TIEN goede voornemens:

Op tijd komen.
Dit geldt niet zo zeer voor mij zelf maar meer voor een van mijn nazaten die het presteert om werkelijke iedere dag te laat op school te komen. Mocht hij na zijn eindexamen volgend jaar al zijn te laatjes nog moeten komen inhalen betekent dit dat hij ongeveer nog vijf jaar er bij krijgt. Geen ochtendhumeur hebben
In feite heb ik daar ook helemaal geen last van, zolang er maar een douche binnen handbereik is. Zonder douche ben ik geen mens. Er is dan ook niemand die mij in de ochtend zal tegenkomen voordat ik onder een straal water, hoe minimaal ook ben doorgelopen.

Minder drinken
Voor intimi hoeft dit voornemen geen verdere uitleg. Voor degene die mij niet kennen wil ik dit verder niet uitleggen.

Mezelf vaker optutten
De make-up doos die tot aan de nok toe gevuld is eens gaan gebruiken. Geen spullen kopen om het kopen maar ze ook daadwerkelijk eens op mijn soms wel erg bleke smoeltje smeren.

Minder vloeken
Wanneer iets niet direct lukt en dan gaat het in mijn geval meestal over dingen die met elektronica te maken hebben niet meteen schelden en het betreffende apparaat in hoek smijten maar diep ademhalen en gewoon opnieuw beginnen.
Dit voornemen gaat overigens niet op waar het mijn kinderen betreft. Wanneer zij het komende jaar niet eindelijk eens gaan beginnen met het opruimen van hun eigen teringzooi kunnen ze rekenen op een flinke ……………. ja die dus.

Naar iedere sportwedstrijd van mijn kinderen gaan kijken
Niet dat ik nu niet doe maar toch, het zal moeilijk worden, zeker omdat er volgend jaar drie op zondag sporten en soms tegelijkertijd. Echter hoe ik het doe doe ik het, de aandacht gaat eerlijk(er) verdeeld worden.

Beter voor mezelf zorgen
Beetje meer tijd voor mezelf, meer aandacht voor mezelf. Soms toch maar een keer naar de schoonheidsspecialiste. Sauna blijft een not-done, geen idee waarom maar dat verafschuw ik. Wat ik zeker blijf doen is veel en vaak shoppen met mijn vriendinnen. Af en toe lekker uit eten en minstens een maal per maand naar het theater of de bioscoop.

Vaker bij mijn ouders langs
Familie is belangrijk. Je kunt niet zonder ze en ik zeker niet. Mijn ouders zijn mijn steun en toeverlaat in alles. In voor en tegenspoed. Er zijn twee mensen op de wereld die dag en nacht voor me klaar staan en dat al hun leven lang Zij hebben mij onvoorwaardelijk lief en ik hen en het wordt hoog tijd dat ik dit eens meer ga waarderen.

Meer lachen
In feite moet deze op nummer EEN staan. Dit jaar heb ik veel te weinig gelachen, te weinig genoten van al het geluk dat mij zich in de vorm van vier kinderen omringd. Dit jaar heb ik gerouwd, gehuild, getreurd, spijt gehad, mensen pijn gedaan, mensen hebben mij pijn gedaan. Daarom LACHEN en PLEZIER maken en bovenal GENIETEN en eindelijk eens wat knopen doorhakken komt in 2010 op de eerste plaats.

Categorieën: Maatschappij

4 reacties

Prlwytskovsky · 30 december 2009 op 17:37

Allemachies zeg, dat zijn me een partij voornemens. Maarruuhhhh ….. kun je ze ook allemaal waarmaken? 😉
Dat minder drinken gaat mij toch wel iets te ver hoor. 😆

arta · 30 december 2009 op 18:58

Eerlijk gezegd vind ik dit meer een briefje om op de koelkast te hangen voor jezelf dan om op CX te plaatsen…
Het leest niet lekker met deze zin: [quote]Wanneer iets niet direct lukt en dan gaat het in mijn geval meestal over dingen die met elektronica te maken hebben niet meteen schelden en het betreffende apparaat in hoek smijten maar diep ademhalen en gewoon opnieuw beginnen. [/quote] als krom dieptepunt.
Ik wens je alle geluk in 2010, en wanneer je jouw laatste voornemen idd op een zichtbare plaats (in caps lock) ophangt, gaat dat zeker lukken!

LouisP · 30 december 2009 op 19:31

Ingrid,
wat Arta zegt, dat klopt wel vind ik maar het is volgens mj wel open en eerlijk allemaal opgeschreven….dat geeft het stuk wel iets aparts.
Dat is ook wat waard, denk ik,

Louis

pally · 30 december 2009 op 22:50

Ik hoef jouw voornemens eigenlijk helemaal niet te weten, Ingrid, behalve als je er iets mals, iets ontroerends of aparts van weet te maken en dat dan ook in beter nederlands, sorry! 🙁

groet van Pally

Geef een antwoord