Soms vraag ik me af hoe het verder moet met de trieste gesteldheid van Omroepland, en dan heb ik het over de commerciele omroepen.
Is het zo slecht gesteld met de maatschappij dat we ons vertier moeten zoeken in dusdanige programma’s waarvan de ziekelijkheid afdruipt?Commerciele omroepen mogen mijns inziens, maar een beetje inhoud des te meer. Geld is de grote macht, maar het kan toch niet zo zijn dat Omroepland in de toekomst helemaal verstoten blijft van programma’s met enigszins een beetje kwaliteit?
Wetenschappers beweren dat tijd de vierde dimensie is, nou, dan heeft bagger er ook een dimensie bij, namelijk de commerciele omroepen.
In mijn ogen wordt het alleen maar erger in Omroepland; Leedvermaak en verbale
mishandeling (Idols), sensatie-nieuws gepresteerd door leeghoofden van SBS6, banale humor van draak Jensen, beeldschermvervuiling van Joling en
Gordon, om nog maar te zwijgen over Talpa, die net zo goed door de eerste de beste debiel geprogammeerd kon zijn.
En dan nog de muziekzenders die geen muziekzenders zijn maar verveelde R&B uitzenden met als schermvulling nog meer verveelde Spears-klonen in lingerie en alsof dat nog niet erg genoeg is daar ook nog totaal inhoudsloze real-life soaps aan toevoegen.
Met de gemiddelde radio-zenders is het al niet veel beter, de allernieuwste hitjes worden tot in d’n treure herhaald of anders krijg je van een
andere zender wel de voorgekauwde brok dagelijks naar binnen gewurgd, al dan niet in dezelfde volgorde.
Bovenstaande informatie over de commerciele omroepen heb ik overigens zelf mogen vergaren door af en toe uit pure nieuwsgierigheid eens door het zenderaanbod van media-terrorist de Mol te zappen…en jawel, zie daar, de programma’s waar ik al zoveel over gehoord en gelezen heb bestaan echt.
Toch zijn er nog echte omroepen, bv. de NPS. Maar deze moet zonodig verdwijnen ( bedankt Medy).
De NPS, die daarbij ook nog eens andere films dan dat van het ‘Chuck Norris meets Schwarzenegger niveau’ op de buis brengt. Ik wil trouwens niet
beweren dat al die andere zenders nooit eens een goeie film uitzenden, en ja, ook ammusement moet er zijn, maar als het binnenkort zo ver komt dat Pappa John helemaal gaat bepalen wat er op het scherm vertoond wordt en zodoende alles wat
ook maar enige inhoud heeft wordt gecensureerd, ga ik mij echt afvragen of ik eigenlijk wel genoeg betaal aan rioolheffing, want het lijkt alsof dat wat er iedere dag door het toilet gespoeld wordt via signalen door de ether op mijn scherm terug wordt geprojecteerd, getuige Poep met een reden…

Categorieën: Media

9 reacties

Eddy Kielema · 21 november 2005 op 11:20

Wat je John de Mol verwijt, tref ik merkwaardigerwijs ook aan in je column, namelijk een gebrek aan diepgang. Het is een opsomming van klachten, zonder dat je aangeeft wat er nou precies aan de genoemde programma’s mankeert. Een (kleine) onderbouwing had je column een stuk beter gemaakt.

Chantal · 21 november 2005 op 12:20

Helemaal met je eens Eddy. Je column leest wel lekker weg. Welkom!
[quote]banale humor van draak Jensen[/quote]

VInd die humor altijd best grappig 😳

Eddy Kielema · 21 november 2005 op 12:38

[quote]VInd die humor altijd best grappig[/quote]
Foei toch, Chantal! 😉 In mijn ogen gaat Jensen veel te snel op zoek naar de platte grap en is hij alleen in zichzelf geïnteresseerd in plaats van in zijn gasten. Aan datzelfde euvel lijdt Paul de Leeuw ook al jaren. Het zijn behaagzieke mannetjes die heel hard moeten lachen om hun eigen grappen…

wendy77 · 21 november 2005 op 12:39

Helemaal met je eens Eddy!!!

Mars · 21 november 2005 op 12:55

Bedankt voor de tip Eddy , ’t is m’n eerste column die ik schrijf, bij het schrijven eventuele volgende columns zal ik je tip in m’n achterhoofd houden

Geertje · 21 november 2005 op 14:15

Sluit me aan bij Eddy met een toevoeging, had graag in het tweede gedeelte wat meer alinea’s gezien, leest dan wat prettiger.

Verder genoten van je ergernis en welkom op ColumnX!

KingArthur · 21 november 2005 op 16:07

Helemaal eens met de tip die Eddy je geeft. Toch wil ik ook kwijt dat de verontwaardiging van je column afdruipt. En dat is ook wat waard.

bert · 22 november 2005 op 00:07

Deze column mag van mij anders net zo goed door het putje, en heeft net zo’n laag gehalte als de programma’s waar jij over ziekt.
Jensen is trouwens één van de weinigen op tv die in staat is om in heel korte tijd de mens achter de bekende mens in beeld te brengen zonder dat hij ze voor schut zet. Dat vind ik persoonlijk één van de beste programma’s die dagelijks op de buis komt.
Idols mag ik ook graag zien, de gasten weten waar ze aan beginnen dus daar is absoluut niets mis mee. Hier op Column X krijg je ook niet altijd het commentaar waar je op hoopt en is het gelukkig ook heel divers. Ook hier moet je daar tegen kunnen anders moet je thuis in je dagboek blijven schrijven.
Sorry Mars. Volgende keer beter.

Eddy Kielema · 23 november 2005 op 10:28

Dat ben ik niet helemaal met je eens, Bert. Aan Idols doen veel kinderen en minderbegaafden mee, die zich niet kunnen verweren. Dan vind ik het heel laag om ten koste van hen grapjes te maken. Leedvermaak is nooit leuk. Wat betreft Jensen is het volgens mij precies andersom: hij is juist niet in staat de mens achter de BN-er te laten zien en zet ze alleen maar voor schut. De gasten zijn slechts figuranten in een show van een egomaniak die alleen maar moet lachten om zijn eigen ranzige grappen. Wat betreft de inhoud ben ik het dus wel met Mars eens.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder