Met een viertal vrouwen onder elkaar, hebben we het over het meest paradijselijke stukje eiland op Curaçao. Voor de mannen dan. Campo Alegre, een vrolijk kamp, een hoerentent. Daar mag je sinds kort op dinsdag als vrouw ook heen. We bespreken de mogelijkheden daar eens heen te gaan, en dan denk ik aan een bezoek aan een peepshow jaren terug.

Ik ben niet nieuwsgierig, maar ik wil wel graag altijd alles weten, dus toen ik in Hamburg in Duitsland met een schip in de haven lag, wilde ik over de Reeperbahn. Het meest vrouwelijke gedeelte was alleen voor mannen toegankelijk, maar de seksshops en sommige peepshows waren voor ieder open. Ik kreeg manlief zover daar mee naar toe te gaan, en dat kostte me nog redelijk veel moeite.

Nu ben ik nooit echt een damesachtige type geweest, maar toen ik daar binnen stapte, en achter mij een vrouw met eega volgde, stak het toch dat de man achter de kassa riep: ‘Kommen sie alle, auch ein Frau ist Wilkommen’ Mijn spraak in het Duits is beter dan mijn schrijven in het Duits, (ja, ja, telt ook voor het Nederlands) suggesties over mijn spelling zijn welkom. Mijn eerste reactie was om terug te gaan en te roepen dat ik ook geen staande pisser was van nature, maar mijn nieuwsgierigheid won het, dus liep ik, overdreven heupwiegend, door.

In een muf kamertje, achter een rood versleten koord, stond een paal met ongeveer anderhalve meter daarnaast een herrie verdeelbak. Het al weinige licht werd gedimpt, en met acht mensen stonden we te wachten op wat komen ging. Een dame in een miniscuul lingeriesetje kwam binnen. Ze zette de herrie verdeelbak op stand tien, slingerde zich atletisch om de paal, en begon te dansen. Haar bh met voorsluiting gleed als eerste naar beneden, en toen ze zich bukte om die op te rapen en richting een van ons te gooien, keken we tegen een tros aambeien aan waar je U tegen zegt.

Dat gaf wat tumult… In eerste instantie bleef de dame onverstoorbaar doordansen, maar al snel werd ze het beu. Met een vinnig gebaar stopte ze de muziek, en riep pisnijdig: ‘Ist es hier ein Peepshow, oder ein Talkshow?’

Ze heeft haar dans daarna afgemaakt als een geroutineerde professional, ik ben met plaatsvervangende schaamte weggegaan. Voor mij geen peep – of talkshows meer. Sommige dingen moet ik niet meer willen weten.

Categorieën: Diversen

13 reacties

wendy77 · 24 januari 2006 op 20:02

[quote]Ik ben niet nieuwsgierig, maar ik wil wel graag altijd alles weten[/quote]

Heb ik nu ook altijd last van, maar je ziet wel….soms blijkt het een hele slechte eigenschap, hihi.

Leuke column Mup. Je laat een glimlach op mijn gezicht achter 😉

WritersBlocq · 24 januari 2006 op 20:26

[quote]Met een vinnig gebaar stopte ze de muziek, en riep pisnijdig: ‘Ist es hier ein Peepshow, oder ein Talkshow?’ [/quote]
Deze vrouw zou op elk podium een goed figuur slaan: bijv stand up comedian, wat dan ook. Maakt niet uit waar ze staat, als ze er maar staat omdat ze dat zelf wil 😉

Mup, je schrijft de laatste tijd veel beter! Niet dat het slecht was hè, dat nooit, maar je schiet ineens als een palmboom omhoog ofzo 🙂

Veel liefs, blij dat ik je hier en elders regelmatig zie ondanks de letterlijk grote afstand die niets met letters te maken heeft, xx Pauline.

Li · 24 januari 2006 op 22:01

Was het geen Spertieshow?
Gossie Mup wat heb ik gelachen om deze column 😀 Ik zag het helemaal voor me.

Ga maar gauw een keer naar Campo Alegre want dat levert vast weer zo’n leuk verhaal op! 😛

Li

Fred · 24 januari 2006 op 22:59

Campo Alegre?
Is dat die plek met zo’n tweehonderd hutjes met in elk huisje een bed met schoonmaakster. Je kunt er eten en lekker op een muurtje zitten, altijd aanspraak in het Spaans.
Jantje… Jantje… Politie!!!!!!!
Nooit van gehoord 😀

Trukie · 24 januari 2006 op 23:21

Jullie waren vast de laatste dames die daar naar binnen mochten. Foei Mup om het zo voor ons te verpesten 😀
Maar hoe is het dinsdagmiddag geweest?

Leuke column.

Troy · 24 januari 2006 op 23:35

Is het misschien een idee om een volgende keer toch maar naar de chippendales te gaan?? Ook daar wil ik dan natuurlijk wel een uitgebreid verslag over horen.

😀

melady · 25 januari 2006 op 00:21

[quote] dus toen ik in Hamburg in Duitsland [/quote]

Dat Hamburg in Duitsland ligt weet iedereen toch?
Of ben je dat vergeten na 9 maanden op een tropisch eiland?
En wat is een ‘herrie verdeelbak’
Sorry Muppie, ik vond het geen leuk leesbaar geheel.

Oké Troy, jij als chippendale..Waar? ik ben van de partij

KawaSutra · 25 januari 2006 op 00:26

Leuke column Mup! Blijf toch maar nieuwsgierig dan horen wij het vanzelf wel! 😀

Kees Schilder · 25 januari 2006 op 07:18

Lekker gelachen Mup. 🙂

Dees · 25 januari 2006 op 08:24

:laugh:

Herrlich!

Eddy Kielema · 25 januari 2006 op 10:38

[quote]Met een vinnig gebaar stopte ze de muziek, en riep pisnijdig: ‘Ist es hier ein Peepshow, oder ein Talkshow?’ [/quote]
😀

Mosje · 25 januari 2006 op 11:53

[quote]dus toen ik in Hamburg in Duitsland met een schip in de haven lag[/quote]Wel leuk dat sommige zinnen zich ook heel anders laten lezen. Bij deze zin zag ik jou met het ene einde van een dik touw om je nek en het andere einde om een meerpaal. Schurkend tegen een Noorse visserskotter.
😛

Mup · 25 januari 2006 op 18:48

Bedankt voor jullie reacties.
@Fred, ja daar, waar je ook alleen maar een biertje kunt drinken natuurlijk:-?
@wb, ja, dat zeg je nu wel, maar….;-)
@wendy, gaat nooit meer over, ben ik bang…
@trukie & Li, ik ben niet geweest, en ga ook niet. De dames in Campo zitten daar om hun bruidsschat bij elkaar te klussen, niet geheel vrijwillig, de dames staan me niet tegen, maar de druk waaronder ze moeten werken wel.
@Dees, de Chippendales is aan mij niet besteed, Dees, er loopt voor mij al te veel testosteron rond hier op het eiland.
@Melady, een herrieverdeelbak is een stereo, dat weet toch iedereen? 😛 Je had een punt, net zoals Mosje, met het schip in de haven, bedankt.

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder