Beste Nummer 22

Even een berichtje uit Termunterzijl aan Zee. Heb hier een Hotelkamer geboekt via reisorganisatie De Termunter Voyages.

Geloof me of geloof me niet. Het valt gruwelijk tegen. Neem het zand aan het strand. Dat is gewoon geel!!  Geel, ja!  In plaats van het beloofde WITTE strand!

Verder was mij, bij de kamer, een keukentje beloofd. Ontbreekt er een eiersnijder. Ongekend! Dan het tv gebeuren. Slechts 96 zenders kon ik bereiken. En wat denk je? Geen Eurosport!  Ik kan geen Eurosport kijken. Niet dat ik daar ooit naar kijk thuis, maar het gaat om het principe. Elke hotelkamer hoort standaard toegerust te zijn met zenders als Eurosport. Zoals er ook standaard in elke keuken een eiersnijder aanwezig behoort te zijn.

Wat ik ook mis hier, zijn theelepels. Die zijn er gewoon niet. My God!  Ik bedoel, ik gebruik minimaal 430 theelepels afwasmiddel per dag. Dus als die lepels er niet zijn grijpt mij dat bij de keel.

Je weet toch dat ik van techno uit Los Angeles houd?. Zuid-Los-Angeles om precies te zijn, vlak bij die ene supermarkt, om de hoek bij Lewis. Je weet wel. En wat denk je? Wordt er alleen liftmuzak gedraaid in dat hotel. Gruwelijk!!!

En dan de bloody limit: Collectanten! Thuis staat er minimaal zes keer per week een collectant bij mij aan de deur. Het zij voor de darmstichting voor behoeftige honden, dan wel voor te klein geboren singer-songwriters zonder baard. Stel je effe voor, ja! Geen collectant gezien, hier. Heb ik over geklaagd bij de directie hier.  De directie! Een ventje dat er niet uit ziet.

Kan ik niet uitleggen, hoewel; picture this: een dwerg, een glas Franse wijn en een dood Frans boertje, meer hoef ik niet te zeggen. Dan weet je genoeg.

Laat mij weten hoe het op jouw vakantieadres gaat. Liefs, Ron

Hi Ron,

Eindelijk ontvang ik een bericht! op mijn vakantie adres op een zonovergoten eiland in de Stille Zuidzee, waar- en dat beloofde de reisorganisatie ‘Silence Summer Leave’ (SSL uit Vlagtwedde)- het inderdaad een dooie boel is. Mijn vlieg- en bootreis duurde 4 weken. Bijna verdronken door een surfer op een board, die vanuit een hoge golf (9 meter) ineens op mijn roeiboot viel. Ik ken deze surfer niet, las wel wat er op zijn surfpak stond * I love Trump*, dus linea recta terug in zee. Hij was verdwaald.

Ik roeide me een kolere eind zeg en op het strand stond een ouwe man met een spandoek ‘Welcome Number 22’.  Die ouwe man kwam me bekend voor alleen ik weet niet meer waarvan. Hij lijkt op Schaam Moskontwitz. Volgens mij is hij dit ook, tenminste toen hij begon te praten over een fraaie letselschade claim. Ik had namelijk een gat in mijn hoofd dat ik provisorisch gestelpt had met mijn enige onderbroek. Bram vroeg nog ‘wat is de reden dat u geen onderbroek draag, dat is onbeschaamd. Ik zal een nieuwe boxer ook claimen’. Hield die ouwe direct een geldkistje voor mijn neus met het verzoek hier het eerste geldbedrag in te deponeren. Vervolgens draaide hij zich om en ik weet waarom. Ik gaf hem toch een schop. Schaam viel en ik hoorde alleen gekreun.

Zag ik daar nu witte haaien. Nou ja, dan moet je maar niet surfen vanuit Hawai. Aloha, zeg maar!

Dit eiland, waar ik al sinds Februari jl. ben, kent geen geluid, de native bevolking die zwijgzaam tijdens de heetste tijden zich naar buiten waagt en dat ook nog eens minimaal gekleed.

Nu weet ik ook waar Victoria Secret de lingerie inspiratie haalt voor de wintercollectie 2018-2019 en de enorme hoge verkoopprijzen op baseert. Ik spreidde een papieren zakdoekje even uit. Dat formaat is in het straatbeeld te bekijken. de lokale scheerapparaten hut (model Tondeuse en Scheermes XXL) doet goede zaken. Ik zie handel. Heb alvast de naaisters aan het werk gezet met de belofte dat ze rijk zullen worden (en ik nog  rijker). Heleen van Rooijen hebben ze een lesje geleerd. De details zal ik u besparen. De foto’s hangen in het lokale museumpje (Alle dagen open) waar het elke dag een komen en gaan is van de bewoners.

Wat schreef je!, geen keuken en eiersnijder! Ik ben bedroefd omdat juist een eiersnijder toch wel het minste keukengerei dat op een vakantie adres aanwezig moet zijn. Mijn advies bel met omroep Max, Radar en Kassa.

En ook nog geen Eurosport. Het moet niet gekker worden. Maar hier op dit eiland in de Stille Zuidzee kijken ze massaal, elke avond naar minimaal 433 zenders. Wat ongekend populair is: So Joe Wannabee a Loser! Alle clowns (83) zijn hier werkeloos. Eurosport kijken ze hier amper.

Wel is Coconut Sport (Kanaal 173, als de verbinding goed is) populair want het smijten, gooien en schieten met kokosnoten geeft bloederige taferelen als er weer een deelnemer vol op het gezicht geraakt wordt. Ik keek mee en lachte me een een spontane blindedarm operatie in de open lucht. Alles ging goed!

Dit schreef je ook ‘Wat ik ook mis hier, zijn theelepels. Die zijn er gewoon niet. My God!  Ik bedoel, ik gebruik minimaal 430 theelepels afwasmiddel per dag. Dus als die lepels er niet zijn grijpt mij dat bij de keel’

Theelepels, wat zijn dat. Hier wordt Dreft gewoon gedronken samen met Robijn ijsblokjes. Cocktail Drebino! Ook hier geen theelepelsgezien. Ik ga vanmiddag een poging wagen bij deze hotel receptie en wee hun gebeente als ze snel, sofort mij een theelepel kunnen geven.

Je kent mijn ongekende drift en uitbarsting als een Stille Zuidzee vulkaan ( zoals laatst op Hawai) om over de balie te klimmen en erop los te hengsten. Ik heb namelijk mijn medicijnen vergeten en dat grijpt me elke middag bij de keel, ik ben dan even het zandpad kwijt. Wil jij Loes even bellen en haar vragen een container met mijn medicatie te zenden naar: Little Tahiti Resort, Tiny House #1250. Loes weet wat ik nodig heb. Gisterenavond ( jullie tijd in de ochtend) heb ik nog geskypt en ze vroeg me wat al dat schuim om mijn mond van invloed heeft op mijn potentie. Nou, het schuimbekken duurde 5 uur en ik miste daardoor het avond buffet en kon 2 dagen niet plassen.

Man, oh man. Ik collecteer hier voor een duikboot. Weet je nog die Deense ontwerper, nou die heeft mijn duikboot ook getekend. Nu moet ik nog de mooiste vrouw van dit eiland vragen met mij mee te willen duiken. Ze is de lokale verslaggeefster.
Ik heb al – in euros’ omgerekend-  13,76 opgehaald. Ik moet hier nog wel even blijven, maar dit terzijde.  Over de directie van dit resort: De directrice heeft een baard net zoals Conchita uit Oostenrijk. Alleen haar baard zit vol met luis. Luis is hier het voorgerecht, maar met knoflook saus anders is het niet… te vreten. ‘Hep je luis’ staat al jaren op nummer 1 van de top 2 op Radio Little Tahiti, ook dit terzijde.

Ron, we zijn alletwee verslaafd aan techno uit LA en SLA, maar die supermarkt om de hoek bij Lewis is geplunderd na het laatste concert van The Jewels of Techno. Alle gehoorbeschermers werden gejat, maar de bierkratten (Budwiser) lieten de plunderaars gewoon staan. Liftmuzak, ach je moet eens die hotel medewerker die aan de knoppen draait eens flink onder de zak kietelen  lees. schoppen) Volgens mijn bron is dat nog steeds die dakloze knoppendraaier, waarvan ik de naam even ben ontschoten.

Man, oh man. Ik collecteer hier voor een duikboot. Weet je nog die Deense ontwerper, nou die heeft mijn duikboot ook getekend. Nu moet ik nog de mooiste vrouw van dit eiland vragen met mij mee te willen duiken. Ze is de lokale verslaggeefster, 68 jaar, 1.meter 25, slank en half gekleed. Alhoewel ze wel heel veel op Patries lijkt en dat  geeft mij te denken.

Ik heb al – in euros’ omgerekend-  13,76 opgehaald. Ik moet hier nog wel even blijven, maar dit terzijde. Over de directie van dit resort: De directrice heeft een baard net zoals Conchita uit Oostenrijk. Alleen haar baard zit vol met luis. Luis is hier het voorgerecht, maar met knoflook saus anders is het niet te vreten.

Ik moe tje de groeten doen van Elvis, Michael J., Buddy en Ray ( die speelt nu op een zelf gebouwde piano)

Wanneer deze mail bij jou bezorgd wordt weet ik niet, maar toch de stille groeten.

Uw vriend en mede ColumnX ist,

Nummer 22, 6 februari 2018.

O ja, voor ik het vergeet. Mocht ik niet meer in leven zijn, bel dan met het O.I.L. en vraag naar Prof.dr. mr. ir. R. Leijdecker. Hij is mijn executeur testamentair, maar dit alleen ter akte.

Het gaat u goed!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2020 minder verward, en mede oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar anderen.

3 reacties

van Gellekom · 25 juli 2018 op 08:15

Volhouden 22!!

Nummer 22 · 25 juli 2018 op 11:39

Dank je Ron, wartaal en dubbel schrijven daar heb ik door medicijn ontbreken zoveel last van. Ik ben net uit mijn Zweedse gordel verlost door de ‘ gek’ van dit eiland. hij dacht dat ik de *verlosser’ ben van zijn dwangneuroses, tremoren en achtervolgingswaanzin. Man oh man.. wat kan die man rennen. de dagelijkse marathon duurrecord verbreekt hij dag na dag. Je moet zijn lichaam eens zien. uitgemergeld en alleen maar spieren. Ik ga nu slapen want de nacht zonder maanlicht geeft alleen maar angst.
1 moment ik zie een schim lopen dat mij bekend voorkomt…Watttt, zie ik daar Floortje Dessing lopen.. het moet niet gekker worden. Schaam Moskontwitz and Floortje D. nou dat geeft hommelus,.. read my words.

(wordt vervolgd als u bericht natuurlijk)

Nummer 22 · 25 juli 2018 op 12:21

Komt daar nu Smeets Mart ook aangespoeld? , mag ik dat berichten? Ja dat mag ik of hallucineer ik. Ik zie nu wel de maan door de bomen.

Geef een reactie