Slordig. Mijn leesmoeder noemde het altijd slordig, maar ik zie het niet. Ik weet wel dat ik fouten maak, maar ik zie ze niet. Dan kijk ik en wacht ik en lees het op zijn kop en achterste voren. Niets. En ik hou zo van het schrijven maar die slordigheid zit me in de weg. Zelfs een spellingscontrole helpt mij niet. Ik ken namelijk ook nog van die rare woorden en ik maak van die vreemde zinnen die heus bestaan. Alleen die woorden kent de spellings -en grammaticacontroleur van Word niet. Enfin. Ik ook niet. Dus na almaar toevoegen staat die vol met de door mij gemaakte fouten en roept blij: ja dat woord ken ik en keurt mijn fouten goed.

Nu zou je denken fijn en klaar, maar soms maak ik weer andere fouten en dan krijg ik ruzie met de controleur. Dat ben ik dan weer zelf. Dus schreeuw ik tegen mijn computerscherm en ook tegen mijzelf: stom ding, je bent ook werkelijk achterlijk. Waarom kan je die fout niet meer herstellen en vervangen? Waarom reageer je niet op zoeken en alles vervangen? Na mijn tirade tik ik driftig verder met mijn vingers in de knoop en laat de controleur verder onaangeroerd.
Daarna mail ik mijn tekst en mijn leesmoeder mailt me meteen terug: aardig maar slordig.

Categorieën: Diversen

7 reacties

WritersBlocq · 20 augustus 2006 op 18:32

Ik zie maar 1 fout:
[quote]Dus schreeuw ik tegen mijn computerscherm en ook tegen mijzelf: stom ding, je bent ook werkelijk achterlijk.[/quote]
Niet doen hoor, jezelf voor achterlijk uitmaken.

Ik vind het onwijs knap van je dat je schrijft terwijl het je duidelijk meer moeite kost dan iemand anders. Volhouden, en loslaten, en ik ben er helemaal voor om van elkaars talenten gebruik te maken. Zij jouw schrijvelarijen, en jij bakt weer de lekkerste cake ofzo, ik noem maar wat, maakt niet uit.
Op naar je volgende dus 🙂 🙂
Groetje, Pauline.

JanBontje · 20 augustus 2006 op 23:45

Grappige column, waarin ik mezelf ook een beetje herken. Soms.

KawaSutra · 21 augustus 2006 op 01:39

Probeer eens een leesvader, die is vast minder streng. 😛

DreamOn · 21 augustus 2006 op 01:59

Dus heel moedig dat je je column instuurt. En nog een leuke column ook!!

klapdoos · 21 augustus 2006 op 15:30

Nana, ik ken het probleem, ook mijn woorden zijn nog niet in het Wordswoordenboek/spellingscontroleur aangenomen voor waar….Maar een leuk verhaal, en lekker doorgaan, heb ik ook gedaan…
Groetjes van leny 😛

Li · 21 augustus 2006 op 22:03

Op deze tekst heeft ze toch niets aan te merken hoop ik? Het is gewoon hartstikke goed geschreven!

Li

Nana · 24 augustus 2006 op 09:07

Mijn leesvader die mag alleen lezen, anders herken ik mijn eigen tekst niet meer!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder