Geloof het of niet maar ik heb weer eens problemen met de bank. Een paar weken geleden wilde ik 50 Engelse Ponden wisselen en kreeg toen te horen dat ik die 2 dagen van tevoren moest bestellen. Mijn argument dat ik bij de bakker ook niet twee dagen van tevoren een brood hoef te bestellen, ging er bij de bank niet in. Sterker nog, ik werd bestraffend toegesproken . ‘Dat is ons beleid, meneer”, en daar kon ik het mee doen. Nu ben ik een redelijk flexibel persoon die zich aan alle omstandigheden aanpast dus toen ik vandaag voor een zakelijke reis naar Turkye voor 150 euro’s, Turkse Lires moest bestellen, deed ik dat twee dagen van tevoren .Het beleid van een bank is nu eenmaal heilig voor mij. Dat gaat zelfs zover dat ik, vlak voor het betreden van de bank, op mijn knieën val, en ‘prijs de bank’ prevel.

Daarna loop ik de bank binnen en word uitbundig, bijna feestelijk zelfs, door een bankdiscipel begroet.. Ik vraag hem 150 euro’s te wisselen voor Turkse Lires.
Bankdiscipel kijkt bedenkelijk, met een rimpel in de vorm van een dollarteken op zijn voorhoofd.
‘Tja, meneer. Het lijkt mij beter dat u in Turkije met euro’s betaalt. Dat kan daar gewoon”
‘Het lijkt mij beter, dat u dat aan mijzelf overlaat’, antwoord ik, getroffen door s’mans bezorgde blik.
‘Zoals u wilt’, zegt hij. ‘Ik zal even ons Hoofdfiliaal bellen voor de bestelling want wij hebben uiteraard zelf geen Turkse Lires in huis.
‘Uiteraard niet, zeg ik. ‘Welke bank heeft er nu Turkse Lires in huis. Het zou toch al te gek worden als elke bank maar Turkse lires in huis zou halen. Dan is het hek van de dam.Dat vind ik bij bakkers ook .Het zou toch al te dol zijn als elke bakker zomaar een krentenbrood in huis haalde? Zeg nou zelf!
De bankdiscipel kijkt mij verward aan en besluit niet te antwoorden.In plaats daarvan belt hij het hoofdfiliaal en mompelt iets tegen een hogepriester van het hoofdfiliaal.
Het gesprek is kort en krachtig en ik kan zo’n kort zakelijk gesprek wel waarderen.: Houd je gesprek kort want de klant is koning, denkt zo’n bank natuurlijk
Ik word uit mijn mijmeringen gewekt door de stem van de bankdiscipel.
‘Meneer’, roept hij. “HET HOOFDFILIAAL LAAT VOOR 150 EUROS AAN TURKSE LIRES, DE AUTO NIET RIJDEN…….”.
Waar kan ik mijn darmen ontlasten???

Diezelfde avond word ik thuis gebeld door de bank. Wat ik van hun service vind in het algemeen………..
Dus leg ik dat uit in het algemeen, terwijl mijn darmen borrelend en dampend overuren maken.

Categorieën: Diversen

2 reacties

R@@F · 6 juli 2003 op 20:44

Kees dat gedoe met die lires is niks…bij mijn laatste reis naar de Punica Oase heb ik stad en land af moeten rijden voor 1000 Punicase estjalidos.
Zonder gekheid Kees je kunt inderdaad makkelijk met Pleuro’s betalen daar. Maar wat veel en veel slimmer is ivm de wisselkoers is de Pleuro’s daar wisselen voor Turks geld!!

Groet
R@@F

Reyn_Eaglestorm · 11 juli 2003 op 10:35

Vaak krijg je zelfs als je met Pleuro’s betaalt een fikse korting. Die Turkse Lira keldert namelijk zo snel dat dat gekorte bedrag in Pleuro’s een paar maanden later meer waard is dan het volle bedrag in Lira’s.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder