Vergeef mij vader, ik heb gezondigd. Ik heb iets genomen wat mij niet toe behoorde. Ik heb genomen omdat ik het wilde hebben maar er op dat moment geen geld voor had. Vader Ik heb de zonde begaan wetend in mijn hart en in mijn ziel dat ik de zonde beging. En vader het was met opzet. Ik had mezelf kunnen aan geven maar in plaatst daarvan ben ik door gelopen denkende dat het oké was. Vader u ziet alles en u heeft ook gezien wat ik heb genomen. Vader ik heb iets genomen wat niet rechtmatig is gegeven. Ik heb er geen geld of wat voor betaald niets in ruil. Ik ben niet langer een kind van het verbond. Want ik ben ver buiten de lijnen gegaan. Ik wilde mijn lichaam ontsieren met een ledere armband en heb hem genomen. Het was een mooie lange armband die ik meerdere malen om mijn arm kan doen met een mooi zilveren slotje die met een magneetje werkt. Hij lag er zonder beveiliging. Zonder prijslabel. Zo voor het oprapen en om, om te doen en weg te lopen, En vader ik draag hem met trots.

Maar de aller grootste zonde is dat ik mijzelf teleur heb gesteld. Ik sta nooit meer hoog. Ik ben nu niet beter meer als honderd duizend andere. Elke cent die ik nu geef aan een collecte is nu alleen nog maar voor mijn zielenheil. Maar het gekke is ik heb er geen spijt van. Ik heb iets moed willig gepakt en vond het leuk. Ik vond het wel cool en vind het nog oké. Ik hab gistere nacht goed geslapen. Niet denkend aan de zonde en de straf. Vader ik vond het oké. Ik vind het nu nog oké.

Maar vader ik zal dit nooit meer doen. En zal de eerst volgende keer iets kopen met een fooi. Groot genoeg om de kosten te dekken.

Amen.

Categorieën: Maatschappij

9 reacties

champagne · 12 juni 2005 op 10:29

Ik dacht dat vergeving vragen enkel zin heeft wanneer je er oprecht spijt van hebt?En dat lees ik niet terug, integendeel zelfs, geen greintje spijt!
Moet je nu voor eeuwig branden in hel?:-o

Er staan nog wat fouten in en je valt wat in herhaling, maar wat mij betreft is het je best leesbare verhaal tot nu tot.

KawaSutra · 12 juni 2005 op 11:13

[quote]Ik wilde mijn lichaam [u]ontsieren[/u] met een ledere armband en heb hem genomen. [/quote]
Dus zo mooi was die armband niet, dan had je hem beter kunnen laten liggen.

sally · 12 juni 2005 op 12:13

Ik vind dit een indrukwekkende column en dat komt vooral door m`n gereformeerde afkomst.
Zie mijn column: Wakker worden jongens, opstaan.

Ga er verder niet op in. Wel met een PB tje…

liefs
Sally

Bakema_NL · 12 juni 2005 op 12:22

Kop op joh, maak je niet druk. Gewoon op je sterfbed oprecht berouw tonen en je mag alsnog de hemel in…………..geweldig zo’n godsdienst.

Troy · 12 juni 2005 op 12:32

Het zij je vergeven. Je hebt eindelijk een column geschreven die leesbaar is. Hij ligt niet in mijn straatje, maar dat is persoonlijke smaak. [quote]”Ik ben nu niet beter meer als honderd duizend andere”.[/quote]Je bent nooit beter geweest. Iedereen is toch gelijk in God’s ogen? En het is beter dan.. en niet beter als… Voor de rest goed gedaan.

Grt Troy

Mosje · 12 juni 2005 op 12:51

Wees maar gerust, vader vergeeft je.

Amen.

Ma3anne · 12 juni 2005 op 15:15

Nooit geweten dat God op CX meeleest en dat je hier bij hem kon biechten.
Toch jammer dat de oefening van berouw is afgeschaft en je dus je spijt niet meer in een afgeraffeld gebed kunt simuleren. Val je mooi door de mand. Ben bang dat je geen absolutie krijgt zo.

Louise · 12 juni 2005 op 16:52

Berouw komt na de zonde… en soms dus niet.
Dat was het?

Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet. De inhoud grijpt me niet en de leesbaarheid maakt wat dat betreft ook niets goed. Jammer.

Wright · 12 juni 2005 op 20:03

Maak eens een voettocht naar Santiago de compostella, MBG.
T’is toch bijna zomervakantie. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder