7.15. Ik moet helaas weer opstaan. Na mijn wekker uit het raam gekeilt te hebben, ben ik nog vijf minuutjes blijven liggen om daarna met mijn zombiehoofd onder de koude douche te gaan staan -O, ik wou dat ik een badkuip in mijn piepkleine doucheruimte kon timmeren!- Alle bacterien met behulp van een tandenborstel uit mijn mond te verjagen, die er s’nachts ingekropen zijn. Dan scheren, acht kilo gel in mijn haar om het enigzins toonbaar te maken, kleertjes aan en dan -zonder gegeten te hebben- naar buiten te rennen om de bus naar school of werk te halen die toch altijd te laat is. Maar kennelijk doen niet alle mensen dat waar ik s’ochtends een uur mee bezig ben. Wat een stank toch elke keer weer in de bus! Ik ben instaat om de hele Celine Dion parfumlijn de bus in te spuiten om het enigzins fris te laten ruiken. De bus is altijd propvol zwetende, uit hun mond riekende mensen met een ochtendhumeur die lavenloos voor zich uit zitten te staren. Bij de halte zouden ze eigenlijk al deodorant moeten gaan uitdelen. Zo van : Het openbaar vervoer wordt gesponsord door Fa. Het maakt de bus of trambestuurder ook mischien wat minder chagarijnig! Van sommige mensen vraag je je ook af wat ze s’ochtends in die bus of tram doen. Kijk mensen die naar school of werk gaan ,oke. Maar er zitten ook altijd ontzettend veel bejaarden in en die zitten altijd. Wat moeten die zo vroeg????? Ze zitten je altijd chagarijnig te bekijken van boven naar beneden. Daar wordt ik gek van! Gaan ze om 8.00 uur al boodschappen doen bij de Albert hein! En altijd staan er dan ook nog moeders met kinderwagens middenin de bus. met daarin kinderen die ook stinken. Naar de poep nog wel! welja joh. En niet een wandelwagentje, nee, drie! Zodat je er helemaal niet meer doorkunt. Ook krijgen ze het altijd weer voor elkaar om met die wagentjes tegen je poten aan te rijden, zodat je bijna je nek breekt! Ook heb ik al vaak die stinkende buschauffeur uitgescholden, omdat hij weer eens verkeerd gestempeld heeft of de busdeuren niet opendeed wanneer ik er uitmoest omdat het ontzettend lang duurt eer dat je door die stinkende mensenmassa heen geworstelt bent om de uitgang te bereiken. De hel is er niets bij! Gelukkig, ik ben de bus weer uit weten te komen. Even een frisse hap buitenlucht en aan het werk! En morgenochtend weer de stinkende, rotte mensen en half vergane bejaarden die al naar lijkenlucht ruiken met incontinentie luiertjes aan hel in! 😎

Categorieën: Maatschappij

5 reacties

Mosje · 28 maart 2004 op 17:32

Martin, pak toch een keer de fiets! Je weet wel, dat is zo’n ding met twee wielen, een stuur, trappers, etc.
Je moet niet te hard trappen, anders ga jij weer stinken 🙂

Mercurius · 28 maart 2004 op 19:57

Ik heb 3 jaar met de bus gereisd en ik begrijp wat je bedoelt. Wacht maar eens tot het zomer wordt, dan is het nog erger met al die zwetende lijven die plakken en de stoel.

Ciao Mercurius

Shitonya · 29 maart 2004 op 10:34

Leest gemakkelijk, duidelijke humoristische taal, lekker kort, helemaal mijn smaak, ga zo door :p

Ma3anne · 29 maart 2004 op 11:56

In een stinkende bus en ook nog eens met je verkeerde been uit bed gestapt, kennelijk. Wat een narigheid. 😀

viking · 30 maart 2004 op 11:21

Ik denk dat ik mijn lunch maar even oversla… 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder