Zit ik net lekker gezellig Goede tijden, Slechte tijden te kijken, de kinderen net op bed gelegd, mijn vrouw in haar huispak op de bank tegen me aan geschurkt, wordt alles donker. “Verdomme, een stop gesprongen”. Ik ga op tast op zoek naar het zaklampje. Het meest linkse laatje in de keuken, daar lag hij toch? Mmmm, wat heb ik hier? Pleisters, plakband, wattenstaafjes, de sleutel van de schuur. Ik wurm mijn hand door de enorme rommel op zoek naar het oh zo onmisbare kleinood. “Waarom maken die vrouwen altijd zo’n rommel in die keukenlaatjes”, denk ik bij mezelf. Uiteindelijk ben ik er zelf net zo schuldig aan hoor, maar op zo’n moment vergeet ik dat altijd even.

Nadat een deel van de keukenla-inventaris op de grond is gevallen, vind ik de zaklamp. Ik wil de la dichtduwen maar door de nog grotere puinhoop gaat dat niet meer. “Zou het wel een stop zijn?” vraagt mijn vrouw. “De lantaarnpalen in de straat doen het ook niet en bij de buren is het ook donker”. Ik loop op de tast naar de telefoon om de buren te bellen. Een lange pieptoon maakt mij duidelijk dat ook de telefoon is getroffen door “geen sjoege”.

Wat wij op dat moment niet weten is dat een klein stukje verder een paar hele stoere jongens even niet zo stoer zijn. Met hun Apache helikopter hebben ze even een heel klein beetje de regels overtreden en zijn even een heel klein beetje te laag gaan vliegen. Krak, boem. Een hoogspanningsmast aan diggelen, de kabels over de vloer en een aantal mannetjes in groenbruine camouflagepakken niet blij. Niet wetend dat ze zich zojuist de woede van zo’n honderdduizend mensen op de hals hebben gehaald. De schade is namelijk erg groot: de scheepvaart op de Waal ligt stil, bedrijven en scholen blijven dicht en erger, mijn bier wordt lauw. Heb ik dus ook nog een drankprobleem.

Gelukkig gaat een klein gedeelte van het sociale leven gewoon door. De meeste mensen waren namelijk nog wel in staat om, ondanks de kou, aan de vleselijk behoeftes te voldoen. Daarmee houdt je jezelf en je vrouw tenminste nog een beetje warm. En bij de gezinnen die de condooms in het laatje bij de zaklamp hadden gegooid, bestaat de kans dat dit zelfs nog enige productiviteit oplevert. Dat zullen we volgend jaar in augustus wel merken. Ik vermoed dat er een hoop Flipjes in Tiel het levenslicht gaan zien.


10 reacties

schoevers · 15 december 2007 op 21:49

O, O, O, die mensen uit Tiel.In de eerste plaats naar Goede Tijdens slechte tijden (heb de Betuwebewoners hoger ingeschat) kijken en dan Flipjes maken met flipje.
Wat een verderf!
De jam wordt duur betaald, Flipje.
Grappige column.

Trukie · 15 december 2007 op 22:04

1953 en 2007 hebben dus iets gemeen.
Leuke column.
Ik kan me wel een beetje voorstellen dat het zo is gegaan.

WritersBlocq · 15 december 2007 op 22:10

Snel geschreven GJ, misschien dat het daardoor een hoog dagboekjesgehalte heeft. Vind ik.
Teveel ‘even’ kort na elkaar.
[quote]“geen sjoege”.[/quote] had ik een wereld-titel gevonden! Daardoor was je ook losser gegaan, lekker gaan overdrijven, over hoe je niet tegen die uitgezakte theezak in d’r yoghurtpak hoeft aan te kijken, om het nog maar niet te hebben over GTST. Zoiets.
Maarrrr…. ik ben nog niet klaarrrr….
[quote]en erger, mijn bier wordt lauw. Heb ik dus ook nog een drankprobleem.
[/quote]
Man naar m’n hart!!!

Groetje, Pauline.

Prlwytskovsky · 16 december 2007 op 01:21

[quote]De meeste mensen waren namelijk nog wel in staat om, ondanks de kou, aan de vleselijke behoeftes te voldoen[/quote]
Bijna zou ik zeggen dat ik er dan geen gat in zie maar creatief als ik ben …… 😆

SIMBA · 16 december 2007 op 12:12

[quote]Het meest linkse laatje in de keuken, daar lag hij toch[/quote]
überhaupt al knap dat je weet waar de zaklamp ligt
😀

pally · 16 december 2007 op 12:45

Geing stukkie, geertsjohn, en inderdaad totaal anders dan het mijne. Maar jij was dan ook niet alleen… 😀

groet van Pally

KawaSutra · 16 december 2007 op 14:13

Leuk hè, zo’n stroomstoring. 😀

arta · 17 december 2007 op 08:03

Vanuit een totaal andere invalshoek als Pally, inderdaad, toch ook leuk! 🙂

Grumpy-old · 17 december 2007 op 19:38

Blijkt ook een prima middel tegen writersblock
Bij het dagelijkse “netwandelen” heb ik behoorlijk wat blogs en columns voorbij zien flitsen met hetzelfde onderwerp.

geertsjohn · 18 december 2007 op 20:37

Hihi, sterker nog… ik had gewoon stroom 😡

Geef een reactie

Avatar plaatshouder