‘Jammie, een vega burger ben ik nu , inwoner van Veganistan. Ik vreet me ongans met een gevolg ontploffingen uit mijn rug door opeenhoping van gas en  aan het gras , onbespoten. komkommers en de prei van boer de Rij. Nee ik draag niet waar maar iets van huid in is verwerkt. Geen zalmschubben tas, schoenen van de laatste luipaard of gestampte mensjes voor de net geboren muisjes. Nee, joh ik ben een 100% vega vega volger. Alhoewel, gisterenmiddag kon ik me niet bedwingen en at een dier met huid en haar (zo’n formaat Shetland mini pony uit de Schildersiwjk in den Haag, maar dit terzijde) voordat ik tot kalmte kwam en bedaar. Jawel, ik ben precies, zoals u denkt, van lotje getikt en dat opeens. Nee, besmet met een onbekende virus. Nu vreet ik extra vol met triple burgers, 12 kg KFC kippenpootjes maar gevolgd door 2 liter dieet coke of pepsie om het even. Ja, u hebt gelijk dat vaste voedsel bestaat niet maar zo heet het wel nu anno 2018. Natuurlijk Frans Fries, die lange slungels van hiernaast maar dan in het frituur gebakken, nou nou die gaan erin als Deventer Koek met knoflook mayonaise.

Wat ik met het bovenstaande wil vertellen slaat nergens op en dat klopt Veganistan daar vreten ze ook elkaar als kannibalen van een malloten stam.  Hebt u, beste columnX lezer en schrijver, enige begrip voor mij bevangen door mallotitus patet orbis? Nou ik niet, want ik heb daar veel last van momenteel.

Dus, voor nu gegroet, ik moet een flinke boer en wat scheten want geloof me nu eens 1 keer, alleen maar onbespoten groenten en  nooit meer vlees, da’s echt niet om te vreten’

Uit het reisdagboek van Djurk Denhandschudder (1937-2018) ‘ Naar de kloten met de malloten in Veganistan’


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een antwoord