‘Jongens en meisjes de opdrachtgever heeft voor het feest van vanavond gevraagd om mooie mensen in de bediening.’ Mijn nekharen gaan bij deze eerste zin al omhoog staan. ‘Wij staan als evenementenbureau overal voor open en dus hebben we aan deze eis gehoor gegeven. Alleen wat bleek, wij hebben een ernstig tekort aan mooie mensen binnen ons bedrijf, dus hebben we een modellenbureau ingehuurd, die jullie vanavond gaan helpen in de bediening.’ Nu krijg ik het helemaal te kwaad, modelletjes die ons werk komen doen omdat wij te lelijk zijn? De hel breekt los en onmiddellijk vormen de lelijkerds een front. De modelletjes, hoe mooi ze stuk voor stuk ook mogen zijn, worden heel de avond uitgelachen, belachelijk gemaakt, weggehoond en in de zeik genomen. ‘Kijk ze nou lopen, poppetjes, op die torenhoge hakken van ze. Hoop dat ze der benen erover breekt. Zou je dat bord wel oppakken, prinsesje. Weet je het zeker, straks breekt een van die perfecte nageltjes van je. Ja ga jij maar even pauze houden en die make-up van je bijwerken, want ja daar wordt je toch voor betaalt.’ Heel de avond het mikpunt van de spot en ik mag dan wel lelijk zijn, maar voor geen goud wil ik met ze ruilen. Toch lijkt het alsof de poppetjes er totaal geen last van hebben. Met hun perfecte tandpasta-smile gaan ze door met hun werk. Vreemd vind ik dat dan nog.

Maar dan is het half zeven ‘s ochtends en snap ik waarom. Het feest is al lang en breed voorbij en onze modelletjes op hun hakjes en hun moeë zere voetjes zijn al uren geleden naar huis gestuurd. Want zodra de gasten naar huis waren was er geen behoefte meer aan mooie gezichtjes. Dan is het tijd voor de lelijkerds om aan de slag te gaan.
En daar sta je dan, om half zeven s’ochtends nog steeds in datzelfde ijskoude Ahoy. Je bent moe en je wilt zo graag naar je bedje. Maar jij moet nog steeds alles uit zoeken wat die domme doosjes in verkeerde kratten hebben gedaan en de
scherven op vegen van de honderden glazen die onze modelletjes hebben laten vallen. Geloof me, dan is die teamspirit van de lelijkerds ver te zoeken. Je zit wederom op de prinsesjes te vloeken, maar je minderwaardige houding is inmiddels verdwenen als sneeuw voor de zon.
Want wie is er nu de sukkel?
Wie staat er nu nog te werken op dit belachelijke tijdstip in een ijskoud Ahoy. En ja, wie zijn er nu al lang en breed aan hun schoonheidsslaapjes in hun warme bedjes begonnen. Weer eens een duidelijk geval van wie het laatst lacht, lacht het best.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Ellebel · 24 december 2006 op 17:06

Als dit geen fictie is, dan ben ik geschokt! Modellen inhuren in Ahoy’ omdat het ‘gewone’ personeel niet aantrekkelijk genoeg is? Bij welke party heb jij in vredesnaam gewerkt?

Maar verder ben ik het niet eens met je afgeven op de modellen. Die meiden deden immers ook gewoon hun werk, toch? En modellen bij voorbaat dom noemen, zou ik ook niet in m’n hoofd halen.

Duidelijk een gefrustreerde columnschrijver.

Errez · 24 december 2006 op 17:13

Mjah, ik vind dat er ook heel veel frustratie doorklinkt in je stuk… Bovendien vind ik het niet erg prettig leesbaar. Je zou je stijl wat moeten verbeteren, letten op spelfouten en interpunctie. En idd minder veroordelend. Dat modellen mooi zijn hoef je ze echt niet kwalijk te nemen.

SIMBA · 24 december 2006 op 17:53

RESPECT…een veelgehoorde kreet, maar als ik het zo lees was er die avond van respect absoluut geen sprake. Jammer want ik denk als jullie “lelijkerds” hadden samengewerkt met de “schoonheden” was iedereen gelijk naar huis kunnen gaan.

DriekOplopers · 24 december 2006 op 20:28

Ik beschouw de columnist niet als “gefrustreerd” maar als “terecht kwaad”. Mensen in de bediening dienen met name twee rechterhanden te hebben en aardig te zijn. Een Colgate-smile, juiste model kapsel, tieten recht vooruit, dat zal allemaal wel maar dat is niet waar het om moet gaan. En die “mooie mevrouwen” hadden natuurlijk niet weg mogen gaan totdat alle rommel was opgeruimd. De “lelijkerds” aanspreken op de gebrekkige samenwerking is niet terecht. Je hoeft een totaal ongeschikte collega niet te accepteren!

Wie had overigens besloten dat de “mooien” naar huis mochten en de “lelijkerds” moesten blijven? De “lelijkerds” hadden overigens, op het moment dat de hooggehakte collega’s het voor gezien hielden, natuurlijk gewoon eveneens de boel de boel moeten laten.

Zelf zou ik nooit een dag voor het desbetreffende bedrijf willen werken. Wat? Geen dag? Geen minuut!

Driek 😡

DreamOn · 24 december 2006 op 21:29

Welkom op cx! Goed debuut, hier wordt niemand om zijn/haar uiterlijk beoordeeld. Helaas is dat in de maatschappij wel anders.
Laat je nooit aanpraten dat je ‘lelijk’ bent! Wie bepaalt dat? Ieder mens heeft wel iets moois en dat zit em niet in de verpakking, maar dat komt van binnenuit.
En die modelletjes kunnen er niets aan doen dat ze werden ingehuurd, maar ze hadden wel zo symphatiek kunnen zijn dat ze meehielpen met opruimen. Wat een lelijke streek!
Ik zou lekker op zoek gaan naar een andere baan…je baas kan de opdrachtgever wel de schuld geven, maar hij kan ook grenzen stellen.

arta · 24 december 2006 op 23:31

[quote] modelletjes die ons werk komen doen omdat wij te lelijk zijn? [/quote]
Ik heb er altijd moeite mee om te bepalen wat mooi en niet mooi is. Vaak zijn doorsnee “mooie mensen” zo zeker van zichzelf, dat ze niet meer de moeite nemen om innerlijk te groeien, waardoor ze een leegte uit gaan stralen, die ik erg onaantrekkelijk vind. Minder mooie mensen hebben regelmatig een dijk van een uitstraling, waardoor ze, in mijn ogen, mooier zijn dan welk model ook!
Logische frustratie en/of woede, al zou die op de baas bekoeld moeten worden en niet op de modellen. Zijn voeren alleen een opdracht uit…

Chantalle · 25 december 2006 op 13:28

Ik begrijp de frustratie helemaal. Zoiets moet niet kunnen.

Toch moet ik er bij vermelden dat modellen niet allemaal dom zijn. Ik ken zelfs ex-modellen die columns schrijven op bepaalde sites 😉

Welkom!

pally · 25 december 2006 op 15:30

Ik kan je frustratie goed begrijpen, Jaudy.
Een achterlijk en beledigend idee van je werkgever!

Die modellen, daar had ik meelij mee, want die kregen jullie frustraties op een niet erg zachtzinnige manier over zich heen!

Zij konden hier niks aan doen. En waarom zijn ze dom? Omdat ze mooi zijn? Dat is wel een domme conclusie.

Ik zou zeggen haal die baas eens flink met zijn neus door de overgebleven rotzooi en ga voorgoed naar huis zonder op te ruimen…….

Pally

Bitchy · 26 december 2006 op 19:07

Ach, wat de een mooi vindt, vindt de ander lelijk.

Vraag me eigenlijk af, als dit daadwerkelijk is gebeurd waarom er nergens een klacht is ingediend, maar dat terzijde.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder