“Zo, jij bent er vroeg bij dit jaar, zeg!”
“Nou Sinterklaas, dat is ook niet mijn eigen keuze hoor! Ik werd gebeld dat er overal alweer kerstspullen verkocht werden en toen dacht ik: ‘dan ga ik dit jaar maar wat eerder, lijkt me op zich ook wel gezellig om Sint weer eens te kunnen ontmoeten’. Wanneer gaat u weer terug naar Spanje?” “Ach, zeg toch gewoon je tegen me, Kerstman, we zijn toch allebei even jong en we kennen elkaar al zo lang”.
Ik denk erover om 6 december terug te gaan dit jaar, of misschien ook wel op 5 december. Geen mens zal het merken als ik ’s avonds laat al vertrek. Men werpt zich op de cadeaus zonder zich verder nog om mij te bekommeren. Er kan meestal nog geen dankjewel af; dat doen de kinderen hooguit wanneer ze de eerste keer hun schoen zetten…”
“Nou Sint, jij mag niet klagen hoor. Jij wordt tenminste nog echt onthaald, met een schip en eigen liedjes, en een paard…Ik moet altijd maar zien hoe ik naar Nederland kom. Eigenlijk heb ik een slee voor dat doel maar sinds Erwin Krol de sneeuw heeft afgeschaft in Nederland, schiet dat natuurlijk totaal niet op! En alternatieven zijn er niet zoveel vanaf Lapland. Vliegtuig, trein en bus vallen af want ik kan natuurlijk niet echt anoniem reizen als kerstman. Ik ben een keer, jaren terug, met de bus naar Nederland gekomen maar daarna was mijn stem helemaal schor van het HOHOHO, MERRY CHRISTMAS roepen. Daarop heb ik besloten nooit meer met de bus te gaan. Maar vindt maar eens een auto waar ik met mijn formaat in pas. En als ik er al in pas, dan loop ik grote gezondheidsrisico’s want als de airbag in werking zou treden, dan blijft er weinig kerstman van me over!”
“Ach jongen, dan leen je Americo maar eens van me; ik regel wel ergens een koerier die hem even naar Lapland transporteert om je op te halen. Heb je soms zin in een borstplaatje, chocoladeletter of kruidnootje? Of blief je liever een chocolade munt, taai-taai of gevulde speculaas?”
“Tsja Sint, de honger vergaat me als je dit allemaal zo opnoemt, ik word ook hier weer zo verdrietig van. Kijk wat die Nederlandse bakkers zich uitsloven als JIJ naar Nederland komt en wat doen ze ter ere van mij?
De overgebleven borstplaatjes worden gesmolten en omgevormd tot kerstkransjes. Doen ze ook nog wat origineels? Ja hoor, met wat goedkoop eiwit maken ze van die walgelijk zoete schuimkransjes die ik zelf niet eens kan proeven omdat de zooi in mijn baard blijft plakken.
Hoe doe jij trouwens dat vervoer van al die cadeaus, Sint, ik heb dat nooit begrepen; het ene moment liggen alle pakjes op de boot, dan ga jij paardrijden en vervolgens krijgen de kinderen ze in hun schoen!”
“Nu vraag je echt te veel, Kerstman. Een goede goochelaar vertelt nooit over zijn trucs.
Ik wil je alleen verklappen dat het wel gemakkelijk is om het grootste deel van het jaar bij Hans Kazan en zijn zonen in de buurt te wonen…..


7 reacties

Mup · 25 november 2005 op 13:51

[quote]vindt maar eens een auto waar ik met mijn formaat in pas.[/quote]

Neem de fiets van meneer Blooper, is goed voor u, Kerstman, en zijn zeepje voor daarna mag ook vast wel,

Groet Mup.

Ma3anne · 25 november 2005 op 14:45

Sja, had ie maar in zijn eigen land moeten blijven. (Of mag dit ook niet meer gezegd?) Ik heb nooit gesnapt wat die Amerikaanse Kerstkwiebus hier te zoeken heeft naast de herdertjes en het stalletje. En dan samen met Sinterklaas!

Ik vind dat minister Bot daar ook maar eens iets van moet zeggen.

heupie · 25 november 2005 op 18:30

Zie niet precies wat ermee bedoels is. Sint met vanalles en nogwat. Gewoon humor soms ? 😕

Trukie · 26 november 2005 op 11:01

het bericht stond er twee maal 😮

Trukie · 26 november 2005 op 11:01

Het verzoek van de Kerstman is gehoord. Nederland wit en 800 km file. Via GSM heb ik bijna een life verslag gekregen vaneen rit door Nederland.
Geen Kerstman te bekennen onderweg. Tenzij hij toch incognito reisde.
Een leuk verhaaltje, maar voor welke leeftijd is dit geschreven?

ietje · 26 november 2005 op 17:07

Heupie: ja, gewoon humor, ten minste: zo was het bedoeld. Maar als je hem er niet van in ziet dan kan dat want humor is zo ontiegelijk persoonlijk!
trukie; voor welke leeftijd is de Sint zelf?

Chantal · 26 november 2005 op 19:42

Vind het een leuk en lief verhaaltje. Ik hou wel van dit soort columns! 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder