Ik beken: ik ben ontredderd. Ergens op het internet las ik de verbijsterende voorspelling: ‘2011 wordt een jaar van extreme tegenstellingen.’ Zo, dat was een cultuurschok: dat had ik nou écht nooit verwacht! Ik weet niet meer welke website het was en welke onwijs wijze onwijze m/v deze wereldschokkende profetie de virtuele wereld in slingerde. Dat is maar goed ook, want ik zou het zielig vinden als deze malloot zich onsterfelijk belachelijk zou maken.

Ik wilde weer eens een (k)luchtige column schrijven, dus koos ik voor deze ziener, die kennelijk al honderd jaar met zijn ogen dicht de wereld bekijkt. Extreme tegenstellingen zijn er al sinds de Kaïns hun broers de hersens insloegen, dus als je in 2011 komt aankakken met zo’n onwijsheid, zijn sarcasme en hoon je welverdiende loon.

Profeten zijn allemaal een beetje kierewiet. Ze zeggen dat het morgen regent. Ja, ergens op de wereld zal het morgen wel regenen! Nou, ik voorspel dat de zon gaat schijnen!

Er zijn nog steeds hele horden die erin trappen en de woorden van zo’n charlatan vreten als cake met slagroom. Denken kost immers moeite? Dus klampen ze zich vast aan voorspellers, koffiedikkijkers, debielen die uit de vorm van je drol kunnen aflezen dat je geluk en tegenspoed te wachten staat. Voorspellingen op het niveau van: je zult iemand ontmoeten als je op visite gaat, je zult lachen en huilen. Stierenpoep!

Mensen, kom op! Flikker die voorspellingen in de vuilcontainer en lach tegen de wereld, knik naar je buren, zeg gedag tegen iedereen en lééf. En leef nu, want je leeft nu! Straks is straks immers ook nu als je het haalt. Dus doe nu wat je straks misschien niet meer kan doen en geniet. Laat die zogenaamde helderzienden en voorspellers het lazarus krijgen – ze mogen zelf kiezen: met of zonder alcohol.


3 reacties

DACS1973 · 13 maart 2011 op 20:28

Als wind waait door het riet, gaat het regenen…of niet. Een voorspelling die altijd uitkomt.

Eens met je betoog!

sylvia1 · 15 maart 2011 op 09:04

[quote]Straks is straks immers ook nu als je het haalt.[/quote]
Daar hou ik wel van, dit soort zinnen.

Mien · 16 maart 2011 op 23:18

Uch, zei Jomanda en goot het ik-jij-hij-zij- en wij-water over de hele wereld.

Inderdaad een mooie oneliner:

[quote]Straks is straks immers ook nu, als je het haalt[/quote]

Ik hevel hem over met komma.

Mien Ziet Niet

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder