Wie houdt er niet van spelletjes en quizzen? Vlak voor Sinterkerst, worden spellen in alle soorten en maten aangeboden. Ook in kerstpakketten. Vooral kaartspelen met als thema ‘inzicht krijgen’ vinden gretig aftrek. Inzicht krijgen in jezelf, je collega’s, je baas, je vrienden of familie, dat is de nieuwe trend. Zo snel mogelijk veranderen en ontwikkelen, dat is hot. De spellenmarkt speelt daar handig op in. Monopoly en Risk zijn al lang passé. In recessietijd paait de werkgever zijn werknemers ook met mooie kaartspelen. Bijvoorbeeld met het gezellige kaartspel ‘Doe er wat aan’? Daarmee leer je ontspannen ‘nee’ zeggen. Of toch maar ‘ja’, tegen die baan die je eigenlijk niet wil. Relax man, ontspan en oefen jezelf alvast in ‘De baas spelen’. Grijp je kans. Doe mee met het spel ‘Kleur bekennen’. Krijg inzicht in hoe jij jouw mede (op-de-schop-zit) kandidaten, met speelkaarten over pesten, treiteren, seksuele intimidatie en racisme, effectief weg kunt pesten, treiteren of intimideren.

Door spelinzicht stimuleer je carrièreplanning. Via het ‘Poppingspel’ ontwikkel je jouw persoonlijk ontwikkelplan. Er ontstaat in korte tijd een ‘Brand new you’. Met behulp van 104 ‘Optimisme als levenselixer’-kaarten krijgt je nieuwe ik al snel weer nieuwe vleugels. Zet ze allemaal in. Het onvolprezen ‘Competentiespel’ leert jou ‘Spelen met talenten’. Je ziet jouw kleine wereld vol goede moed met nieuw elan tegemoet. De wereld ligt aan je voeten. Je wordt een carrièretijger.

Om je baas beter te leren kennen doe je een beroep op het ‘Relatiespel’. Het ruimt lastige situaties uit de weg. Op een speelse en vrolijke manier versterkt het de verstandhouding met vriend en vijand. Kom je er met je baas niet uit, dan zijn er natuurlijk redders in de nood. ‘Het onderhandelspel’ biedt altijd voldoende ondersteuning en anders wel ‘Het grote Beïnvloedingsspel’. In uiterste nood leg je met het ‘Creativiteitsspel’, het ‘Cultuurspel’ en het ‘Enneagramspel’, een complete sterktezwakte analyse van je baas bloot. Niets ligt er meer in de weg om de top te bereiken. The sky is the limit.

Heb je de smaak goed te pakken gekregen en ben je nog niet uitgespeeld. Ga dan verder met het kaartspel ‘Ik ben me er eentje!’ Je doorbreekt jouw eigen denkpatronen en verzint vernuftige oplossingen. Je bent dan tevens goed toegerust om het ‘Familiespel’ te spelen. Gooi vervolgens wat ‘Associatiekaarten’ op tafel en jij hebt alle troeven in de hand. Succes is verzekerd. Maar let wel op. Wat en met wie je ook speelt, speel het eerlijk. Uitgekookt doch fair. Wees beducht en laat niet in je eigen kaarten kijken. Bewaar de joker voor het juiste moment. Uiteindelijk de laatste slag voor jou.

[b][u][url=http://content.heutink.nl/catalog500/035074.jpg]Mien[/url][/u][/b]

p.s. Alle spelen tussen haakjes komen uit de koker van [b][u][url=http://www.thema.nl/]Thema[/url][/u][/b]

[img align=left]http://www.jokersgino.be/man_met_uil/mClipboard0005.jpg[/img]

Categorieën: Actualiteiten

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

4 reacties

LouisP · 2 december 2009 op 22:47

Mien,
spelletjes zijn zo leuk. En je stuk ook. Erg leuk..

Louis

Neuskleuter · 3 december 2009 op 19:07

Haha, eigenlijk geef je het grootste commentaar in de afbeelding. Maar erg grappig. Ik vind het ook erg herkenbaar, omdat ik als student met de meeste van je speltermen wordt doodgegooid. Vreselijk. En wat afschuwelijk dat ze al die spellen maken! Maar wat schrijf je het leuk.

KawaSutra · 4 december 2009 op 01:44

Spelen met woorden is ook zo leuk. En dat doe je prima!

PeterP · 4 december 2009 op 15:48

Geinige column.

Spelletjes in het kerstpakket? Heb ik nog nooit gehad. Ik moet het elk jaar doen met een kalender met oer Hollandse landschappen en een blik perzikken op zware siroop. 🙄

Geef een antwoord