Aangezien er na de tekst: “U heeft op uw rekening een saldo van achthonderdennegenenveertig euro en zeventien cent…” nu wel opvallend vaak het woord ‘negatief’ klonk (wat ik in het begin steeds snel probeerde weg te drukken), had ik mijn strenge bezuiningsplannen eindelijk opgesteld. Nadat mijn gratis knipbeurt bij de kappersschool was uitgelopen op een urenlange huilbui, ging ik over op plan B: voortaan alleen nog boodschappen doen bij de Aldi. Eigenlijk viel het best mee. Dat ik de dozen vaak zelf moest uitpakken, vond ik helemaal niet erg, wie houdt er immers niet van dingen uitpakken? Ook was het een stuk gemakkelijker. Ik raak namelijk regelmatig in paniek als ik voor een meterslange stelling met honderd verschillende soorten waspoeder sta en daar hoefde ik me in deze supermarkt niet langer druk om te maken.

Ik had op deze zonnige dag niet zo veel te doen en daarom kwam ik tot het besluit om mijn moeder mee te nemen (die een ongelooflijke ophouder is omdat zij werkelijk iedereen in de buurt kent). Toen ik eindelijk in de lange rij voor de kassa stond ging mijn telefoon. Normaalgesproken ben ik een beschaafd mens en bel ik niet in winkels, maar dit betrof een belangrijk telefoontje, dus ik schoof mijn kar uit de rij, om een rustig plekje tussen de dozen op te zoeken. Ik viste mijn agenda uit mijn tas en noteerde wat gegevens.
Helaas moest ik natuurlijk weer achteraan de rij sluiten, terwijl mijn moeder inmiddels al bijna de kassa bereikt had.

Vanuit mijn ooghoek zag ik dat er iemand naar me stond te gluren. Een buitenlandse man stond opvallend naar me te glimlachen. Gadver, hij stond me gewoon te versieren! Met een pak wc-papier onder zijn arm kwam hij op me af. Hij kwam naast me staan terwijl er inmiddels al ongeveer vijf mensen achter me stonden te bumperkleven met hun kar. Nou zeg, ook nog voorsluiten ook!

Ik was behoorlijk geïrriteerd en toen hij zijn pak wc-papier plotseling in mijn kar legde, werd ik echt boos. Ik dacht dat het een grapje was, maar hij maakte geen aanstalten om het eruit te halen. En maar glimlachen en wijzen, naar zijn wc-papier! “Nou ja zeg, ik ga dat echt niet betalen hoor!”, zei ik kordaat.

Opeens stond ook mijn moeder naast me. Hulp uit onverwachte hoek? “Naomi, dat is volgens mij niet jouw kar.”, zei ze zachtjes. Het schaamrood verscheen op mijn wangen, toen ik naar de boodschappen in de kar keek. Alleen de fles rode wijn kwam overeen met mijn lijstje.
Met handgebaren en veel ‘sorry’s’ verontschuldigde ik me zo goed als ik kon. Al was het nog het meest om mijn gedachten. De arme man, die geen Nederlands sprak en ook niet wist wat hij moest doen, toen ik er met zijn kar vandoor ging. Met gebogen hoofd ging ik op zoek naar mijn kar en sloot ik voor de derde keer opnieuw achter aan de rij.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Eddy Kielema · 25 juli 2006 op 17:30

Tja, supermarkten, een noodzakelijk kwaad… Ik kom er net vandaan en heb vanzelfsprekend weer van alles vergeten mee te nemen, omdat ik er zo snel mogelijk uit wil zijn. Het is mij dan ook een raadsel wat mensen er toe drijft om er een bekertje koffie te gaan drinken. Hoewel, nu ik erover nadenk, als ik langs de automaat loop, zie ik er alleen maar bejaarden, zwervers en ander gespuis rondhangen, dat verklaart wel het een en ander, denk ik. Bijzonder grappige column trouwens!

WritersBlocq · 25 juli 2006 op 20:49

Hoi Aldi-beginner, hier een paar lesjes, op weg naar Aldi’er met 1 * :

1. Bij de Aldi mag je bellend in de rij.
2. Bij de Aldi worden dozen niet uitgepakt, je pakt eruit wat je nodig hebt.
3. Bij de Aldi verstaat niemand elkaar, welke taal er ook gesproken wordt, en dat scheelt een hoop.
Als je zover bent gekomen, dan ben je al een aardige Aldier.
Je wordt vanzelf MegaGigaTera Aldi-beest net als ik :lol:, maar blijf je blunders verzinnen of uit het leven grijpen; zolang je erover schrijft doe je het goed! Ook deze is weer een harstikke leuke column.

Mosje · 25 juli 2006 op 20:57

Deze plaatsen we in de eregalerij der supermarktcolumns. Daar staan er al een paar.
😛

KawaSutra · 25 juli 2006 op 21:25

Lachen dit! Zelfs zonder telefoon ga ik wel eens met de kar van een ander aan de haal. 😀

Mup · 26 juli 2006 op 01:20

Als de tijd daar is, dat ik weer naar Nederland moet terugkeren, is mijn eerste Supermarktstop de Aldi! Daar verkopen ze sinds kort Ijsberen (polar) bier,

Groet Mup.

Ma3anne · 26 juli 2006 op 07:28

Lekker leesbare supermarktflater. 😀

Dees · 26 juli 2006 op 09:09

Ow, sinds ik verhuisd ben geen Aldi meer voor mij. En hoewel de Aldi stukken minder goedkoop is geworden, hebben ze ontzettend lekkere spullen.

De flater is leuk geschreven. De categorie supermarktverhalen op CX [i]long overdue[/i]. Dit is wel een van de leukere trouwens…

melady · 26 juli 2006 op 23:44

[quote]Ijsberen (polar) bier[/quote]

Van wie hoor je dat Muppie, de Aldi is hier om de hoek.
Morgen ga ik naar de Aldi!

Geinige column.

pepe · 28 juli 2006 op 19:25

Heel grappig deze column.

En muppie ze hebben hier ook IJsberen-Polar bij de C1000, lekker joh.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder