In de sleur van het dagelijks’ leven kan een mens behoorlijk worden geïrriteerd. Dit verschijnsel is vooral van kracht op de momenten dat het volledig ontspannen je niet gegund lijkt te zijn. Het begint al als je de televisie aanzet. Ergerlijk vaak wordt je favoriete programma abrupt verminkt door een reclameblok die tenminste vijfminuten in zijn bestaan voortduurt. En als je dan, met enig gebrek aan sociaal leven, net zo`n verwoed tv-kijker als ik bent, kun je die reclames intussen wel dromen. ‘Hé! Wat ben JIJ nou aan het doen?’ ‘-Nou, als dat maar geen OCS wordt!’ De dwangneurose, die uiteindelijk de aanleiding moet zijn om te gaan thuisstuderen, maakt dat mijn vertrouwen in dit bedrijf tot het nulpunt zakt. Blijkbaar ben ik hierin de enige, want dit bedrijf heeft genoeg omzet om van de dure zendtijd gebruik te kunnen maken om zijn smerige ideologie de wereld in te helpen. Naast al dit geweld op de buis, raakt ook de slapende mens in zijn ontspanning gestoord wanneer buren, huisdieren of een uit het niets herrezen 18eeuwse musicus zijn kunsten wilt vertonen. Van mijn oververtegenwoordigde buren heb ik doorgaans weinig hinder. Hiermee wil ik de kanttekening maken dat ik in een bedenkelijk oud herenhuis woon waarbij de geluidsisolatie zich beperkt tot de gipsen wanden en houten vloeren. In de vloeren bevind zich de gouden bouwmarkt isolatietip van de 19e eeuw; het stro. Dit stro verzet zich nog dapper iedere dag tegen de vraatzucht van het vele ongedierte dat tussen de holle vloeren een familiepark heeft geconstrueerd. Hoewel nu anders doet vermoeden; blijven de levensvatbare geluiden doorgaans tot een minimum beperkt. Maar het stiekeme addertje komt onder het groene gras vandaan op het moment dat de dinsdag in de woensdag verandert. Het verschil tussen de glorieuze, altijd eerlijk verdiende ontspanning en de complete chaos en wanhoop is hier getrouw het verschil tussen dag en nacht.
Van de schimmige benedenbuurman die gebruikelijk als een volleerde spookbewoner door zijn appartement schrijdt, verandert hij elke woensdag in een waar feestbeest. Ieder woensdagavond om stipt één uur is de nog niet nader definieerbare vriendengroep uitgenodigd. En bij een goede borrel hoort uiteraard veel en harde muziek die het MegaWatt-vermogen van de stereo-installatie in één klap verklaarbaar maakt. Toch maar eens een OCS informatiepakketje aan vragen, voor mijn buren, welteverstaan.
[size=x-small][color=003399][/color][/size]

Categorieën: Media

7 reacties

bolswardillusions · 8 april 2006 op 20:18

als je wilt ontspannen kan je ook mijn flat proberen ’s nachts…..geen geluid te horen.

echt na een avondje slapen ben ik meestal weer erg ontspannen, duurt meestal een paar minuutjes maar toch het gaat om het idee.

goede column btw 😀

KawaSutra · 8 april 2006 op 20:50

Ik heb wel even moeten zoeken om te weten wat [url=http://www.adhdplus.nl/watis/ocs.htm]OCS[/url] betekent. Eerlijk gezegd begrijp ik ook niet helemaal over welk bedrijf je het hebt, maar dat kan aan mij liggen. Je schrijft i.i.g. met een vlotte pen dus ik hoop vaker wat van je te lezen.

Mup · 9 april 2006 op 03:47

Eens met kawa, en voor de leesbaarheid zou ik wat alinea’s invoegen. Van tv kijken ben ik echt nog nooit lekker ontspannen geraakt:-) Welkom,

Groet Mup.

Ma3anne · 9 april 2006 op 07:35

Of het komt, dat je alles achter elkaar schrijft zonder alinea’s weet ik niet, maar ik had de eerste keer moeite je gedachtegang te volgen. En dat, terwijl het niet eens een ingewikkeld verhaaltje is, merkte ik bij de tweede keer dat ik het las.

Misschien dat je er teveel bijsleept?

Mosje · 9 april 2006 op 11:27

OCS: oliecontrolesysteem? Dat zit onder de motorkap van mijn auto.
😕

Neuskleuter · 9 april 2006 op 11:35

Ah, handig om dat linkje naar OCS even te plaatsen: gewoon een dwangneurose dus.
Hoewel je er in een column normaalgesproken vanuit mag gaan dat je niets meer uit hoeft te leggen aan de lezer, zou ik dat wel even doen als het gaat om afkortingen of begrippen die geen dagelijkse aandacht van de media hebben 🙂
Verder komt je ergernis wel naar voren, maar misschien kan het nog iets sterker uitgedrukt worden. Succes! 😀

Troy · 11 april 2006 op 09:21

Erg leuke column. Een beetje rommelig welliswaar, maar dat heeft juist wel weer wat.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder