Is het u wel eens opgevallen dat er bij een spectaculair nieuwsfeit, de media bij een tekort aan aanvullende informatie en/of beeldmateriaal de meest stupide invalshoeken verzint om er maar een draai aan te geven? [i]“Gebruikt Rob Oudkerk nu wel of niet?, we vragen het contactgestoorde Boliviaanse cocaboertje om zijn visie.”
“Heeft Mabel Wisse Smit een extreme vorm van machtsgeiligheid of was ze een ordinaire crackhoer van de watermanagement minnende penoze?
Het antwoordt krijgt u nu van Char het medium, die op dit moment een lijntje met Klaas heeft.”[/i]

Is er een moord gepleegd in Pisvlak Noordoost, dan schijnt de Nederlandse media te menen Max Westerman naar Kentucky Fried Shithole te sturen. Dit omdat daar de oud-heeroom van de dader leefde van achttien-tien tot achttien-achtenzeventig. Of het geadopteerde invalide zusje van het slachtoffer, dat sinds de val van de Berlijnse muur haar optrekje in dit gehucht eigenhandig gebouwd heeft.
[i]“De twijfelachtige eer om als eerste préseniel, fosforoxychloride te gebruiken, vindt hier, in Kentucky Fried Shithole haar oorsprong[/i]”, weet het achterkleinkind van de oud-Heeroom te vertellen.”

Veertien minuten geleden is er een kogel door het hoofd van een docent gespat.
Zijn vrouw en hun twee dochters hebben het schokkende nieuws zojuist vernomen, veel scholieren zijn nog apathisch van de schrik, en trillen al huilend na.
De NOS, RTL, De Telegraaf, Reuters, Willebrord Frequin, Santegoeds, Verlinde en de hele Shownieuwscast, staan klaar om met hun microfoon de amandelen van de betrokkenen te kussen.
Ook Robert ten Brink staat er. En Robert stelt slechts één vraag:
“Dit is je laatste hulplijn, de fifty–fifty:

Zien of niet zien?” …

[img]http://home.hetnet.nl/~columnx5/copyrightmartijn.jpg[/img]


7 reacties

Kees Schilder · 15 januari 2004 op 12:21

Amice,

Als je me nu vraagt of met dat ene schot de normen zijn weggevaagd, dan zeg ik, zoiets mogen en kunnen wij niet tolerenen in deze Maatschappij.Dat zijn Amerikaanse toestanden en tegelijkertijd constateer ik dat de waarden terug moeten komen waarbij ik niet wil uitsluiten de nabestaanden van harte te condoleren met dit tragische verlies en de burgers zouden eigenlijk zelf ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen als ze een aanslag op een ‘norm’zien plaatsvinden.Vandaar dat wij vanmorgen de dader van een traangasaanval op een stelende junk, die in de supermarkt van de dader gestolen goederen in zijn bezit had, hebben gearresteerd op verboden wapenbezit.Laten we met se alle wel de waarden in het oog houden en met nadruk wil ik tegelijkertijd constateren dat vandaag het nieuwe computerspelletje “Rape the girl and score 1000 points” uitkomt. Iets om naar uit te zien in deze donkere dagen.
Is anybody out there?

pepe · 15 januari 2004 op 13:37

De maatschappij ben jij/ik, zo’n spreuk kan misschien voor een aantal mensen waarde hebben, maar dus duidelijk niet voor iedereen.

Hoe krijgen we een betere wereld als er nog altijd enkele dwazen rond blijven lopen met messen, pistolen of andere onaardige voorwerpen?

Want mijn vraag is nu: ‘deze jongen heeft spijt, maar daarvoor is het dus wel te laat, welke straf vermindering zal hij krijgen?’ ‘Hoeveel handen worden er boven zijn hoofd gehouden?’

En wie krijgt er straks therapie?? Waarschijnlijk niet diegenen die hun vader of man zijn verloren.

Deze column geeft weer stof tot nadenken, maar wat doen we na het denken?

Goeie column martijn

pleuro · 15 januari 2004 op 14:09

Je vraagt jezelf intussen af, waar is het in ons land mis gegaan?

Mup · 15 januari 2004 op 16:54

Helaas is het maar al te waar, wat je schrijft. Goed ook dat je dat gedaan hebt. Wordt op het moment zelf ook gek van de media, uiteraard niet te vergelijken met wat de naasten van de omgekomen leerkracht moeten meemaken. Hoop dat dit ook wat mensen, als daar mensen tussen zitten, bij de media zelf bereikt. Iedereen die er een beetje bij na gaat denken is er een,

Groet Mup.

deZwarteRidder · 15 januari 2004 op 17:19

Het ie zo waar martijn, net als de verslaggever die tegenover de moeder van het uitgemoorde gezin vraagt…: “Was u geschokt toen u , uw man, uw 3 kinderen, en de baby afgeslacht en badend in het bloed aantrof???”

Verslaggevers?? dom en hufterigheid ten top..
Kort krachtig, sterk
Rich@Rd

Martijn · 15 januari 2004 op 20:23

Het is toch om maf van te worden, dat geilneven op wat kijkcijfers of sub-sub-sub primeurs te brengen!
(drie keer sub is dan [i]Trois (h)eure[/i] 😛 )

Hoewel, toen ik het NOS journaal (sorry, bulletin) zag, melden ze [url=http://www.nu.nl/news.jsp?n=260561&c=13]dit[/url] (nog) niet.
En [url=http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=37163]dit[/url] kwam ik dan weer later op de dag tegen..

Rare wereld hierzo. Misschien ga ik maar naar Mars…[img]http://smile.smilies.nl/1610.gif[/img]

Groet Martijn 😀

Mosje · 15 januari 2004 op 21:13

De strekking van jouw column is dat we veel meer ingetogen om moeten gaan met de dood, zo lees ik het tenminste.
Heel veel gelijk heb je.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder