Verdorie. Verkeerde olie gebruikt. Wat ben ik toch een slaoliebol. Een wat? Een slaoliebol. Nou als ik dat lees denk ik aan iets heel anders. Aan een Slavisch gebakje. Heelal halal. Eentje die smaakt naar plakkerige suiker en enorm zwaar op de maag ligt. Eigenlijk een slaoliebal. Of neig ik dan naar een idiote sport. Het afvalbal staat immers vlak voor de deur. Een deur waardoor ik weer heen wil passen zonder persen. Een perssinaasappelballetje wil ik in 2020 niet meer zijn. Liever ben of word ik een rechte banaan. Die past overal door en in. Met dat laaste moet ik dan weer uitkijken. Anders ben ik straks de pisang. Nee,niet in Ambon, want dat is dan weer politiek incorrect. En voordat we met tomaten gaan smijten wil ik toch eerst de slagroom van de taart eten en zijn. Want dat blijft toch het lekkerste stukje. Zo en dan nu op naar de slaoliebollen. Ik heb ze nog weten redden. De kropsla er gewoon afgeplukt en klaar is Mien. Alvast een fijn uiteindebegin gewenst. Proest, proust, proost.

Categorieën: #Weekopdracht

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

2 reacties

van Gellekom · 30 december 2019 op 13:45

Buitengemeen inspirerend en knap dat je/jullie nog zoveel fraais over een onderwerp als “oliebol” kunnen produceren. Mij buige diep Was getekend, Jantje van Lijden

Nummer 22 · 30 december 2019 op 19:33

Gelukkig dat een slaoliebol geen olieslabol is want dan zijn de bollen ; tulpenbollen, knappe bollen, rollen bollen, bollen rollen, opbollende winter jurken in een kroeg zonder mannen. Oliebollen prijzen, rijzen en dalen. Leve Koning Onbebol!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder