Trouwen dat doe je in Dussen natuurlijk. Dussen ja! Alle dorpen in Australie kan ik blind opnoemen (wat logisch is, aangezien ik niet met mijn ogen praat), maar Dussen in Nederland? Nooit van gehoord, het bruidspaar had er dussûh wel van gehoord, helaas. Tijdens de ruim 2 uur durende rit ga je je toch een keer vervelen, da’s logisch. Bij mijn vriendin en mij was dat het geval na 2 minuten. En dan kom je tot de conclusie, dat je misschien toch iets vergeten bent voor te bereiden. “Moeten we niet een toespraak houden? Hadden we niet nóg een Iris-cheque van 5 Euro in de envelop moeten doen… van ons vieren. Of zullen we… ja (!) we gaan dat foute trouw-abc doen! De A is van Achterliggende gedachte of zullen we toch maar voor Anaal gaan? Of anti-rimpelcreme, asbestgevaar of abonnement van de playboy of hoort die juist bij de P?”

Door Dussen rijdend zagen we wat Dussenaren schuchter achter de bomen vandaan koekeloeren, stiekem gingen gordijnen opzij en stootte de Dussenaren elkaar aan toen wij passeerden. Tja, leg dat maar eens uit, langsrijden op een ding met vier wielen zonder dat je met je voeten hoeft af te zetten. Verder zagen we nog een Mc Dus, restaurant De Gouden Dus, de hype van het afgelopen WK ‘de Dussy’

Zo’n trouwerij kost een hoop geld. Gelukkig had het bruidspaar al op een hoop dingen geld bespaard, om te beginnen met de plaats. Tja het is toch Dussen. Het verhaal ging zelfs de ronde dat de hele gemeente geld had opgehaald om het bruidspaar te kunnen contracteren voor een dagje Dussen.

Bespaartip twee kwam van de bruidegom ‘himself’, hij had een fortuin bespaard door zijn verrassende aanzoek, een echte verrassing zo’n SMS-aanzoek à 9 Eurocent! Inderdaad, zoiets vergeet je hele leven niet meer. Helemaal niet als haar telefoon twee weken lang kwijt is en ze later leest “Zij je met of vrouwen?” handig die Smart Messaging-functie. Leuk voor de bruidegom die nog wel zijn best had gedaan voor zijn aanzoek. “Schat er had moeten staan; wil je met trouwen?” “Goh wat romantisch zo met die lettertjes…en waar is je paard?! Heb je last van je knie?! Ook een roos kost niet zo veel tegenwoordig hoor, maar geeft net even dat beetje extra’s! Ik ga er nog even over nadenken als je het niet erg vindt!”

Enige tijd later was het zo ver en konden de uitnodigingen voor alle bezoekers op de post, de kostbare E-post! Verder waren de ringen gegraveerde knelkoppelingen en zijn pak had ik tijdens kerst 1989 ook al eens gezien en niet te vergeten kerst 1990, 1991 en 1992.

De DJ kon mooi voor een prikkie geregeld worden, voor de helft van de prijs was ‘ie van de partij. Dussûh werden de platen voor de helft gedraaid, slechts de linker speaker had hij meegenomen en het volume stond voor de gelegenheid half open. Verder had hij de helft van de lichten aan en stopte hij zelfs halverwege. De bezoekers konden het niet waarderen, de ene helft dan. Ik was daar ook één van en vond het dus mooi om halverwege de avond maar eens naar huis te gaan, samen met de ene helft van het bruidspaar, je kon er op wachten natuurlijk….


18 reacties

KawaSutra · 19 juli 2006 op 13:17

Ik ben niet verder gekomen dan de helft. 😀

Geintje, gheh….gheh…, leuke column.
Maar van wie?
Wendy???……nee, op vakantie.
Chantal dan!

melady · 19 juli 2006 op 13:18

[quote]“Zij je met of vrouwen?”[/quote]

Jammer voor de uitleg, bij mij heet dat de T9 functie en ken het probleem. 😀

Leuke column, is over nagedacht.
Maar wie?
Wendy is een optie idd maar ze is op vakantie en de titel is te doordacht.

Eddy Kielema · 19 juli 2006 op 15:27

Discoverme?

Dees · 19 juli 2006 op 17:01

[quote]Zij je met of vrouwen?[/quote]
:laugh:

Enne geen idee 😎

Ma3anne · 19 juli 2006 op 18:33

[quote]Zij je met of vrouwen?[/quote]
Heerlijke humor. Lekker leesbaar, maar toch wat warrig. Ik ga voor Discoverme.

Mosje · 19 juli 2006 op 21:30

Discovery Channel.

Prlwytskovsky · 20 juli 2006 op 20:20

Ligt Hank nu bij Dussen of ligt Dussen bij Hank?
Lijkt me een verbouwde Trudy stijl, ze wil eens iets anders?

Raad_wie_ik_ben · 20 juli 2006 op 21:02

Even een tipje van mijn o zo mooie sluier….”Vanaf morgen is ie waarschijnlijk ook weer in audiovorm..”

Li · 20 juli 2006 op 22:00

Kobus 😕
Readme 😕

Readbus! 😀

Li · 20 juli 2006 op 22:00

Kobus 😕
Read me 😕

Li · 20 juli 2006 op 22:00

Readbus! 😀

archangel · 20 juli 2006 op 22:35

Dit is DEFINITELY Kobus.

melady · 21 juli 2006 op 10:08

Dan is het Driek

Raad_wie_ik_ben · 21 juli 2006 op 10:44

Stiekem merk ik dat er steeds meer mensen audiocolumns maken…wat een lastig hint weer 😉
Ben één van de (redelijk) jonkies..vooral in het schrijven zoals deze. Best leuk eigenlijk die hints geven…nog meer?

Raad_wie_ik_ben · 21 juli 2006 op 16:59

en dan nu de [url=http://www.sentimento.nl/audiocolumn/Trouwma.mp3]audio-link[/url]

KawaSutra · 22 juli 2006 op 12:57

Dan had Eddy het dus(sûh) allang geraden!

Discoverme · 22 juli 2006 op 15:59

It was me..Discoverme 😉

Mup · 26 juli 2006 op 00:36

Hij was leuk, Discoverme, jij moet van Brabant nog veel Discoveren:-) Kan ook Waspik aan aanraden:-) Ik had je hier niet uitgehaald, overigens.

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder