En toen zat ik dus klem. Nou ja, het was niet zo dat ik echt shocking klem zat, maar het lukte me niet om ergens grip te krijgen en op te staan. Terwijl me dat de dag ervoor nog wel gelukt was. In de eerste instantie weigerde ik het dan ook te geloven. Ik bedoel maar, alleen oude mensen kunnen niet zelfstandig uit een bad klimmen. En ik ben nog lang niet oud. Niet zó oud tenminste… Maar toch zat er weinig beweging in. En omdat ik mezelf verwend had met een oliebadje, waren mijn handen spekglad. In gedachten zag ik al voor me, hoe ik mezelf met enorme krachtinspanning omhoog zou hijsen en hoe mijn handen weg zouden glijden en ik keihard onderuit zou gaan en mezelf heel erg veel pijn zou doen. En ik houd niet van pijn. Daarnaast was ik een weekendje-weg. In een hotel. En om het ontbijt nog te halen moesten we een beetje opschieten. Dus een ritje ziekenhuis zou niet zo goed uitkomen, qua tijd en zo. En een hongerige maag in combinatie met de lucht van ether, werkt niet goed bij mij. Dat weet ik uit ervaring. Daar ga ik bijna bewusteloos van vallen. Zéker in combinatie met bloed. En als ik bewusteloos neer zou vallen – op die keiharde ziekenhuisvloer – dan zou ik dubbel gewond raken. Ook niet fijn voor mij. Dus was voorzichtigheid geboden.

Ik dacht snel diep na, want onderkoeling dreigde en dan is helder denken onmogelijk. Het bad was in de tussentijd al leeg gelopen en ik had het best wel koud. Toen probeerde ik mezelf maar om te draaien – op handen en knieën – om dan op te kunnen staan. Maar het bad was smal en ik ben, nou ja, dat niet. Dus omdraaien ging ook niet. Terwijl ik dat krampachtig probeerde, zat ik binnen de kortste keren met mezelf in de knoop. En zag het zó voor me, dat ik op mijn buik in de badkuip zou belanden, ondertussen mijn rug of kont zou bezeren aan de kranen en dat mijn nek achterover zou worden gedwongen, vanwege de vorm van het bad. Geen strak plan dus. Gisteren was het me nog gelukt. En ik was dan wel heel erg goed uit eten geweest ‘s avonds, maar het kon niet zo zijn dat ik ineens zoveel zwaarder was geworden.

Goede raad was duur. En mijn gevoel van onmacht en schaamte nam inmiddels dramatische vormen aan. Ik zag al helemaal voor me, hoe de roomservice mij zou vinden… En dat was geen prettig vooruitzicht. Misschien dat ik die mensen de rest van mijn leven nooit meer zou zien, maar ik wilde het risico niet nemen. Het idee dat zij tijdens koffiepauzes of bedrijfsuitjes hun meest bizarre ervaringen met elkaar zouden uitwisselen en dat ik daarbij zou horen, kon ik niet verdragen. Dan liever mijn trots inslikken en om hulp roepen. Mijn kamergenoot zou me vast wel horen. En we waren al ooit samen naar de sauna geweest, dus hij is wel wat gewend. Met mij. Wat bloot betreft.

Ik ben hem tot op heden nog steeds dankbaar dat hij meteen tot actie overging toen hij me in mijn benarde positie zag zitten. Maar nog dankbaarder ben ik voor het feit dat hij zijn gezicht in plooi hield en ook de rest van de dag geen grapjes maakte over mij in combinatie met takelwagens of gestrande walvissen. Ik bedoel, dat zou ik zelf ook nooit doen. Echt niet. Ik zou het alleen maar aan vrienden vertellen tijdens een borrel. Of aan collega’s tijdens een bedrijfsuitje. En dan heel hard lachen. Maar naar hem toe zou ik zwijgen als het graf. Erewoord. Want leuk is anders.

Categorieën: Gein & Ongein

13 reacties

Meralixe · 29 februari 2012 op 13:17

Welkom terug van weg geweest.
Dergelijke columns zijn van harte welkom.
Over niets, (nou ja, niets….) een mooi verhaal waar de lezer medespeler wordt en er zich van alles kan bij voorstellen.. :hammer:

Boukje · 29 februari 2012 op 13:24

Heerlijke, krachtige column!
Zo lust ik er nog wel tien, ik ga toch eens even terug in de tijd lezen… 😀

SIMBA · 29 februari 2012 op 13:30

Daarom neem ik nooit een bad :hammer: 😀 😆

arta · 29 februari 2012 op 14:16

Superleuk geschreven, Champagne!

BlogBoy · 29 februari 2012 op 15:34

Daar neem ik er een op, Champagne!

Mien · 29 februari 2012 op 16:15

Welcome back.
Leuke column.
Tip voor de volgende keer.
Use [b][u][url=http://www.smaakenzo.com/uploads/producten/img_0808.jpg]this[/url][/u][/b].

Mien Ahoy!

Libelle · 29 februari 2012 op 16:20

Leuk verhaal. Ik begon al een oplossing te zoeken voor je.

Harrie · 1 maart 2012 op 17:23

Leuke column.

LouisP · 2 maart 2012 op 00:15

Heel erg goed geschreven..

Mijn kamergenoot zou me vast wel horen. En we waren al ooit samen naar de sauna geweest, dus hij is wel wat gewend. Met mij. Wat bloot betreft.

Dees · 2 maart 2012 op 10:57

Mooi dik is niet lelijk, maar soms wel onhandig… Leuk stuk, al zegt je laatste zin het tegenovergestelde.

KawaSutra · 2 maart 2012 op 14:15

Prachtige badtime story in navolging van Michael Jackson’s ‘Bad’. Ik dacht altijd dat champagne in bad een perfecte combinatie was. 😀

DACS1973 · 3 maart 2012 op 10:24

Alcohol in bad: niet doen. Don’t drink & drijf zeg ik altijd maar.

champagne · 3 maart 2012 op 10:33

[quote]Ik dacht altijd dat champagne in bad een perfecte combinatie was. [/quote]

Is het ook, Kawa. Alleen toen niet 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder