Normaal gezien heb ik het vermogen niet om even stil te staan bij wie ik ben en even de balans opmaak. Maar soms zoals in deze tijden waarin mensen feesten of verdrinken in zelfmedelijden word ik wel eens op de feiten gedrukt. Ik heb namelijk het twijfelachtige geluk dat ik een levend ongenuanceerd spiegelbeeld heb. Waar ik zowel mijn goede en minder goede dingen in terug zie en ook sommige dingen die ik zeg als een eindeloze echo terug hoor. In dit jaar dat bijna aan zijn eind is ben ik door iemand die mij zeer aan het hart ligt gewaarschuwd voor mijzelf. En ik wel begrip had voor zijn visie maar die niet echt begreep en daar heb je geen moer aan toch?. Ik heb immers begrip voor de meest idiote dingen in het leven maar ik begrijp er geen moer van waarom mensen bepaalde dingen doen.
Mijn spiegelbeeld zegt “ik ben geen optimist geen pessimist maar realist” maar is dat zo? Want als dat zo zijn waarom ben ik dan altijd op zoek naar de keerzijde van andermans visie en maak deze dan ook met de grond gelijk . dit heeft niet altijd een meerwaarde omdat ik als realist ook eens zou moeten realiseren dat gevoel niet altijd te beredeneren valt. En als je altijd met beide benen op de grond staat je nooit is met je hoofd in de wolken terecht komt en zo de magie uit het leven haalt.
Hoop geloof en liefde een eeuwen oud gezegde, ik zou zeggen dat in deze wereld de hoop al lang is opgegeven en geloof is voor mensen die zelf geen idee hebben en liefde is maar van tijdelijke aard dus daar heb je ook geen flikker aan. Maar er met deze visie aan voorbij ga dat het hier om een symbool gaat die de abstractie van gevoelens wil aangeven. En op deze manier het realisme je hoop ontneemt je niet eens meer in jezelf geloofd en je kans op liefde grondig verkleind.
Als laatste zou ik tegen die gene willen zeggen die mij ooit gewaarschuwd hebt dat het mij duidelijk is.
En tegen me spiegelbeeld ik HOOP dat het ooit nog goed komt met je, maar ik GELOOF dat dat wel goed komt. Omdat mijn LIEFDE voor jou onvoorwaardelijk is……………………………………..
thcisok

Categorieën: Algemeen

1 reactie

SIMBA · 5 januari 2009 op 16:19

Het leest niet lekker; rare zinnen en verkeerd gebruikte uitdrukkingen veroorzaken dat.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder