Behalve het gezin en het sociale leven houden Jan en ik ons natuurlijk ook nog bezig met het verdienen van een inkomen. We werken allebei op een school en eigenlijk is dat stom. Ik zal het even uitleggen. Als je in het onderwijs werkt vindt je namelijk heel veel dingen stom. Ook al vind je sommige dingen best OK, je hoort de visie van de groep uit te dragen en dus een aanzienlijk aantal dingen stom te vinden.
Ten eerste je management. Dat zijn allemaal  zakkenvullers die geen verstand hebben van onderwijs. De directeur spant de kroon. Die heeft nog nooit voor de klas gestaan. En dat kan dus niet!

Dan zijn daar nog leerlingen, ouders van leerlingen en de diverse hulpinstanties verstand hebbende van ODS en PSV-NOS en Antisociale Psychische Grootheidswaanzinachtige Dinges aandoeningen. Voor die laatste categorie moet je ook nog eens allerlei nascholingscursussen volgen, samen met vreselijke geitebreierachtige types. Je raadt het al. Hartstikke stom!
Verder hoor je een stevige hekel te hebben aan:
de Minister van Onderwijs ;
de Staatssecretaris;
de Onderwijsinspectie;
de Gemeente schuine streep het Rijk;
het grootste gedeelte van de Tweede Kamer.

Daarnaast mag je ook nog zo je persoonlijke afkeren hebben. Ik noem de buren of Ajax. Heel soms houdt er nog wel iemand stiekem van de Koningin, maar daar kun je maar beter je mond over houden.

De grootste hekel heb je aan je collega’s. Direct of indirect. Dichtbij of ver weg. Er is er feitelijk niet één die deugt. En hier is het opletten geblazen. Met Anneke praat je over Peter. Met Miek over Ryanne, die getrouwd is met Peter. Met Peter zelf deel je de afkeer van Gijs. Maar die stinkt dan ook uit zijn snavel dus dat is logisch.

Als Gijs een metertje van je af wil blijven staan dan willen jullie nog wel eens een boompje opzetten over Arend. Jezus wat een eikel is dat! Arend loopt de kantjes er vanaf. Trouwens dat doet de hele afdeling daar. Bij ons is dat beter, oh nee, wij hebben natuurlijk Jan. En Jan is in zijn hoofd meer met vliegvissen bezig dan met Onderwijs. Oh, pas op, daar komt hij net aan. Kan ik hem gelijk even vertellen hoe stom collega Pieter zich net gedroeg. Onze afkeer van Pieter delen we en dat schept een warme band. Jan en ik zijn echte matties!!

Het erge is, het management doet er gewoon aan mee.
En zo is de ‘via via’ beoordeling dus ontstaan. Men pikt uit de wandelgangen wat op en praat eens met een sectiehoofd en collega. Als laatste natuurlijk pas met de betrokkene. Tijdens de beoordeling worden er nog wat coachingstermen uit nascholing in gegooid, en voilà, je hebt een beoordeling. Ik heb het zien gebeuren. Echt oerstom!

Eddy


TutopdeHak

Mijn zus Eddy en ik schrijven wekelijks een Blog. Zo’n beetje om en om en in onze eigen stijl. Waar het over gaat? Over onszelf, de kinderen, onze vriendinnen, relaties, wereld- en dorpsculturen en hoe we te midden van dit alles de dag doorkomen. En dan het liefst ook nog een beetje charmant. In de make-up en op hakken, zo hoog als de dag in de week dit toelaat. Het oog wil immers ook wat. Het leven is hilarisch, als je er zelf de lol van in kunt zien. Er is al zoveel ellende, dus van elke dag een feest proberen te maken, kan maar zo snel mogelijk je levensmotto worden. Spread the word! Vandaar de titel. We nemen alles wat wij tuttig vinden, en vooral onszelf, op de hak. We laten ons inspireren door de drama van alledag voorzien van een flinke dosis zelfspot. Jan

7 reacties

troubadour · 29 november 2014 op 18:33

Ja! Dit is een verademing! Je twijfelt er niet aan dat het precies zo gaat. Een ‘eventuele’ boodschap mag misschien nog duidelijker uitkristalliseren..

trawant · 29 november 2014 op 19:52

Ik veronderstel dat dit een poging tot satire is … Tja …
Warrig opgebouwd, slecht geschreven, niet leuk Gewoon een prietpraatje maar gezien jullie CV verlang je ook niets meer jezelf en van elkaar dan snelle niemendalletjes. Van enige betrokkenheid bij leerlingen lees ik niks. En als er wel een kern van waarheid in schuilt,de volgende raad; Met zoveel incompetentie, slecht leiderschap en zo’n werkhouding, denk ik dat je beter op je plaats bent bij het Kruidvat als je toch met mensen wilt werken. Daar zijn ook collega’s en er is een hoop te giebelen.
In het andere geval zou ik graag eens een stukje van jullie lezen waarin je iets wel serieus neemt.

arta · 29 november 2014 op 21:39

Mij kan deze helaas ook niet bekoren.
Neem Trawants uitdaging aan, zou ik zeggen…

pally · 29 november 2014 op 22:06

Ik gun geen school zulke collega’s. Niet altijd vind ik zwaar aangezet ook leuk, sorry

Meralixe · 30 november 2014 op 07:57

Na drie afleveringen IK … IK …. IK mag het al eens iets anders zijn. :rotfl:

Mien · 30 november 2014 op 22:17

Het onderwijs onder het vergrootglas en over de knie gelegd. Het kan verkeren. Ik hou het op een kleine voldoende. Onwijs goed wordt zelden gegeven.

La_vie_en_rose · 2 december 2014 op 18:50

Iedereen vergeet hier de details.

Hoe kan Eddy nu een zus zijn?
En Jan een Trut op de hak?

Dit gaat mijn Vlaams verstand te boven.
Hier is Eddy gewoon een dikkerdje met een vettige snor.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder