Ik ben blut. Ik heb een eet-, drank en drugsprobleem en ik ben een emotioneel wrak. Verder gaat het eigenlijk wel goed met me. Ik woon in New York op het moment. Anderhalve maand geleden ben ik hier op de bonnefooi naartoe gevlogen. Ik was verliefd op Manuel, een acteur die als fotograaf aan de weg aan het timmeren is. Drie dagen nadat ik aankwam, was de liefdesrelatie over. De liefde duurde drie maanden en twee dagen. We besloten vrienden te blijven. In Nederland hadden we al besloten om een appartement te delen in New York. Het is een dure stad en woonruimte is er moeilijk te vinden. Anderhalve week na onze breuk, trok Manuel bij me in. Ik kocht een Spiderman-dekbedje voor hem en hij maakte het zichzelf gemakkelijk op de bank. Geld om huur te betalen, heeft hij niet. Dus voel ik me niet schuldig dat ik een eigen slaapkamer heb.

De dagen verstrijken en het is eigenlijk best gezellig, zo met z’n twee. ’s Morgens haalt een van ons koffie bij het bakkertje naast ons en met ons laptopje zitten we de rest van de dag in een coffeshop met draadloos internet. Manuel struint castingbureaus af voor audities en ik zoek naar verhalen om over te schrijven. ’s Avonds gaan we vaak uit. Ik vind het moeilijk om hem met anderen te zien flirten, maar hey, dat is zijn goed recht. Hij vind het ook moeilijk om mij te zien flirten met anderen.

In het begin checkten we in onbewaakte momenten elkaars sms’jes en mailtjes. Zo zag hij dat ik nog steeds met mijn ex in mijn hoofd zit. Bij hem zag ik dat hij er meerdere scharrels op na houdt. Zelfs toen we nog samen waren. Ik heb hem ervoor het huis uit gezet, maar bedacht me voor hij zijn spullen pakte.

We gaan steeds beter met elkaar om als vrienden. Een keer hebben we nog seks gehad. Dat was per ongeluk op een brakke ochtend. Nu masseren we elkaar weleens, maar dat is puur vriendschappelijk. Zo zing ik mijn tijd hier uit. Onze tickets terug zijn over twee maanden. Eerder terug hoeft voor mij niet. Ik verbrak mijn relatie van ruim dertien jaar en heb in Nederland niet eens een huis meer.

Drank is er nog wel, iedere avond. En als de nacht langer duurt dan ik trekken kan, is er altijd nog het witte poeder. Ik ben inmiddels ruim tien kilo afgevallen. Eetproblemen zijn besmettelijk en acteurs moeten mager zijn, althans, volgens Manuel.

Gelukkig zit ik goed in mijn vel en laat ik me niet snel uit het veld slaan. Nog twee maanden en dan volgt er een nieuwe strijd. Building a new life in the Netherlands.


7 reacties

RickTeck · 21 september 2008 op 13:28

Waarom persoonlijke verhaaltjes? Dit is geen column.
Wat is je boodschap?

Neuskleuter · 21 september 2008 op 13:48

Lekker geschreven, zo’n verhaal met onderliggende spanning. Het klinkt luchtig, rationeel, alsof de schrijver in een ontkenningsfase zit, maar er is meer te vinden.

Maar euhm… Manuel loopt audities af en jullie gaan 2 maanden later samen terug naar Nederland? Als hij als acteur een rol krijgt, zal hij toch langer moeten blijven. Het lijkt niet te kloppen met de rest van je verhaal.

Ik ben wel benieuwd naar je volgende stuk, het vernieuwde leven in Nederland 😉

Mup · 21 september 2008 op 16:52

Je leest niet slecht weg, ondanks het vele ik, en het persoonlijke, maar ook ik mis de boodschap,

Groet Mup.

arta · 21 september 2008 op 21:06

Dit is geen column, dit is een teaser. Het maakt mij nieuwsgierig naarelk detail wat jij opgeschreven hebt. Kom maar op met je New Yorkse avonturen!
🙂

lisa-marie · 21 september 2008 op 21:53

helemaal met arta eens.
Ik ben ook nieuwsgierig geworden.
Op naar een volgende.

Dees · 23 september 2008 op 09:07

Ik vind het een erg leuk stukje, kabbelende euforie en ellende met wat seks, ex en verdoving. Maar de laatste alinea is een beetje de dood in de pot, een beetje wat je nog aan je beste vriend zou schrijven vanuit NY, maar niet in een stukje, dat kan je beter laten eindigen in ongewisse misère. Of zoiets.

pally · 23 september 2008 op 15:22

Lekkere lakonieke stijl! Alleen de laatste alinea had van mij weg mogen blijven.

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder