Met verheugde ogen, en vingers die niet snel genoeg kunnen werken wordt de doos geopend. Losse onderdelen komen tevoorschijn en na enig gewroet ligt uiteindelijk alles op tafel. Tijd om alles rustig te bekijken is er niet en al snel komen vergeten kleedjes en handdoeken uit de kast om het nieuw verworvene verder compleet te maken. De nieuwe dingen uit de doos, aangevuld met het oude, worden als een schat voorzichtig opgepakt en meegenomen naar de badkamer, de plaats waar het moet gebeuren. Snel wordt het paasbest tenue te verruild voor kleding die gemakkelijker zit en gerust vuil en nat gemaakt mag worden. Het feest kan beginnen.

Wat volgt is stilte afgewisseld met gerommel en gesis achter de gesloten badkamer deur. Terwijl de rest van de familie zich bezighoudt met dingen die je doet op een tweede paasdag, blijven de geluiden, versterkt door de betegelde wanden, aanhouden. Voorzichtig luisterend aan de gesloten deur bemerk ik aan het zacht neuriënd geluid van mijn vrouw dat het goed gaat en ik haar maar beter alleen kan laten. En zo verstrijkt de voormiddag van een zonnige lentedag, tot ze met natte haren in de woonkamer staat en vraagt om te komen kijken.

Het is toch zo’n mooi ding blijft ze maar zeggen terwijl ze mij meeneemt naar haar domein van de laatste paar uur. Zachtjes wordt ik de badkamer binnen geleidt, waar ik resoluut, met de rug tegen de muur wordt gezet. Je mag je ogen openen zegt ze met een lachende stem.
Ik kijk op en zie haar met een zwarte slang midden in de badkamer staan. Tevens ontdek ik delen van wat vroeger mijn goede handdoek was, maar nu een onderdeel is van de slang.

Kijk wat je allemaal niet kunt doen met dit apparaat, zie hoe het werkt en hoe goed je in alle hoekjes kunt komen. Zonder verdere toelichting steekt ze de slang in een hoek van de douchecabine. Wat volgt is een vreemd gesis gevolgd door een grote wolk stoom. Kijk dan, je kunt weer het oude wit zien. Dit werkt veel beter dan die oude tandenborstels met Jif. Ik kijk haar lachend aan en moet eveneens vaststellen dat zo’n stoomreiniger toch wel een praktisch apparaat is.

Categorieën: Gein & Ongein

8 reacties

Fem · 14 april 2009 op 13:30

Dus vanaf nu hoef je nooit meer te twijfelen welke tandenborstel je veilig kan gebruiken :hammer: ?

Gefeliciteerd met deze handige nieuwe aanwinst!!

😀

Dislectico · 14 april 2009 op 15:59

Erg leuk 😆

pally · 14 april 2009 op 21:47

Best grappig verhaal, Timo. Ook wel fijn, zo’n ding. Smaakt je tandenborstel eindelijk niet meer naar Jif 😉

Bij het begin van de laatste alinea zou ik wel aanhalingstekens gebruiken, dat is duidelijker.

groet van Pally

Mosje · 14 april 2009 op 22:03

Tweede paasdag en Timo heeft het licht gezien. Je loopt voor jong, dat soort dingen horen te gebeuren met Pinksteren.
😉

KawaSutra · 15 april 2009 op 00:57

Weer eens wat anders dan een meubelboulevard.
Timo, komt me bekend voor in CX-sferen. Maar ik kan me vergissen natuurlijk.

arta · 15 april 2009 op 11:28

Leuk debuut.
Ik vroeg me wel af waar die handdoek voor nodig is bij zo’n apparaat, en jeetje…jouw vrouw poetst voegen met tandenborstels met Jif? Dat heb ik nou echt nog nooit gedaan…:-D

SIMBA · 15 april 2009 op 17:19

Nou, bij dit wonder valt mijn hele Blue-wonder-verhaal in het niet…enne inderdaad poetsen met een tandeborstel? Pffffff.

Mien · 23 april 2009 op 16:18

Hee Timotei, geweldig debuut.
Waar kan ik die slang kopen?

Mien

Geef een antwoord