Ik woon in een buurt, waar ik dagelijks de zogenoemde ‘’gebruikers’’ tegenkom, gebruikers van harddrugs,
Een groot gedeelte van deze mensen zijn dakloos en brengen hun dagen, o.a. door met: bedelen, gebruiken, en de straat vervuilen met urine, kots, en andere dingen die ze achter laten, nadat ze hun ‘’shot’’ genomen hebben, Ik erger me mateloos aan deze mensen, ja het zijn mensen, en ja er zal best een verhaal achter zitten waarom ze in deze situatie terecht zijn gekomen, ik kijk ook totaal niet neer op de mensen die het minder hebben financieel en / of verslaafd zijn.

Ik geef af en toe wel een sigaret en / of geld aan daklozen. *kijkt trots* 😛

(maar dat ligt totaal aan de situatie, en geld geven aan harddrugsgebruikers die o.a. verslaafd zijn aan: cocaïne, crack, ecstasy, heroïne, LSD en opium dat doe ik natuurlijk niet ! tenminste dat denk ik, want je kan best moeilijk de ‘’gewone’’ dakloze onderscheiden van een dakloze drugsgebruiker.)

Anyway back to what i was saying:
De gebruikers in mijn straat hebben ook totaal geen manieren, enkele weken geleden was er ‘’één’’ aan het gebruiken voor mijn deur !, mijn broertje vertelde dat aan me, en ik keek uit het raam, en vroeg of hij de straat uit wilde gaan, en ergens anders zijn drugs wou consumeren, en wat denk je ?
(loopt hij al in mijn straat te spuiten, waar kinderen spelen, en nog wel voor mijn deur !), gaf hij me nog een grote bek ook! :-S , ja toen barste dus de bom !, ik vroeg hem op een nog wat agressieve manier of hij zijn spullen wou pakken, en weg wou gaan, niet precies met deze woorden (hihi) maar , Het klonk kennelijk best intimiderend, want hij vertrok,

Kan je , je het voorstellen ? gebruikers die al het lef hebben om in mijn straat te gaan spuiten , in het bijzijn van kinderen die buiten spelen, de straat vervuilen, en een stank achter laten, en dan jou nog raar aan gaan kijken, en je zelfs uitschelden , als je vraagt of ze ergens anders naar toe willen gaan !
Het is belachelijk voor woorden,
De politie is hard bezig om hier tegen op te treden, maar tot nu toe merk ik er niets van, en het is niet zo dat de gebruikers pas een paar maandjes mijn straat / buurt in beslag nemen om hun drugs te consumeren, dit is al zeker 7 jaar het geval, (als het niet langer is.)
En blijkbaar wordt het steeds erger, ik zie ook steeds meer nieuwe gezichten,
Nou vraag ik me af, waarom de gebruikers die op straat rond zwerven, en overlast veroorzaken, en de buurt verwaarlozen, niet allemaal in een afkickcentrum geplaatst worden, en ze daar gewoon vast houden totdat ze volledig afgekickt zijn, misschien kunnen ze dan ooit nog hun steentje bijdragen in de maatschappij.
De gebruikers in mijn straat / buurt tonen ook totaal geen respect tegenover anderen, en doen maar gewoon wat ze willen, ze houden helemaal geen rekening met anderen.
In de avond en nacht maken ze af en toe zoveel herrie, dat ik soms in staat ben om met voorwerpen te gaan gooien (op hun natuurlijk ).

Kan ik geen straatverbod krijgen ??? !!! dat ze dan ‘’verbannen’’ worden naar een afkickcentrum, totdat ‘’ze’’ weer ‘’normaal’’ kunnen functioneren. Dit zou natuurlijk wel tegen de wet zijn, je mag niet zomaar iemand opsluiten, en het lijkt me stug dat ze eraan mee zullen werken, je schend dan de recht van de desbetreffende ‘’gebruiker’’, maar aangezien ‘’’ze’’ ook geen greintje respect tonen naar de bewoners toe,
Ideetje?

Categorieën: Maatschappij

9 reacties

Louise · 12 mei 2004 op 19:36

Hi Branka,

Waarschijnlijk een stukje recht uit je hart geschreven, maar waarom al die komma’s en aanhalingstekens? Ik werd er tureluurs van. Dat leidt ongelooflijk af bij het lezen. Ook zou ik geen hele alinea’s tussen haakjes zetten.

Probeer je stukje na het schrijven nog eens een paar keer door te lezen. Vervolgens is het een kwestie van schrappen (vooral herhalingen), beetje schuiven, spellingcheck erover en dan insturen. Dat leest veel lekkerder en de lezers kunnen zich dan concentreren op wat jij te vertellen hebt i.p.v. op al die leestekens.

Succes!

Bakema_NL · 12 mei 2004 op 22:12

Dus zelfs gebruikers en zwervers verliezen hun normen en waarden? 😛

[quote]Nou vraag ik me af, waarom de gebruikers die op straat rond zwerven, en overlast veroorzaken, en de buurt verwaarlozen, niet allemaal in een afkickcentrum geplaatst worden, en ze daar gewoon vast houden totdat ze volledig afgekickt zijn, misschien kunnen ze dan ooit nog hun steentje bijdragen in de maatschappij.[/quote]

Tja, 1 woord………geld. Het plaatsen in een centrum kost geld en ook na afkicken (als het al lukt) moeten deze mensen zeer intensief begeleid worden. Er zijn er bij die het echt lukt, maar hun hele leven lang hangt die verslaving als een zwaard van Damocles boven hun hoofd. Ik kende er genoeg toen ik in de Bijlmer werkte, ook afgekickte, kwamen ze altijd een praatje maken, dat ze een woninkje hadden gekregen en zo. En ze kwamen dus gewoon netjes boodschapjes doen met een briefje en budget, alles uitrekenen. De sporen van gebruik in hun gezicht is echt onmiskenbaar, amper tanden, groeven, het ziet er niet uit. Maar het lukte ze wel, dus dat is mooi.
Wat betreft de overlast…..wanneer het in een buurt te erg word gaat de politie optreden, dan verplaatst het hele zooitje zich naar een andere buurt alwaar de politie daar het op een gegeven moment weer zat word en weer gaat jagen, de boel verplaatst zich weer en het cirkeltje komt uiteindelijk weer rond, dat kon je altijd goed merken.
Maar groot gelijk dat je ze wegstuurt of dwingt weg te gaan, je moet er niet aan denken dat een klein kind een naald vind of zo.
Verplicht afkicken, bind ze vast aan de verwarmingsbuis, schiet ze vol drugs en bouw dat af en daarna uit de buurt plaatsen en begeleiding, dat is misschien de enige manier.

Bakema_NL · 12 mei 2004 op 22:12

Nog even het huis, dan nieuwe pc, dit is om gek van te worden. 😡

Bakema_NL · 12 mei 2004 op 22:12

Goed voor mijn postgemiddelde, maar rete-irritant… 😡

Bakema_NL · 12 mei 2004 op 22:12

De laatste edit…….excuseer.

Shitonya · 12 mei 2004 op 22:43

Uhm…

– Te veel aanhalingstekens ( irritatie)
– het teken : / is ook onnodig. Zet dan liever gewoon 1 woord neer. Dat teken erbij leest niet lekker
– Dat “(hihi)” past al helemaal niet
– *kijkt trots* is ook niet echt toepasselijk
– Veel uitroeptekens en vraagtekens…een beetje teveel van het goede
– hele alinea tussen haakjes is ook onnodig
– Die engelse zin ineens past ook niet echt

Ik kan nog wel een paar dingen opnoemen, maar dit zijn wel genoeg redenen denk ik die het naar mijn mening, tot een nogal slechte column maakt.

Als ik naar je vorige columns kijk, zijn die wel wat beter dan deze. Ik vraag me wel af, waarom je opeens overgehuppeld bent naar zo’n “stijl” van schrijven. Misschien om wat nieuws te proberen. Leuk geprobeerd, maar don’t go any further then this. Ik hoop dat je wat aan m’n kritiek heb en dat je toekomstige columns weer wat beter zijn 🙂

Irma · 12 mei 2004 op 23:37

Ik sluit me aan bij Louise en Shitonya voor wat betreft de leesbaarheid van deze column. Die is erg moeilijk. En ook de typefouten kunnen er wel uit wellicht als je ‘m nog eens kritisch naleest.

Wat bedoel je met deze zin?
[quote]Kan ik geen straatverbod krijgen ??? !!! [/quote]

Wil jij zelf dan een straatverbod voor je eigen straat? 😕

viking · 13 mei 2004 op 08:55

[quote]Uhm…
– Te veel aanhalingstekens ( irritatie)
– het teken : / is ook onnodig. Zet dan liever gewoon 1 woord neer. Dat teken erbij leest niet lekker
– Dat “(hihi)” past al helemaal niet
– *kijkt trots* is ook niet echt toepasselijk
– Veel uitroeptekens en vraagtekens…een beetje teveel van het goede
– hele alinea tussen haakjes is ook onnodig
– Die engelse zin ineens past ook niet echt
Ik kan nog wel een paar dingen opnoemen, maar dit zijn wel genoeg redenen denk ik die het naar mijn mening, tot een nogal slechte column maakt.
Als ik naar je vorige columns kijk, zijn die wel wat beter dan deze. Ik vraag me wel af, waarom je opeens overgehuppeld bent naar zo’n “stijl” van schrijven. Misschien om wat nieuws te proberen. Leuk geprobeerd, maar don’t go any further then this. Ik hoop dat je wat aan m’n kritiek heb en dat je toekomstige columns weer wat beter zijn[/quote]

Haha Shito, je maakt wel héél veel wind… 😛

Shitonya · 13 mei 2004 op 10:52

Muah viel wel mee hoor Viking, kon nog wel even doorgaan, maar m’n punt was wel duidelijk denk ik.
Beter teveel dan te weinig, daar leer je juist van. Al het kritiek dat ik altijd kreeg en nog steeds krijg, daar heb ik ook heel veel aan gehad.
Dus het is alleen maar goed bedoeld 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder