Vorige week was er bij onze lokale C1000 sprake van een Supermarkt oorlog. Niet de prijzenslag waar de term eigenlijk voor bedacht is, nee een echte oorlog.

De partijen ? Ik en een oud lijk met een rolator. Normaal heb ik erg veel respect voor ouderen, maar deze valt onder de nieuwe categorie “Rolator-jij-maar-lekker-je-graf-in”.

Het begon al toen ik de supermarkt inliep, en haar voorang gaf bij de deur. Ze kreeg het voor elkaar om (ondanks de afstand tussen ons) toch nog hard over mijn voet te rolatoren. En ze zei geen sorry. Kan gebeuren, misschien had ze het niet door.

In de supermarkt leek ze me wel te stalken. En natuurlijk meerdere malen mij aan de kant duwen, tegen me aan botsen en zelfs een pot appelmoes stukgooien over mijn (nieuwe) schoenen. Geeft niets, kan gebeuren.

Eenmaal bij de kassa aangekomen dringt deze graftak nog even snel voor. Ik hou me in, al kwam er waarschijnlijk stoom uit mijn oren. En toen maakte ze haar fatale vergissing. Ze zei “Ik ga even voor hoor, want jah als ik het zelf niet doe, dan bied je het toch niet aan, want ja de jeugd van tegenwoordig heeft totaal geen respect meer voor ouderen.” Ik weet zeker dat de rest van de supermarkt ook die ader in mijn hoofd hoorde knappen.

In mijn gedachte pakte ik haar rolator af, en begon op haar in te rammen. Maar verbaasd als ik was door haar opmerking kon ik niets meer uitbrengen dan “Ik laat altijd ouderen voor, sta voor ze op in de bus en behandel ze met respect, maar u verdiend geen respect” Het “rammelend zak botten” kon ik nog inslikken. Verbaasd keek ze me aan. Alsof ze water zag branden. De kassamiep, die ik altijd kies omdat ze zo heerlijk slap kan ouwehoeren, voorzag problemen en vroeg “Wilt u pinnen?” Het wegrottende stuk vlees draaide haar hoofd naar de kassamiep “Hoor je niet wat hij zegt? Roep de beveiliging, dit is bedreiging”.

Je begrijpt dat hier zo ongeveer ik in gedachten haar in de brand aan het steken was en boven haar brandend karkas een marshmellow roosterde.

De kassamiep was de verstandigste van ons beiden, en ging rustig door met aanslaan en negeerde het relaas van DE reden om van mening te veranderen omtrend de euthanasiewet. Langzaam werdt ik weer rustig, en besloot mijn dag niet te laten verpesten door haar. Ze rekende af (16 euro compleet in muntjes van 0,01, 0,02 en een enkele 0,05 euro) en rolatorde weer verder.

Mijn kassamiep legde uit dat zij de schrik van de supermarkt was. Gelukkig maar, ik dacht al even dat het aan mij lag.

Maar mijn ervaringen met dit speeltje van de lokale Necrofiel was nog niet afgelopen. Want amper 2 dagen later zat ik heerlijk in de bus, naar buiten te kijken en te genieten van het prachtige weer, hoor ik ineens die stem die iedereen kippenvel zou geven.

“Zeg VLEGEL, zou jij niet eens opstaan voor een oude vrouw met mankementen?” Ik schrok, want ik let er altijd op. Maar toen ik om mij heen keek zag ik dat ik samen met nog 2 mensen de enige waren in de bus. Ruimte zat dus.

Wat hierna is gebeurd is nogal wazig en kan ik me niet goed herinneren….

Trouwens, heeft iemand nog intresse in een rolator? Zo goed als nieuw, gratis af te halen.

Categorieën: Diversen

9 reacties

Irma · 19 mei 2004 op 13:07

Zelf ligt ze nu in de plaatselijke C1000 tussen het gehakt neem ik aan?
Afgeprijsd uiteraard!

😀

Godspeed · 19 mei 2004 op 13:57

In Godspeed Café komen de lokale buurt verenigingen kienen, en ook de rollater bende uit het dorp is dan van de partij.

In den beginnen parkeerden ze de rollaters wild op de binnenplaats.

Na het dreigen met het plaatsen van een wielklem en het wijzen op de speciaal voor hun gemaakte Rollater parkeerplaatsen (gratis parkeren), hebben ze eieren voor hun geld gekozen, en plaatsen ze hun karretjes netjes op de daar voor bestemde plekken.:-D

Bakema_NL · 19 mei 2004 op 13:58

Wij moeten in de supermarkt altijd controles doen op artikelen, of de houdbaarheidsdatum niet al verstreken is. Dit ouwe lijk zou je eens door een scanner moeten halen, wedden dat ze die over het hoofd gezien hebben en dat ze al een aantal jaar onder de grond had moeten liggen?

viking · 19 mei 2004 op 17:28

Aaaah zo, mooi is dat meneertje Godspeed. Daarvoor moest het bordje ‘BIKERS ONLY’ dus wijken.

Ma3anne · 19 mei 2004 op 18:49

Ik bedoel maar… vreselijk zulke mensen! :warn:

Mosje · 19 mei 2004 op 21:37

Pfff, dit is column nr. zoveel over supermarkten. Die zijn echt een bron van ergernis blijkbaar. Dacht eigenlijk dat hondenpoep op nr. 1 stond. 🙂

Shitonya · 19 mei 2004 op 22:51

Doe mij maar zo’n rolatortje. Krijg ik er dan meteen die zak botten bij? 😀

Prachtige column 😛

Kees Schilder · 19 mei 2004 op 23:19

Nee Mosje, maffiaprijzen van de horeca staat op nr 1

Eftee · 20 mei 2004 op 23:47

Geweldig!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder