Ja, gekker dan gek moet het toch niet gaan worden. Nu las ik op 16 mei jl. op HLN.be dat er een speeltuin is geopend in Berlijn voor bejaarden met de toepasselijke naam Playfit.
“Playfit hoopt dat de speeltuinen de oudere mensen aanmoedigen om buiten te komen én fit te blijven. In het speelpark staan een heel aantal fitnesstoestellen plus de traditionele klimrekken en glijbanen, aangepast aan de ouden van dagen. Oprichtster van Playfit, kreeg naar eigen zeggen het idee toen ze in China gelijkaardige parken tegenkwam, en merkte hoeveel respect de bejaarde mensen er krijgen. In China zie je overal oudere mensen oefenen op de straten en in parken. De Playfit-oprichtster wilde voor de ouderen iets gelijkaardigs maken in Berlijn”, aldus HLN.be.

Tja, dit is het tarten van het lot hè. Zulke berichtjes moet je mij ook niet laten lezen. Hier raakt mijn zwarte massa van oververhit. Een stortvloed van visuele gedachten doorkruisen mijn overdreven geprikkelde hersenen. De beelden schieten van links naar rechts door mijn broze schedel en mijn hersenkwabjes raken er duidelijk door voorzien van elektrische schokjes. De kronkels die in de afgelopen weken aardig rechtgetrokken waren, zullen er vanaf vandaag weer uitzien als kleine spiraaltjes zoals te vinden bij onze bejaarden makkers.
Voor degene die het nog niet weet: Ik ben ‘zwaar’ visueel ingesteld.

Ik zie het al voor me!
Lange rijen bij het inschrijven voor deze namiddagspelen en de zandbak fungeert als tribune voor de overige ouderen die het niet aandurven om mee te doen. Het onderscheid tussen arm en rijk wordt hierdoor snel gevormd. De armen sporten mee, de rijken willen niet dat hun kroost nu al met de erfenis gaat lopen.
De duizend meter rollator-rollen voor de heren, de slalom voor niet gemotoriseerde driewielers voor de dames om over de nationale kampioenschappen loopstok kaatsen nog maar niet te spreken.
Met de pastor aan de zijlijn om voor de eventuele uitvallers het laatste sacrament te verzorgen, zijn het bril werpen en het nepoog-hockey de toppers van de ‘bejaardenspelen’ die dan ook het meeste publiek trekken. Waarschijnlijk de nabestaanden die uit zijn om hun vervroegde erfenis in ontvangst te nemen.
Zorgvuldig zal er worden nagezien of er geen doping is gebruikt en alle Viagra-tabletten dienen bij binnenkomst te worden ingeleverd alwaar ook hun plasjes zullen worden gecontroleerd.
Een notaris om per direct de spontane afvallers uit het computer-systeem te verwijderen zodat de belastingdienst wat gemakkelijker de ‘bejaardenaftrekposten’ kan elimineren voor het komende belastingjaar.
Een groepje hang-ouderen heeft een ghetto-blaster op het looprek geplaatst welke verbonden is aan de accu van de defibrillator van een mede bejaarde en staan vervolgens te ‘hakken’ of hun leven er vanaf hangt. Onze bloedeigen bejaarden gabbers staan met het Old-Lonsdale-label in hun kraag geborduurd op een eigen hangplek te swingen alwaar zich ook de eerste 75+ hooligans hebben verzameld om het spektakel te aanschouwen.
Het zal niet lang uitblijven voor het marathon-senioren-tv-kijken wordt opgenomen in Het Guinness Book of Records.

Weg met die saaie Bingo- en Kienavonden, geen Yatzee of Ganzeborden!
Verontrust en met spanning zet ik op voorhand al vijf euro in bij mijn ‘bookkeeper‘ op de grijshoofdige heer in het groene t-shirt waar op de achterzijde staat gedrukt met zwarte hoofdletters “The Racing Bompa’s“
You go bompa! Make my day!

Categorieën: Gein & Ongein

6 reacties

Bitchy · 21 mei 2007 op 18:54

hehe… Nog geen jumpstylers gesignaleerd?? 😉

KawaSutra · 21 mei 2007 op 21:10

Dat is nog eens een verfrissende kijk op ouderdom!

DriekOplopers · 21 mei 2007 op 22:47

Hahaha, geinige column. Goed gedaan!

Ik zie het helemaal voor me: de oudjes massaal van de Scootmobiel aan de Playmobiel. 😀

Driek Oplopers

SIMBA · 22 mei 2007 op 09:49

Doe mij zo’n bejaardenhuis mét speeltuin! (voor later) 😀

Mup · 22 mei 2007 op 13:44

Alleen al om naar te kijken op mijn ouwe dag, lijkt me heerlijk, hangouderen bankje en een advocaatje erbij, goed idee!

Groet Mup.

pally · 22 mei 2007 op 15:48

Pieter Breughel had jouw column als schets voor een schilderij goed kunnen gebruiken!

Groet van Pally ( vanaf de wip-soepkip)

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder