Vandaag is geen dag als alle anderen. Vandaag doe ik alles als anders, met maar één verschil….Het begon allemaal vanochtend vroeg. Ik liep met mijn kinderen richting school, en mijn dochter zei: “Onee, he…Nu moet ik weer de hele dag maroc power aanhoren. “Ik, nog naief denkend, dat het om een of ander rap-nummer ging, hoorde vervolgens: “En Nederland voor de Marokkanen, ik moet verhuizen van hem…” Toen drong het tot me door: mijn dochter, 6 jaar oud, had kennisgemaakt met iets, waarvan ik had gehoopt dat ze er nooit kennis mee zou gaan maken: rascisme!!! En nog wel in de omgekeerde vorm!

Vóór vandaag vertelde ik mijn kinderen altijd: iedereen is hetzelfde!!! Een beetje een flower power gedachte blijkt nu.

De hele dag spookt het door mijn hoofd. Gedachten variërend van: “wat voor teken zou er bij dat Maroc power horen?”, tot:”waar haalt een 6-jarig jongetje zulke teksten vandaan?”

Ik besluit met juf te gaan praten, die ook onder de indruk is, en ondertussen vraag ik me af, wat ik hierover tegen de kids moet vertellen.

Uiteindelijk was ik eruit: “Kids, mensen zijn mensen!! dik, dun, groot, klein, geloof of geen geloof, kleur of geen kleur…iedereen is anders, maar ieder mens is ook uniek op zijn eigen manier!

Als iedereen zo zou denken, zou het veel fijner zijn in de wereld. Helaas zijn er altijd valsspelers in de wereld, en het jongetje wat naast jou zit in de klas, is zo’n valsspeler!

Vandaag is er een naieve zeepbel in mij uiteengespat, maar ik heb ook wat geleerd: Niet ieder mens is hetzelfde, sterker nog: ieder mens is anders!!! Maar: ieder mens is ook uniek!!!

Misschien moet ik dat valsspelertje maar even bedanken….

Categorieën: Maatschappij

Arta

Zijn. bewonderen, verwonderen, notuleren, opwaarderen; Het zijn zomaar wat steekwoorden, die voor mij onlosmakelijk zijn verbonden aan 'Schrijven'. *Overigens schrijf en reageer ik als arta natuurlijk op persoonlijke titel

3 reacties

DriekOplopers · 16 september 2006 op 21:05

[quote]Racisme!!! En nog wel in de omgekeerde vorm![/quote]

Racisme in omgekeerde vorm? Dat kan niet, want dat is gewoon ook racisme!

Maar inderdaad, het verhaal is schrijnend, absoluut!

Driek

KawaSutra · 16 september 2006 op 21:31

Het is niet echt de spreektaal van een zesjarige, kwam als eerste bij me op. Maar het onderwerp zou best realistich kunnen zijn. In mijn ogen kan het zesjarige jongetje nooit de valsspeler zijn; dat zijn de ouders. Ieder mens is anders en daardoor, niet desondanks, is ieder mens uniek. Maar ik begrijp je boodschap.

Mosje · 17 september 2006 op 12:01

Leuk debuut hier Arta, kan er volledig mee door.
Nou ja, volledig, je springt wel erg slordig om met leestekens, ik bleef er soms achter haken.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder