde waarde. Aziaten hebben daar ook een handje van. Ze hebben ook dagelijks het schuim op de mond. Reden: Tiger Beer. Een populair biertje in die regio. Heineken wil deze hectoliters graag inlijven. Maar er zijn meer kapers op de kust. Charlene de Carvalho, dochter van Freddy, heeft ruim 6 miljard in de knip om de Aziaten een loer te draaien.

Naast bier is Heineken ook bekend van het HHH. Een wat groot uitgevallen sportkantine waar stagiaires voor nop buffelden, eigen consumpties mochten betalen en waarvoor bezoekers in de rij stonden. Om tijdens het crowd surfen een Nike-sportschoen van Marianne Vos in je snufferd geduwd te krijgen. Of waar je de overwinningsroes van Epke Zonderland in een Adidas-outfit mocht meemaken. Helaas voor gehandicapten gaat tijdens de Paralympics het Huis stevig op slot. Sportieve weeffoutjes hebben nooit dorst. Geen biertje dan maar. Slecht voor de alcohol- en medaillespiegel!

www.clabamsk.blogspot.nl

Categorieën: Gein & Ongein

clabamsk

Liefur sodt dann saay

2 reacties

arta · 3 september 2012 op 16:31

Wonend in de stad waar het goddelijk vocht gebrouwen wordt, weet ik (van horen, natuurlijk) dat de veel werknemers van Heineken uiteindelijk in de verslavingszorg belanden… (als patiënt, wel te verstaan) Ik vraag mij dan ook af waarom die proefpersonen buiten het bedrijf gezocht moeten worden. :eh:

Meralixe · 3 september 2012 op 20:08

Heineken…Is dat bier? :hammer: :pint:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder