Beste heer, mevrouw,

Op uw site vond ik de vacature van Persvoorlichter bij de PVV. Ik heb het profiel met genoegen gelezen en hierbij solliciteer ik graag naar deze functie. In deze brief leg ik uit dat ik mezelf in hoge mate geschikt en gemotiveerd acht om de PVV te komen versterken. Ik lees in uw advertentie dat het redigeren van teksten een belangrijke taak is. Om eerlijk te zijn zit het redigeren mij in het bloed. Als kind was ik er al zeer bedreven in. Ik redigeerde mijn schoolrapporten op zo’n manier, dat ik er bij mijn familie toch nog een paar gulden voor kreeg. Ook heb ik ruimschoots ervaring met redigeren opgedaan in mijn arbeidsverleden. Zo heb ik bijvoorbeeld voor een Nigeriaans bedrijf klantmailings van diverse grote banken dusdanig geredigeerd, dat het mijn werkgever miljoenen heeft opgeleverd. Een goede redigeerder is goud waard zeg ik altijd.

U geeft tevens aan dat het te woord staan van de media een belangrijk onderdeel is van de persvoorlichter. Wel, ik heb bij de Vereniging Martijn gewerkt. Dat is een vereniging voor acceptatie van ouderen-kinderen relaties en ik ben daar actief geweest als woordvoerder. In die rol heb ik te maken gehad met vele verschillende soorten journalisten. De vriendelijke verslaggevers stond ik uiterst geduldig te woord, maar ik schroomde niet om onaangename reporters hardhandig duidelijk te maken waar de grenzen liggen. Bij voorkeur buiten de camera’s om, want ik ben uiterst zuinig op de publiciteit van zowel mijn gesprekspartners als van mijn werkgever.

Verder ben ik uitstekend in staat om zelfstandig te werken en beheers een autoritaire wijze van leidinggeven. Weerstand gedoog ik niet, omdat ik alleen dán zeker weet dat taken goed worden uitgevoerd. Daarnaast beschik over een groot organisatorisch talent. Bij voorkeur richt ik de afdeling persvoorlichting in met slechts één vaste medewerker, aangevuld met flexibele krachten. Groot voordeel daarvan is dat bij disfunctionerende medewerkers snel kan worden ingegrepen. Het gaat er tenslotte om dat de PVV zo snel mogelijk sterker en beter wordt. Maar over de organisatorische opzet praat ik graag nog eens achter gesloten deuren met u verder.

Met deze uiteenzetting van argumenten ga ik ervan uit dat ik u interesse heb gewekt en hoor ik graag wanneer ik word uitgenodigd voor een gesprek. Momenteel ben ik druk doende om de laatste gaten in mijn CV te dichten, maar ik beloof u deze te verstrekken bij mijn sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Grift

Categorieën: Actualiteiten

10 reacties

Ontwikkeling · 26 november 2010 op 13:29

Mede namens Lucassen en Brinkman 😉
Leuk stukske, Kwiezel! :hammer:

Kwiezel · 26 november 2010 op 13:38

Dank!! De vacature is overigens geen grap en staat echt op de site. Denk dat ik de brief aan ze ga mailen…

SIMBA · 26 november 2010 op 15:02

[quote]Denk dat ik de brief aan ze ga mailen…[/quote]
Pas maar op, word je nog aangenomen ook 😀

Avalanche · 26 november 2010 op 22:48

Prachtige sollicitatiebrief, Kwiezel! Erg leuk gevonden 🙂

Fem · 27 november 2010 op 08:09

Zooooo… appeltje-eitje met deze brief 😀

arta · 27 november 2010 op 10:33

Whaaaaa, tot binnenkort op het journaal in jouw nieuwe functie!

schoevers · 27 november 2010 op 15:12

Infiltreren die hap!
Goede column Kwiezel. Van genoten.

Dees · 28 november 2010 op 12:53

Sja Kwiezel,

Lijkt me een beetje tam voor de PVV. Dat kan wel wat harder en gemener. En als je dan te ver gaat, geef je de personen in kwestie wat bloemen en een cadeaubon en dan is het ook weer goed..

(ps. topidee, erg leuk deze column. zeker opsturen!)

Harrie · 29 november 2010 op 15:42

Hee, je kunt ook bij mij in het bos komen werken hoor? Hier heersen ouderwets alleen de natuurwetten. Die kun jij wel aan denk ik. Ook in mijn oerwoud is goede PR belangrijk.

Mien · 29 november 2010 op 20:04

Geslaagd experiment Kwiezel.
Postzegel erop en doorsturen.
Mailen mag ook.

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder