Ik ben boos en eigenlijk is dat nog zachtjes uitgedrukt, want om het in de juiste termen te omschrijven ben ik gewoon totally pissed off en freaked out! Ik neem niet graag het woord “mongool” in de mond laat staan dat ik het aan het papier toevertrouw, maar in sommige gevallen wil ik daar nog wel eens een uitzondering op maken, en vandaag is het weer eens zover, want vandaag trof ik wederom een staatsmongool in mijn gezichtsveld.

Gedaagde (ik dus): rijd in een alleraardigste Opel Corsa met alle denkbare opties included. (licht metalen velgjes, electrische ramen en spiegels, spoilertje etc.)
Plaats delict: Mildam (ergens in Friesland)
Tijdstip: 18.34 uur (lokale tijd)
Situatieschets omgeving: afgesloten weg, ivm. rioleringswerkzaamheden.
Aanklager: dhr. Bik
relatie tot eerder genoemde gedaagde: [b]geen[/b] (thank goodness).

Wegens het afsluiten van de weg naar de bestemming van de gedaagde wordt zij door de te bezoeken bewoners gewezen op deze afsluiting. Tevens wijzen zij haar op de mogelijkheid om via een voor bestemmingsverkeer gecreëerde route hun adres te bereiken. Deze route gaat gedeeltelijk over een voetpad, maar vanwege de afgesloten weg mag deze door gemotoriseerd bestemmingsverkeer gebruikt worden.

Middels de alternatieve route en een stevig portie gemotoriseerd klunen (wat meer op wadlopen lijkt ) met een (middels blackbox) gemeten snelheid van 21 km p/u bereikt de gedaagde haar bestemming. Na het parkeren op het privé parkeerterrein wordt haar vóór het uitstappen door de aanklager Dhr. Bik middels verbaal geweld de weg versperd (en ik maar denken dat hij mij vriendelijk op het defecte achterlicht wilde wijzen).

Na een tirade van ongeveer 2 minuten en 23 seconden van de aanklager jegens de gedaagde, neemt de laatstgenoemde de wijze beslissing om niet langer naar het slecht onderbouwde verhaal van de aanklager te luisteren. Op haar vriendelijke verzoek of de aanklager zijn handen van het portier wil halen wordt geen gehoor gegeven (dan moet je het zelf maar weten asshole) Gedaagde start vervolgens de eerder omschreven bolide en rijd weg van de plaats delict, waarbij de aanklager uiteindelijk toch aan haar verzoek voldoet, en middels een doodsmak het portier sluit (je bent een rund als je met een Corsa stunt, zou de nieuwe slogan voor 3VO kunnen zijn!)

Na een korte wandeling door de dorpskern van Mildam, komt de gedaagde wederom op de plaats van bestemming aan (eerder aangemerkt als plaats delict) en treft daar de nog immer woedende aanklager aan in gesprek met de hoofdbewoner van het te bezoeken adres. De gemoederen lopen hoog op, en de gedaagde wijst de hoofdbewoner erop dat de aanklager niet voor rede vatbaar is (hopelijk werkt een overdosis valium wel).

Tijdens het diner, belt de aanklager wederom aan bij gastheer van de gedaagde, met het verzoek of hij het “meisje” (oil of olazz werkt dus echt!) even kan spreken. Wanneer de gedaagde op zijn verzoek ingaat, en zij na drie woorden (arrogant, hautain en autoritair) de aanklager van repliek dient, om vervolgens de deur voor zijn neus te sluiten moet de aanklager in haar zijn meerdere erkennen.

Volgende week nodigt de gedaagde de aanklager uit voor een verzoeningsdiner, waarbij zij hem gebakken spons gaat voorschotelen. Daarna zal zij hem laten zien hoe hoog het absorptie vermogen van deze maaltijd is, door hem in de Tjonger (rivier in Friesland) te drukken.

Zo, en nu ben ik nog steeds boos!

Categorieën: Diversen

5 reacties

Snoppe · 31 augustus 2004 op 15:16

Gebakken spons…
Mijn grootvader is daar nog eens smakelijk aan overleden, omdat de maker van het goedje in elk geval een kookboek van Joop Braakhekke had gelezen.
Over de stoep razende autootjes zijn eveneens goed voor het uitroeien van een flink deel van mijn familie.
En toch voel ik medelijden met Pleuro. Tegelijkertijd voel ik in de omschrijving der gebeurtenissen en de complimenteuze nachtcrême-opmerking dat er iets groeit in Mildam.
Aldus mijmerend zie ik gedaagde en aanklager tezamen in de Tjonger badderen…
Maar dat idee spreekt me niet zo aan.

Mosje · 31 augustus 2004 op 16:28

Ben ik even blij dat ik met jou op goede voet verkeer…..
😀

pepe · 31 augustus 2004 op 18:33

He he, gelukkig weer een teken van leven, al is het misschien maar voor even.
Je hebt het weer mooi geschreven en nu niet zolang meer weg blijven hoor 😉

Mup · 31 augustus 2004 op 18:57

Snap ik dat je nog steeds boos bent. Je hebt het verhaal zo goed verpakt, die boosheid heeft nog geen kans gehad te verdwijnen,

Groet Mup.

Li · 1 september 2004 op 10:03

[quote]Zo, en nu ben ik nog steeds boos![/quote]

Nou, dat is helemaal niet te merken… 😀 😀 😀

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder